Karhu

Karhukamera valmiina Kuusamossa

Niiskun ja pentujen elämää voi seurata nettikamerasta jälleen ensi talvena. KUVA: Ketola Heikki
Karhu 10.10.2007 10:48 | Päivitetty 10.10.2007 10:51
Kaleva
Kuusamon suurpetokeskuksessa Niiskun ja karhunpentujen elämää viime talvena seurannut nettikamera on jälleen valmiina kuvauksiin. Niiskun, Nätin ja Nörtin pesän yläosaan tehtiin pieniä muutoksia lisäämällä kameralle turvalasi, jotta verkkoa ei näkyisi kuvissa.

Kuvan välitys pesältä alkaa lokakuun lopulla.

"Tullessamme karhutarhan iltapuhteista vielä katsomaan Niiskua ja pentuja huomasimme Niiskun ilmeestä ja olemuksesta, että nyt on jotain kepposia on taas tehty", toteaa suurpetokeskuksen yrittäjä Sulo Karjalainen. Kameran turvalasi oli työnnetty seinälaudoituksen ja runkotolppien välistä osittain ulos.

Niisku oli irroittanut teipit sekä kameran takakannen liikuttamatta itse kameraa. Nettikameran takakansi on verrattavissa kännykän takaosaan. Kaiken tämän Niisku oli tehnyt yhdellä käpälällä ja pimeässä. Tämä osoittaa karhujen pystyvän tekemään myös erittäin pikkutarkkaa työtä, joka vaatii suurta keskittymistä.

"Nyt on tärkeintä että karhut tottuvat lasiin, joka on nettikameran suojana, sillä turvalasi on uusi asia karhuille ja sitä pitää lähmiä ja nuolla sekä kestävyyttä kokeillaan kaikin tavoin", Pasi Jäntti Kotkan-Lento ry:stä kertoo.

Pasi Jäntti ja Sulo Karjalainen ovat kuvanneet aitausten sisällä karhujen elämää. Tätä kuvamateriaalia voi nähdä suurpetokeskuksessa keväällä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image