Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kult­ti­pe­laa­jak­si Kär­pis­sä noussut Mikko Niemelä joh­dat­taa Saipan Rak­si­laan

Rakentaminen: Har­taan­sil­ta sai en­sim­mäi­sen kaa­ri­ele­ment­tin­sä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kan­na­bis­yh­dis­tyk­sen uusi pu­heen­joh­ta­ja, ro­va­nie­me­läi­nen Mika Luo­ma-aho haluaa huu­maus­ai­ne­po­li­tii­kan vaa­li­kes­kus­te­luun: "Kiel­to­la­ki on täysin epä­on­nis­tu­nut ta­voit­teis­saan"

Mika Luoma-ahon oma suhde kannabikseen on lääkinnällinen. Hän kertoo kärsivänsä migreenistä ja aavesäryistä, joihin yrtti on tuonut avun.

Lapin yliopiston politiikkatieteiden yliopistonlehtori, filosofian tohtori Mika Luoma-aho, 50, tutustui Suomen kannabisyhdistyksen toimintaan ja jäsenistöön viitisen vuotta sitten.

Tuolloin Luoma-aho teki Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusta kansalaistottelemattomuudesta. Kannabiksen laittomuus tekee jokaisesta käyttäjästä lainrikkojan, reseptipotilaat pois lukien.

Luoma-ahon oma suhde kannabikseen on lääkinnällinen. Hän kertoo puhelinhaastattelussa kärsivänsä migreenistä ja aavesäryistä, joihin yrtti on tuonut avun.

– Minulla on korkea reisiamputaatio. Olen ollut lääkekannabispotilas kahdeksan vuoden ajan. Menetin reseptini vuonna 2019, kun Valvira puuttui kovalla kädellä lääkärien toimintaan tässä asiassa. Lääkäriltäni vietiin oikeus kirjoittaa kannabisreseptejä.

Kannabiksen käyttö, hallussapito ja myynti ovat huumausainerikoksia. Törkeä huumausainerikos tarkoittaa kannabiksen osalta noin kilon verran marihuanan tai hasiksen hallussapitoa myyntitarkoituksessa.
Kannabiksen käyttö, hallussapito ja myynti ovat huumausainerikoksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.