Viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola: Kesti 130 vuotta, että tivolista tuli kulttuuria

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi ranneke on tarjouksessa, kertoo viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola. KUVA: Ester van Dam
Kale! 4.6.2018 22:34
Anna Tilvis

Sariolan suvun tivolitoiminta alkoi 130 vuotta sitten kesäkuun puolivälissä.

– 130 vuotta meni, että tivolitoiminta katsottiin kulttuuriksi, Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola toteaa. Tammikuussa tivoli hyväksyttiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi Suomen tivolin ranneke on tarjouksessa. Lisäksi on erityisohjelmaa, kuten kasvomaalausta, karkkisadetta ja ilmaisia sirkustaide-esityksiä.

Viidettä sukupolvea edustava tivolilainen Lulu Sariola on viettänyt elämänsä puolivuotiaasta lähtien matkan päällä. Aurinko ja lämpö ovat tivolilaisen suuria ystäviä. Sariola kertoo, että tältä osin kausi on lähtenyt käyntiin hienosti.

– Meidän toiminta on täysin riippuvainen säistä. Viime alkukesän koleus näkyi kävijämäärissä, Sariola toteaa. Muuten hän näkee tivolitoiminnan tulevaisuuden valoisana.

– Tämä on huvitusmuoto, jota käytetään sekä nousu- että laskukausina. Nykyisin tämä palvelu kuuluu perheiden vapaa-ajankäyttöön. Koko perhe voi nauttia tivolin riemuista, Sariola kertoo. Joinakin aikoina tivolitoimintaa on syytetty turmiollisuudesta.

Tivolille sopivien alueiden väheneminen sen sijaan huolestuttaa Sariolaa. Hän työskentelee sen eteen, että kaupunkien suunnittelussa otettaisiin huomioon tivolinkin toiveet. Hietasaaressa asiakkaat ohjataan parkkeeraamaan kesäteatterin parkkipaikalle.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Nyt kiireellä lisää lipunmyyntipaikkoja ettei ole juhlapäivänä 15.6. sellaisia jonoja mitä nyt viikonloppuna oli lippupisteille. Moni yritys tekee sen virheen, ettei ole tarpeeksi henkilökuntaa keräämässä asiakkailta rahoja pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:01
Kultaluotsi Jukka Jalonen: Bratislavassa on oltava jotain taikaa
16:54
Vaalitulos vähensi epävarmuutta taloudessa – Danske Bankin pääekonomisti: "Rahoitusmarkkinoilla vaalitulos on otettu vastaan varovaisen myönteisesti"
16:51
Leijonilta hieno ele lentokentällä: Kisoissa loukkaantunut Eetu Luostarinen sai MM-kultamitalin punaisella matolla
16:49
Kultajoukkue saapui Suomeen! Pelaajat nousivat lentokoneesta Marko Anttilan johdolla
16:28
"Leijona rinnassa, leijona sydämessä" – Kultajoukkue sai lämpimän vastaanoton lentokentällä, eikä "Mörköäkään" unohdettu
16:07
Oulun viestintäjohtajalle annettiin huomautus hänen Facebookissa julkaisemastaan "lesta"-kuvasta – Salmi: "Harkintakykyni petti"
16:04
Näkökulma: Sitra kutkuttaa Kataista sittenkin - yliasiamies vartioi satojen miljoonien eurojen tasetta
39
Leijonien voitto keräsi oululaiset torille – "Mörkö"-huudot ja Maamme-laulu kaikuivat Oulun yössä
32
Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin äänikuningatar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti
20
Soutuvenepaikat kortilla Oulussa – moni haluaisi venepaikan jokisuistosta, mutta niitä ei ole tarjolla
19
Eurovaalien tulos selvillä: Kokoomus suurin puolue, vihreät nousi toiseksi – ääniharavina Eero Heinäluoma ja Ville Niinistö
19
Oululaiset eurovaaliehdokkaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"
17
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Hawkit saattavat Suomen kultajoukkueen kotimaan kamaralle, Ilmasotakoulussa nautitaan mörkömunkkeja – IL: Leijonien lento pahasti myöhässä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Saamei

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Propsit Mikolle. Jostakihan se pitää tuota "likapyykkiä" ruveta purkamaan. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image