Viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola: Kesti 130 vuotta, että tivolista tuli kulttuuria

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi ranneke on tarjouksessa, kertoo viidennen polven tivolilainen Lulu Sariola. KUVA: Ester van Dam
Kale! 4.6.2018 22:34
Anna Tilvis

Sariolan suvun tivolitoiminta alkoi 130 vuotta sitten kesäkuun puolivälissä.

– 130 vuotta meni, että tivolitoiminta katsottiin kulttuuriksi, Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola toteaa. Tammikuussa tivoli hyväksyttiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Kesäkuun 15. päivänä Oulussa vietetään kansallista tivolipäivää. Juhlapäivän kunniaksi Suomen tivolin ranneke on tarjouksessa. Lisäksi on erityisohjelmaa, kuten kasvomaalausta, karkkisadetta ja ilmaisia sirkustaide-esityksiä.

Viidettä sukupolvea edustava tivolilainen Lulu Sariola on viettänyt elämänsä puolivuotiaasta lähtien matkan päällä. Aurinko ja lämpö ovat tivolilaisen suuria ystäviä. Sariola kertoo, että tältä osin kausi on lähtenyt käyntiin hienosti.

– Meidän toiminta on täysin riippuvainen säistä. Viime alkukesän koleus näkyi kävijämäärissä, Sariola toteaa. Muuten hän näkee tivolitoiminnan tulevaisuuden valoisana.

– Tämä on huvitusmuoto, jota käytetään sekä nousu- että laskukausina. Nykyisin tämä palvelu kuuluu perheiden vapaa-ajankäyttöön. Koko perhe voi nauttia tivolin riemuista, Sariola kertoo. Joinakin aikoina tivolitoimintaa on syytetty turmiollisuudesta.

Tivolille sopivien alueiden väheneminen sen sijaan huolestuttaa Sariolaa. Hän työskentelee sen eteen, että kaupunkien suunnittelussa otettaisiin huomioon tivolinkin toiveet. Hietasaaressa asiakkaat ohjataan parkkeeraamaan kesäteatterin parkkipaikalle.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Nyt kiireellä lisää lipunmyyntipaikkoja ettei ole juhlapäivänä 15.6. sellaisia jonoja mitä nyt viikonloppuna oli lippupisteille. Moni yritys tekee sen virheen, ettei ole tarpeeksi henkilökuntaa keräämässä asiakkailta rahoja pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
31
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
11
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image