Kale!

Vehreä Karjasilta on aarre keskellä kaupunkia - katso yläilmoista kuvattu video

Kale!:n Oulu osissa -sarjaan Karjasiltaa ilmasta käsin
Kale! 6.7.2017 6:32
Henrika Palokangas

Riippumatosta vehreän pihan perältä kuuluu banjonsoittoa. Soittimen äärestä löytyy iloinen karjasiltalainen, muusikko Henry Ojutkangas.

Oikeastaan Ojutkangasta voisi kutsua Karjasillan paluumuuttajaksi, sillä jo 1970-luvulla hän asui aikansa vuokralla eräässä pihamökissä. Karjasillalle hän palasi perheineen kymmen vuotta sitten palattuaan ensin vuonna 2000 Ouluun 17 Helsingin-vuoden jälkeen.

– Tämähän on kuin kesämökki keskellä kaupunkia. Täällä olen alkanut soittaa tätä banjoakin, kun naapureita ei haittaa, toisin kuin kerrostalossa.

Ojutkangas kiitteleekin mukavia naapureita, joilta on saanut arvokkaita neuvoja esimerkiksi vanhan talon ylläpitoon. Muusikko on ollut mukana puuhaamassa myös lauantaina 8.7. pidettävää, kaikille avointa Karjasilta Blues -tapahtumaa.

– Kaikki tuollaiset tapahtumat lisäävät yhteisöllisyyttä, ja se on aina hyvä suuntaus. Esimerkiksi Helsingin Käpylän korttelitapahtumista on hyvä ottaa mallia.

Viime kesänä kotipihalta kaadettiin koivu, kun se alkoi osoittaa lahoamisen merkkejä.

– Siitä tuli aivan kiitettävästi puutöitä.

Ojutkankaan mielestä vanhassa talossa asuminen pihatöineen ja remontteineen on kuitenkin eräänlainen elämäntapa, ja mieluinen sellainen!

– Kiinalainen sananlasku sanoo, että puutarhanhoito on tärkeintä elämässä, eikä sekään ole niin kovin tärkeää, Ojutkangas naurahtaa.

Katso myös vanhojen kuvien galleria Karjasillasta.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hieno esitys, kertakaikkiaan! Maan päältä näyttää luonnollisesti erinäköiseltä. Entäpä sitten sisältä ja millainen lie akustiikka?
Siitä saa varmaankin parhaan käsityksen, kun tuttavani, Karjalainen laulajapoika 74 v, kajauttaa kirkkosalissa soimaan Muistojen laulut su 24.11. klo 16. Kannattaa tulla kuulemaan, on se niin kaunista ja herkkää. Monesti olen kuullut hänen laulavan, eikä siihen ääneen kyllästy koskaan. Paikallinen karjalaisyhdistyksemmehän sen konsertin järjestää ja myy käsiohjelmia kirkossa a 10 €. Mikä vielä on erikoista, niin tuo Karjalainen laulajapoika on onnistunut löytämään sellaisia mm. Karjalaan liittyviä lauluja, jotka aikanaan Valvontakomission sotien jälkeen piti tuhota. Mistä lie löytänyt ja miten lienevät säilyneen, mutta niin se vain on. Hillityn rauhallinen ja selkeä esitystapa ei jätä ketään kylmäksi, sen voin vakuuttaa. Olen mie niin monta kertaa hänen lauluaan kuullut, milloin missäkin päin Suomea Karjalaisten kesäjuhlien yhteydessä, että kannattaa varata aikaa ja jokunen kolikko tai jopa seteli mukaan. Ei varmasti mene hukkaan, vannon sen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surullista vain, että Oulun kaupunki antaa tuhota tämän idyllisen ja omaleimaisen asuinalueen. Vanhoja rintamamiestaloja purettu kokonaan ja tilalle rakennetaan moderneja parin sadan neliön lukaaleja jätti-ikkunoineen. Eikä edes näitä rakentajia hävetä tämä hävittäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sen noinkin kuvata. Totuus on monesti toinen juttu, kun alkaa rempata rintamamiestaloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuonne voisi kaupunki täräyttää pari kerrostaloa vuokralaisille. Sais köyhätkin nauttia Karjasillasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokaralaiset eivät kanna mitään vastuuta viihtyvyydestä, saati yleis siisteydestä. Ei niitä sinne sotkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö keskelle Karjasiltaa pitäisi saada oikein korkea tornitalo, sehän se on nykyään pakkomielle Oulussa? Saataisiin Karjasiltakin oikean kaupunginosan näköiseksi, hehehe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image