Varjakan fiktiivinen maalaiskunta herää henkiin Kaikki synnit -draamassa – "Tunnistettavia elementtejä löytyy monesta pienestä kunnasta Oulun ympäristöstä"

Kaikki synnit -sarjan levitysoikeuksien myynti englantilaiselle Sky Vision -mediatalolle tuntui ohjaaja Mika Ronkaisesta luontevalta ratkaisulta. ”Sarja on niin hyvä, että sen pitääkin levitä.” KUVA: Ester van Dam
Kale! 31.12.2018 22:56
Anna Pesonen-Smith

Mika Ronkaisen ohjaama ja Oulun alueella kuvattu televisiosarja Kaikki synnit on enää viimeistelyä vailla valmis. Huhtikuussa ensi-iltansa saada rikosdraama on jo ehditty valita Suomen ehdokkaaksi Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailuun.

Alkuasetelmassa on noudatettu klassista, synkkää pohjoismaista tyyliä, nordic noiria. Tapahtuu rikosten sarja ja sitä lähtee selvittämään poliisikaksikko, näyttelijät Maria Sid ja Johannes Holopainen.

Pohjoismaisille rikosdraamoille riittää kysyntää. Ronkaisen mukaan Suomesta ei ole kuitenkaan noussut esille vielä sellaista tuotantoa, joka erottuisi omaperäisyydellään. Muut sarjat ovat pyrkineet kopioimaan ruotsalaisia tai tanskalaisia tuotantoja.

– Me tuomme koko jutun pohjoispohjanmaalaiseen maisemaan, Ronkainen täräyttää.

Kaikki synnit sijoittuu fiktiiviseen Varjakan maalaiskuntaan, missä vaikuttaa voimakkaasti vanhoillislestadiolaisuus. Iäkkäitä miehiä on murhattu. Kuvaukset on toteutettu laajemmin Oulun seudulla.

– Tunnistettavia elementtejä löytyy monesta pienestä kunnasta Oulun ympäristöstä, ohjaaja lupaa.

Haapavedellä varttuneelle Ronkaiselle elokuvaohjaajan ammatti oli lapsena yhtä kaukainen ajatus kuin astronautiksi ryhtyminen.

– Tuolloin aioin tulla rokkitähdeksi, koska olin sentään nähnyt, että pieniltä paikkakunnilta nousee sellaisia kykyjä. En tiennyt ketään, joka olisi elokuva-alalla, hän perustelee.

1990-luvun alussa Ronkainen muutti Ouluun ja suoritti videolinjan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen Pikisaaren yksikössä. Ura elokuva-alalla lähti lentoon.

Aiheet löytyivät läheltä. Ronkainen on tehnyt muun muassa dokumenttielokuvat Mieskuoro Huutajista (2003) ja pohjoisen rugbyn pelaajista.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa että lestadiolaisista on tehty sarja! Uskontojen negatiivisista puolistakin pitää pystyä puhumaan julkisesti. Mukava nähdä myös tuttuja paikkoja tv:ssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image