Tu­li­tai­tei­li­jal­la voi parta lyhentyä ja käsikarvat kärventyä – taitajia on voinut ihailla sadoilla keikoilla

Etenkin syksyllä ja pikkujoulukaudella Tulikukalla riittää esiintymisiä ja harjoituksia on lähes päivittäin. Harjoitusrutiinit on hyvä pitää, etteivät taidot pääse ruostumaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 26.10.2017 17:18
Kalle Kvick

– Monesti tässä hommassa parta vähän lyhenee ja käsikarvat kärventyvät. Mitään suurempia vammoja ei ole päässyt vielä syntymään, kuvailee Atte Uusitalo harrastustaan Tulikukassa. 

Oulussa, Tampereella ja Helsingissä toimiva Tulikukka tuo tulitaiteen lähemmäksi suomalaisia sadoilla keikoilla ja lukuisissa koulutuksissa. Tulikukka järjestää ajoittain myös avoimia harjoituskertoja, jolloin lajia pystyy kokeilemaan yhdessä ammattilaisten kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Outi Kumpula on kokenut tulitaiteilija, sillä ensimmäiset kosketukset lajiin tulivat jo kymmenen vuotta sitten. Kumpulan mukaan suurin osa taidoista on opittu Tulikukassa viimeisen viiden vuoden aikana.

KUVA: Ester van Dam

– Päädyin mukaan kaverini kautta, sillä hän tiesi kiinnostukseni lajia kohtaan. Muutamien treenien jälkeen olin jo esiintymässä, Kumpula kertoo.

Etenkin syksyllä ja pikkujoulukaudella esiintymisiä riittää monelle päivälle. Laadukas esitys vaatii jokaiselta suuren panoksen ja ison siivun vapaa-ajasta.

– Keikkakaudella harjoittelemme lähes päivittäin, mutta muulloin harjoitellaan omien menojen mukaan. Harjoitusrutiinit on hyvä pitää, etteivät taidot pääsisi ruostumaan. Pitkien taukojen aikana liikkeiden hienovaraisuus häviää nopeasti, Uusitalo kertoo.

KUVA: Ester van Dam

Oman jännityksen tulitaiteeseen tuo se, etteivät esiintyjät käytä suojageelejä. Oikeaoppisella pukeutumisella on puolestaan suuri merkitys.

– Käytämme luonnonkuituisia ja ihonmyötäisiä vaatteita, Kumpula kertoo.

– Turvallisuuden suhteen olemme hyvin tarkkoja, Uusitalo lisää.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

39
Leijonien voitto keräsi oululaiset torille – "Mörkö"-huudot ja Maamme-laulu kaikuivat Oulun yössä
32
Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin äänikuningatar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti
20
Soutuvenepaikat kortilla Oulussa – moni haluaisi venepaikan jokisuistosta, mutta niitä ei ole tarjolla
19
Eurovaalien tulos selvillä: Kokoomus suurin puolue, vihreät nousi toiseksi – ääniharavina Eero Heinäluoma ja Ville Niinistö
19
Oululaiset eurovaaliehdokkaat vaihtelevissa tunnelmissa - Mirja Vehkaperä: "Mitään en tekisi toisin"
17
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
13
Hawkit saattavat Suomen kultajoukkueen kotimaan kamaralle, Ilmasotakoulussa nautitaan mörkömunkkeja – IL: Leijonien lento pahasti myöhässä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Saamei

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Propsit Mikolle. Jostakihan se pitää tuota "likapyykkiä" ruveta purkamaan. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image