Tu­li­tai­tei­li­jal­la voi parta lyhentyä ja käsikarvat kärventyä – taitajia on voinut ihailla sadoilla keikoilla

Etenkin syksyllä ja pikkujoulukaudella Tulikukalla riittää esiintymisiä ja harjoituksia on lähes päivittäin. Harjoitusrutiinit on hyvä pitää, etteivät taidot pääse ruostumaan. KUVA: Ester van Dam
Kale! 26.10.2017 17:18
Kalle Kvick

– Monesti tässä hommassa parta vähän lyhenee ja käsikarvat kärventyvät. Mitään suurempia vammoja ei ole päässyt vielä syntymään, kuvailee Atte Uusitalo harrastustaan Tulikukassa. 

Oulussa, Tampereella ja Helsingissä toimiva Tulikukka tuo tulitaiteen lähemmäksi suomalaisia sadoilla keikoilla ja lukuisissa koulutuksissa. Tulikukka järjestää ajoittain myös avoimia harjoituskertoja, jolloin lajia pystyy kokeilemaan yhdessä ammattilaisten kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Outi Kumpula on kokenut tulitaiteilija, sillä ensimmäiset kosketukset lajiin tulivat jo kymmenen vuotta sitten. Kumpulan mukaan suurin osa taidoista on opittu Tulikukassa viimeisen viiden vuoden aikana.

KUVA: Ester van Dam

– Päädyin mukaan kaverini kautta, sillä hän tiesi kiinnostukseni lajia kohtaan. Muutamien treenien jälkeen olin jo esiintymässä, Kumpula kertoo.

Etenkin syksyllä ja pikkujoulukaudella esiintymisiä riittää monelle päivälle. Laadukas esitys vaatii jokaiselta suuren panoksen ja ison siivun vapaa-ajasta.

– Keikkakaudella harjoittelemme lähes päivittäin, mutta muulloin harjoitellaan omien menojen mukaan. Harjoitusrutiinit on hyvä pitää, etteivät taidot pääsisi ruostumaan. Pitkien taukojen aikana liikkeiden hienovaraisuus häviää nopeasti, Uusitalo kertoo.

KUVA: Ester van Dam

Oman jännityksen tulitaiteeseen tuo se, etteivät esiintyjät käytä suojageelejä. Oikeaoppisella pukeutumisella on puolestaan suuri merkitys.

– Käytämme luonnonkuituisia ja ihonmyötäisiä vaatteita, Kumpula kertoo.

– Turvallisuuden suhteen olemme hyvin tarkkoja, Uusitalo lisää.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
30
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
10
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image