Kale!

Tuira kutsuu nyt jouluihmisiä - yhteisöllinen Titta på Tuira goes Christmas kokoaa väkeä ylilääkärin talolle lauantaina

Titta på Tuira goes Christmas -tapahtumaa ovat olleet järjestämässä Maria Similä (vas.), Mira Pirttisalo, Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen. KUVA: Ester van Dam
Kale! 5.12.2019 22:58
Anna Pesonen-Smith

Titta på Tuira -kesäbileet saavat jatkoa joulukuun ensimmäisenä lauantaina. Kaikki oululaiset ovat tervetulleita Tuiranpuiston entiselle ylilääkärin talolle lauantaina.

Titta på Tuira goes Christmas -tapahtuman live-esityksistä vastaavat runoja lausuva Hirviyhtymä, viulunsoittaja Anna-Lyydia Kopperoinen ja vinyylilevyjä soittava DJ Aleksi Koivikko.

Titta på Tuira -korttelitapahtumaa on järjestetty kesällä neljänä vuotena. Kesän hipsteribileiden organisaattoreina ovat toimineet sarjakuvataiteilija Lauri Ahtinen ja tapahtumatuottaja Hanna Jakku.

Tänä syksynä Jakku toimi myös mentorina Luova farmi -valmennusohjelmassa, joka on osa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittamaa Luovuus+ -projektia. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut toteuttaa ohjelmaa vuosina 2019–2021.

Valmennusohjelman opiskelijat Mira Pirttisalo, Maria Similä, Saila Hernesniemi ja Jere Piipponen alkoivat miettiä joulutapahtuman järjestämistä, kun heidän mentorinsa Jakun korviin oli ehtinyt kantautua ehdotuksia Titta på Tuiran toteuttamisesta talvellakin.

– Meidän suunnitelmamme ja tilaus tapahtumalle loksahtivat ikään kuin yhteen, oululaiset Maria Similä, 26 ja Mira Pirttisalo, 27, kertovat tapahtuman taustaa.

Suunnittelu alkoi lokakuussa.

– Myyntipaikat täyttyivät nopeasti. Rajauksena oli löyhästi, että esillä olisi oululaista käsityötä, Similä kertoo.

Myyntituotteina on esimerkiksi villasukkia, kransseja, luonnonkosmetiikkaa sekä koruja. Tarjolla on myös yhdessäoloa ”jouluolkkarissa”, lautapelejä, arpajaiset, elokuva- ja jouluaiheinen tietovisa, oikeita halikoiria, yhteisötaidetta ja kahvila, josta vastaa Tuiran asukasyhdistys.

Sponsoreiksi lähtivät muun muassa Tuiran Star-elokuvateatteri ja S-market. Tapahtuman arpajaistuotot lahjoitetaan samoin Tuirassa sijaitsevalle Oulun ensi- ja turvakodillle.

Titta på Tuira goes Christmas pidetään lauantaina 7.12. klo 14–20 osoitteessa Tuirantie 1. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Ihana idea ja yhteisöllinen tapahtuma Tuirassa! Sopii jouluun ja vielä kaikilke ilmainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni vastuutonta järjestää joulua ja kulutusta lietsovaa hulabaloota. Ei tosi yllätä, että hipsterit asialla. Joulu on yksi maapallomme suurimmista kasvihuoneilmiön aiheuttajista. Kieltäkäämme joulu kokonaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuiralaiset on hauskaa väkeä. Sloganiin saatu mahtumaan kahta ulkomaankieltä. Siihen voisi vielä lisätä vaikka että Glühweinia tarjolla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Tuira Oulun Ruotsinkielinen alue? Ei aina ookkaan paikallisen edessä ymmärtänyt puhetta🤬

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa no tuotto mennee ihan oikkeeseen paikkaan kyllä ja hyvää tarkotukseen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image