Syömäsä: Zivagon Pincho-perjantai tarjoilee na­pos­tel­ta­vak­si tapaksia työviikon päätteeksi

Pinchot syödään sormin kuohuviinin kera. KUVA: Kati Valjus
Kale! 20.10.2019 20:07 | Päivitetty 20.10.2019 20:09
Kati Valjus

Kirkkokadun ja Saaristonkadun kulmassa sijaitseva ravintola Zivago tuo oululaisille uudenlaisen konseptin: Pincho-perjantain.

Pinchothan ovat espanjalaisia, leivän päälle rakennettuja tapas-annoksia. Pichoja tarjoillaan perjantaisin kello 16–19, eli passelisti after work -aikaan. Ennen neljää Zivagon ovea ei kannata kolkutellakaan, sillä ravintola avaa ovensa vasta silloin.

Zivagon Pincho-perjantain systeemi toimii kuten espanjalaisessa tapas-baarissa konsanaan: pinchot on aseteltu esille, ja niitä voi valita lautaselleen mielensä mukaan. Sitten maksetaan kassalle sen mukaan, mitä on lautaselleen valinnut.

Pinchoja on tarjolla seitsemää eri sorttia, ja niiden hinnat vaihtelevat puolestatoista eurosta kolmeen euroon kappaleelta. Edullisimpia ovat makea suklaabrownie chilisuklaamuoussella sekä leipäjuusto punasipulihillokkeella, tyyriimmästä päästä taas on lämminsavulohi-inkivääripincho.

Valitsemme lautasillemme viisi pinchoa kumpainenkin, ja kyytipojaksi tietysti kuohuviiniä, sillä sen saa Pincho-perjantain tarjouksena viiden euron hintaan per lasillinen.

Pikku naposteltavat sopivatkin mitä parhaiten kuoharin kanssa nautittaviksi, kuten aitoespanjalaiseen tyyliin kuuluu.

Nämä eivät tosiaan ole mitään ihan perusleipiä: Zivagon pinchot tarjoilevat myös silmänruokaa. Valkosipulietanoita ja rucolaa sisältävä pincho maistuu ihanasti valkosipulille, ja vuohenjuusto ja aurinkokuivattu tomaatti passaavat mainiosti yhteen. Yhteinen suosikkimme on lämminsavulohi saaristolaistyyppisellä leivällä – se vie kielen mennessään.

Minikokoinen suklaabrownie on pinchopöydän ainoa makea, ja pienestä koostaan huolimatta sen verran makea onkin, että miniatyyrikokoisesta leivoksesta riittää jaettavaksi. Chili tuo mukavaa potkua makeuteen.

Pinchojen syönti sormin on vähän sottaista puuhaa, mutta toisaalta veitsi ja haarukka tuntuisivat liioittelulta.

Zivagon henkilökunta on palvelualtista ja kertoo, että pinchot vaihtelevat viikoittain, joten paikalle kannattaa tulla vaikka seuraavanakin perjantaina maistelemaan taas uusia makuja. Hyvin sana onkin kiirinyt, sillä puoli viiden ja viiden välillä ravintolaan astuu useampikin seurue tapasten perässä, jotkut jo toista kertaa.

Viisi pinchoa on sopiva määrä pikku välipalaksi ennen illan kotikokkailuja. Kuohari maistuu työviikon päätteeksi erityisen hyvältä hyvässä tunnelmassa ja seurassa.


Zivagon Pincho-perjantai joka perjantai klo 16–19. Kirkkokatu 29


Mitä maksoi: Pinchot 1,50–3,50 euroa/kappale. Kuohuviini 5 euroa/lasi.

Kiitämme: Uusia makuja ja uutta konseptia. Etanoita ei olekaan tullut syötyä vähään aikaan.

Erityistä: Espanjalainen tapas on pieni aperitiivipala joka nautitaan yleensä ennen illallista tai yhä useammin myös sen korvikkeena. Tapasten ideana on, että ruoka koostuu suupaloista joita syödään sormin.

MAINOS

Kommentoi

Kerran kävin, sanoin tarjoilijalle päivää ja menin pöytään istumaan odottamaan. Tarjoilija ei tullut kyselemään mitään vaan alkoi juttelemaan jälkeeni tulleen asiakkaan kanssa ruokalistasta. Lähdin pois enkä mene uudelleen. Pitäkööt tunkkinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Espanjassa syödään ensin ja maksetaan sitten. Hinta määräytyy laskemalla tapauksissa olleiden tikkujen lukumäärä tai pöytäliinan tehdyn tukkimiehen kirjanpidon perusteella. Ja kaikki tapakset saman hintaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukasti ovi oli tänään sunnuntaina kiinni, kuten alkon ovi konsanaan.
Yrittäjällä varaa pitää kiinni putiikkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikemminkin toisinpäin. Yrittäjällä ei ole varaa tehdä tappiota sunnuntaisin. Pyhäpäivät ovan niin hiljaisia ja kulut kovia, että menisi miinukselle. Kyllä ne yrittäjät kuitenki osaavat laskea, usko pois :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän tule ole auki päivälläkään eli lounasaikaan, vaan avataan vasta klo. 16! Joten milloin se yrittäjä raskii sitä tulosta tehdä??? Vai onko se ruokaravintolassa päiväsajatkin "niin hiljaisia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin ihmeeseen tällaiset vaatimukset perustuvat, että jonkun tietyn ravintola pitäisi olla auki juuri silloin kuin se Sinulle sopii. Ja todennäköisesti Sinullekin riittäisi vain että se on avoinna ja tuskin käyttäisit edes sen palveluksia. On touhua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä mitään vaadi. Totean vain, että yleensä ruokaravintolat ovat päiväsaikaan avoinna. Myös sunnuntaisin. Yökerhot ja baarit ovat erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samalla tavalla, kuin on olemassa runsaasti myös pelkästään lounasaikana auki olevia ruokaravintoloita. Eri paikoilla on omat liikeideat ja sitämyötä toimintamallit. Kannattaisi käydä erilaisissa paikoissa, niin maailma avartuisi👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:48
Ikääntyneenä kotona asumiseen voi varautua – Oulussa järjestetään avoin seminaari aiheesta
9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
8:38
Tesla valitsi Euroopasta Berliinin – Suomikin havitteli aluksi jättimäistä akkutehdasta, mutta haku jatkuu yhä
8:17
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8:02
Lapin teillä erit­täin huono ajokeli - Useita rekkoja jumissa Ro­va­nie­men Sy­vä­sen­vaa­ras­sa, onnettomuus Tervolassa ja Muoniossa
8:00
Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö Tilaajille
21
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
12
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
9
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image