Syömäsä: Uudistunut ja akustiikkaan panostanut Pizza & Buffa tarjoilee jokaiselle jotakin automarketin kyljessä

Pizza & Buffasta saa nimensä mukaisesti pizzaa ja kotiruokaa. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 29.9.2019 13:34
Kati Valjus

Limingantullin Prisman yhteydessä sijaitseva ravintola Pizza & Buffa uudistui kesällä. Nykyinen ravintolamaailma, johon kuuluu myös kahvila ja Hesburger, on oma kokonaisuutensa ja aivan täysiverisen ravintolan tuntuinen, vaikka automarketin kyljessä sijaitseekin.

Iso osansa on akustiikalla. Se on rakennettu kokonaan uusiksi siten, että ravintola on seinämien sisällä, eikä osa koleaa, kalseaa ja kaikuvaa myymälää. Materiaalit ja valaistus on mietitty ja miljöö on viihtyisä.

Pizza & Buffasta saa nimensä mukaisesti pizzaa ja kotiruokaa. Buffetlounas, johon kuuluvat molemmat edelliset ja lisäksi salaattipöytä, kustantaa 10,90 euroa. Pelkän salaattibuffetin saa 7,90 eurolla. Iltaisin ja viikonloppuisin buffet on hiukan hintavampi.

Buffa maksetaan kassalle, joka tahtoo jonkin verran ruuhkautua, sillä se on samalla pizzalinjaston aloituskohta. Vähän sormi suussa tässä joutuu olemaankin, sillä pizzojen täytteitä ei ole missään mainittu – paitsi netissä, jos hoksaa katsoa. Pizzaa saa myös toivoa, ja gluteenittomalle ruokailijalle tehdään kokonaan oma pizzansa – joko kokonainen tai puolikas.

Kotiruokapuolella on tänään tarjolla listan mukaan bbq-nautaa ja silakkapihvejä, mutta samassa linjastossa näyttää olevan myös muita ruokia, mikä hiukan hämmentää. Perunoiksi luulemamme lisuke osoittautuu ehkä nauriiksi. Silakkapihvit ovat makoisia ja niiden soossi raikasta.

Salaattipöytä on Pizza & Buffassa monipuolinen ja värikäs, ja siitä löytyy useampaakin omatekoisen oloista sorttia. Erityisesti coleslaw, marinoidut porkkanat, marinoitu punasipuli ja oliivit maistuvat meille tänään. Mukana on myös ruokaisampia salaatteja, joten halutessaan salaatitipöydästäkin saisi kyllä vatsansa täyteen.

Buffettiin kuuluu myös virvoitusjuoma tai vissy.

Gluteenitonta pizzaa pitää luonnollisesti hiukan odotella, sillä se tuodaan pöytään. Varaa vatsaan kannattaa jättää, sillä vaikka pizza on ”oma”, siitä ei saa loppuja kotipakettiin vaan se on osa buffettia.

Pizza & Buffassa tuntuu tavallisena maanantaina lounastavan sekä työssäkäyviä, työmiehiä, perheitä että eläkeläisiä. Tässäpä lounasravintolan konsepti tiivistyykin: sieltä löytyy jokaiselle jotakin.

Merkillepantavaa on, että henkilökunta siistii linjastoja koko ajan. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee. Teetä löytyykin haudutettuna peräti kahta eri sorttia.

Pizza & Buffa Limingantulli

Nuottasaarentie 1

Avoinna: ma-to kello 10.30–19, pe kello 10.30–20, la kello 11–20, su kello 11–18.

Mitä maksoi: Buffet 10,90 euroa.

Kiitämme: Uudistusta, jossa ravintolamaailma on vieläkin selkeämmin erotettu myymälästä omaksi, viihtyisäksi tilakseen.

Erityistä: Pizzabuffettiin saa toivoa pizzaa haluamillaan täytteillä, ja gluteenittomalle ruokailijalle tehdään oma pizza.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Moni ravintola menettää asiakkaitaan sen vuoksi kun ihmiset kokevat ne hälyisiksi. Näissä paikoissa kun katsoo kattoon, niin valmentavaa materiaalia ei paljoa näy. Maalattua kipsiä tai rapattua hirvitystä. Nykypäivänä vaimennukseen saa apua todella ihan ”normaaliin” hintaan ja asiakkaat tykkää. T. Semmosen laittanut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ihanat ruoat ja palvelu on lämminhenkistä , laktoosittomuus aina vähä mietityttää ja pittää kysellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika harvassa on nykypäivänä sellaiset lounasravintolat, missä ruoat eivät olisi laktoosittomia tai vähintäänkin vähälaktoosisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"pizzojen täytteitä ei ole missään mainittu – paitsi netissä". Onpa kyllä konsepti. Kiitos ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää mennä tuollaiseen paikkaan syömään kun samalla hinnalla saa syödä noutopöydästä ja saa itse valita määrän ja sen mitä haluaa ottaa.
Ruokajuomaksi tuolta tuskin maitoa saa, vettä tai jotain muuta.
Eipä kiinnosta pitsa ateriat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko käynyt ko. paikassa? Jutussakinhan sanotaan mistä nimi pizza& buffa tulee ja raflaamosta löytyy ruokalistat kaikesta siitä mitä on tarjolla, eli lounaan hintaan kuuluu pizzat, lämmin ruoka jossa kaksi vaihtoehtoa lisukkeineen, salaattipöytä, virvokehanat, vesi, vissy ja maito ja ruokaa saa syödä niin paljon kuin napa vetää. Kannattaa testata ennenkuin antaa negatiivisen tuomion.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollahan on noutopöytä! Jonotkin helpottaisivat, jos asiakkaat tajuaisivat sen, ettei kaikkia ruokia tarvitse mättää kerralla yhdelle lautaselle, vaan voi käydä hakemassa useampaan kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolahan nimenomaan saa syödä noutopöydästä mitä haluaa ja haluamansa määrän. Jutussa kerrotaan ihan selvästi, että tarjolla on pizzaa, salaatteja ja valikoima lämmintä ruokaa.
Käsittämätön tuollainen negatiivinen murjottaminen, kun ei asiasta ole mitään tietoa tai kokemusta. Lukemalla jutun jo pääsisi asiaan sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vähän sormi suussa tässä joutuu olemaankin, sillä pizzojen täytteitä ei ole missään mainittu"

Minä erotan päälle päin täytteet, jos epäselvää olen kysynyt. Ja juuri toivepitsojen takia ei voi edes olettaa, että jokaisen täytteet listattas. Muutenkin kaikkinensa parantunut alkuajoista. Ruoat herkullisia, valmiit salaatit hyviä. Vissy-hana ja leipä myös hyvät lisäykset valikoimiin.

Myös plussa siitä, että hinta ei ole noussut vaikka isoja muutoksia tehty. Yleensähän ne näkyy heti kuluttajahinnoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että oikein akustiikkaan panostettu... Hintaakin nostettu niin, ettei lounasseteli enää riitä. Jos linjasto ei ole tyhjillään, puolet pizzoista on ylenmääräisellä BBQ-kastikkeella pilattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa huono puoli, että melko usein täynnä varsinkin lounas aikaan ja vkonloppuisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kustantaa ei tarkoita maksaa. Käykö nykypäivän toimittajat enää äidinkielen tunneilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä paikka. Salaattipöytään kananmunan lisäksi toinen proteiinilähde kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Majoneesi lisätään pitsoihin niiden paistuttua. Eikö olisi asiakasystävällisempää antaa asiakkaiden itse lisätä purkista mieleisensä majoneesi. Minä ja moni kaveri inhoaa majoneesia pitsassa, nuoret siihen lie tottuneet. Kinkkua myös joka pitsassa, ei maistu kaikissa yhdistelmissä! Tulee käytyä paljon, mutta aina niitä majoneesikinkkupitsoja laarit täys, eikä jaksaisi aina toivoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako tämmöisestä kirjoittelusta ja syönnistä vielä jonkun erillisen korvauksen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Panostaisivat pizzoihin. Mulle riittäis näin alkuun että paistaisivat pohjat kypsiksi.
Pari kolme kertaa oon käynyt ja löysää on pohja, joskus kuin taikinaa...ja sitten sitä on vatsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika monesti se pitsapohja on taikinaa. Väittäisin, että lähes joka kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisen paikan henkilökunta ei tunnu tietävän gluteenittomista kuin tuon pizzan. Sormi suussa ihmettelevät, että onkohan puffan ruuissa gluteenia. Niin epämääräistä toimintaa, että keliaakikon parempi kiertää kaukaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Astioiden palautuspistettä voisi fiksata, osa toiminnoista melko kaukana. 160 cm ei tahdo ylettyä pesemään käsiä, kun hana on sijoitettu niin kauas takaseinälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

15:02
"Minun pelkoni, kipuni ja toiveeni ohitettiin täysin", sanoo rovaniemeläinen Sanna – Osalle naisista synnytys on katkera kokemus, joka jättää mielen haavoille jopa vuosiksi Tilaajille
14:26
Kuninkaita kaatui shakkiturnauksessa Oulun pääkirjastossa – nopea shakkipeli kestää kymmenestä minuutista alle tuntiin
14:21
Auto törmäsi hitaassa vauhdissa rakennuksen seinään Tornion keskustassa, vahingot jäivät pieniksi
14:00
Pompeiji on yhä tutkijoiden aarreaitta, joka välittää tietoa modernista ja naisia arvostavasta yhteiskunnasta – Ria Berg löysi muinaisesta lyhdystä tekstiviestin menneisyydestä Tilaajille
13:47
Ilmatieteen laitos varoittaa: Ajokeli muuttuu iltapäivällä huonoksi Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – taivaalta tulee lunta ja räntää
12:57
Nuoria houkutellaan suomalais-ugrilaisten kielten pariin somessa – 22-vuotias udmurtti Anastasiya Ivanova laulaa Instagramissa omalla kielellään
12:56
Kaupunginojan pinnalta löytyi öljyä Raksilassa, pelastuslaitos selvittää tilannetta ja aineen alkuperää
32
Analyysi: Anne Berner-shown jälkeen uusi hallitus painoi junaliikenteen kilpailukuvioissa jarrua – yltiövapaa markkinatalous on vasemmistolle kauhistus
31
Y-sukupolvi odottaa esimieheltä kahdenkeskisiä keskusteluja – "Milleniaalit haluavat mennä eteenpäin osaamisessaan, tavoitteet ovat heille tärkeitä"
27
Erilliset tuvat voivat vaikeuttaa naisten aselajin valintaa ja katkaista tiedonkulun – Varusmiehet kannattavat yhteistupia, koska nyt tutustuminen on hankalaa
27
Omistaja yllätti autoonsa murtautuneen miehen ja huitoi tätä kepillä Rovaniemellä – murtautuja ja auton omistaja otettiin kiinni
19
Korkein oikeus kumosi Pelson vartijan murhanneen vangin vapauttamispäätöksen – Vanki oli liittynyt United Brotherhoodin jäseneksi
16
Suomi valmistautuu pienydinreaktorien luvitukseen
10
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Ranuan ja Posion kunnissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pelottava ihminen?

Joidenkin mielestä ihminen, jota ei voi höynäyttää ja sanoo suoraan, kuin asiat on, ovat pelottavia, minusta loistavia i... Lue lisää...
tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image