Kale!

Syömäsä: Sa­laat­ti­pöy­dän antiin satsaava ja monipuolinen Plan B taltuttaa nälän

Pizza toimii kyllä kätevänä nälän sammuttajana, mutta sen suurempia makuelämyksiä se ei tuo testaajalleen. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 8.9.2019 13:50
Kalle Kvick

Oulun pizza- ja ravintolatarjonta laajeni kesäkuussa, kun keskustan Kotipizzan tiloihin muuttanut Plan B avasi ovensa. Facebookissa toimivan Känkky Oulu -ryhmän kommenteista päätellen paikka on kokeilemisen arvoinen, sinne siis!

Ravintoloitsijat ovat onnistuneet muuttamaan entisen Kotipizzan tilat oikein mukaviksi ja silmää miellyttäväksi. Yksinkertaisuus on kaunista. Paikan siisteys on kiitettävällä tasolla. Vaikka ruokailijoita on jonkun verran paikalla, ei likaisia pöytiä ole näköpiirissä. Mukavana lisäpalveluna toimivat useat pistorasiat, joten ruokailun ohella voi kätevästi ladata mobiililaitteet.

Paikan ruokalista tuo veden kielelle. Lista on monipuolinen ja se sisältää erilaisia hampurilaisia, pizzoja, salaatteja, risottoja sekä pasta-annoksia. Lisäksi annoksiin kuuluu monipuolinen salaattipöytä ja juoman saa veloituksetta lounasaikaan. Kahviakin on asiakkaille tarjolla ruokailun päätteeksi.

Salaattipöydässä on tarjolla monenlaisia elementtejä ja kastikkeita. Salaattipöytä tuo mieleen jopa naapurustossa olevan Da Marion, sillä kokit ovat selvästi satsanneet pöydän monipuoliseen tarjontaan.

Tällä kertaa Kalen! testiin päätyvät pasta carbonara-annos sekä Special Opera Pizza, ihan vain sen vuoksi, jotta selviää mitä kinkkua paikka käyttää tuotteissaan. Vaikka listalla on erikseen mainittu palvikinkku, toive aidosta pizzakinkusta pyörii mielessä.

Ensimmäisenä pöytään tuodaan herkulliselta näyttävä carbonara. Kermainen annos on täyttävä ja pasta on sopivan kypsää, juuri niin kuin kuulukin. Pekonin määrässäkään ei ole pihistelty. Vaikka annos ei täytä aidon ja alkuperäisen carbonaran kriteereitä, on annos kokonaisuutena maistuva ja hintansa arvoinen.

Pastan jälkeen on aika siirtyä pizzan pariin. Pettymykseksi tämäkin ravintola käyttää täytteenään halpaa suikalemakkaraa, jota ei edes nykyisin saisi kutsua kinkuksi. Pizza toimii kyllä kätevänä nälän sammuttajana, mutta sen suurempia makuelämyksiä se ei tuo testaajalleen. Koska alueella on paljon hyviä ja pitkät perinteet omaavia pizzerioita, kannattaisi pizzoihin panostaa hieman enemmän.

Paikan palvelussa ei puolestaan ole mitään moitittavaa. Tarjoilija osaa asiansa ja on selvästi asiakaspalvelun ammattilainen. Ensimmäisen kerran pizzeriassa koin ja näin tilanteen, jossa tarjoilija kiersi pöydissä välikäynneillä kysymässä ruoan maistuvuudesta – tästä voisi moni ottaa mallia.

Plan B

Missä: Torikatu 18, 90100 Oulu

Miljöö: Miellyttävä ja puhdas.

Mitä: Laaja-alaisesti ruoka-annoksia burgereista risottoihin.

Hinta: 9 – 12 euroa.

Toivomme: Pizzat kuntoon! Halvimmilla täytteillä ei pitkälle pötkitä.

Kiitämme: Paikka oli mukavan puhdas, asiakaspalvelu alueen parhainta, salaattipöytä ja paikan monipuolisuus – valinnanvaraa on paljon.

MAINOS

Kommentoi

Vihdoinkin jotain uutta oululaiseen ruokatarjontaan. Pizzaa halvoilla täytteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yleensä käy kyselemässä, että maistuuko, mutta sehän on yleistä ruokaravintoloissa ainakin oman kokemukseni mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja asiakas vastaa, että hyvin maistuu.
Ja kun pääsee koneen ääreen, alkaa valitus nimettömänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulkaas minä olen sellainen että perustan tietoni faktaan. Sellaiselta kuin oivahymy.fi- sivustolta voit tarkastaa känkkyläsi siisteystason jne. Plan B:n omistajien edellinen paikka ei saanut kiitettäviä vaan paljon korjattavaa näyttää olevan. Myös hygieniassa. Mitä siihen sanotte!!!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.1.
Henkilöauto ja rekka kolaroivat Simon Maksniemessä – yksi henkilö loukkaantui
19.1.
Ulkomaat sopivat aseidenvientikiellosta Libyaan – Huippukokouksessa linjattiin myös, etteivät ulkopuoliset sotkeudu enää Libyan taisteluihin
19.1.
Rentous puuttuu OLS:n otteista – "Kestää aina aikansa, ennen kuin saamme rivejä kasattua"
19.1.
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
19.1.
Aerobic-mestari Tuuli Matinsalolla riittää yhä kysyntää – fyysisestikin rankka Selviytyjät oli mieleenpainuva kokemus
19.1.
Aalto hyppäsi maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa – Puolan Kubacki voitti kireän kärkikamppailun
19.1.
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image