Syömäsä: Sa­laat­ti­pöy­dän antiin satsaava ja monipuolinen Plan B taltuttaa nälän

Pizza toimii kyllä kätevänä nälän sammuttajana, mutta sen suurempia makuelämyksiä se ei tuo testaajalleen. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 8.9.2019 13:50
Kalle Kvick

Oulun pizza- ja ravintolatarjonta laajeni kesäkuussa, kun keskustan Kotipizzan tiloihin muuttanut Plan B avasi ovensa. Facebookissa toimivan Känkky Oulu -ryhmän kommenteista päätellen paikka on kokeilemisen arvoinen, sinne siis!

Ravintoloitsijat ovat onnistuneet muuttamaan entisen Kotipizzan tilat oikein mukaviksi ja silmää miellyttäväksi. Yksinkertaisuus on kaunista. Paikan siisteys on kiitettävällä tasolla. Vaikka ruokailijoita on jonkun verran paikalla, ei likaisia pöytiä ole näköpiirissä. Mukavana lisäpalveluna toimivat useat pistorasiat, joten ruokailun ohella voi kätevästi ladata mobiililaitteet.

Paikan ruokalista tuo veden kielelle. Lista on monipuolinen ja se sisältää erilaisia hampurilaisia, pizzoja, salaatteja, risottoja sekä pasta-annoksia. Lisäksi annoksiin kuuluu monipuolinen salaattipöytä ja juoman saa veloituksetta lounasaikaan. Kahviakin on asiakkaille tarjolla ruokailun päätteeksi.

Salaattipöydässä on tarjolla monenlaisia elementtejä ja kastikkeita. Salaattipöytä tuo mieleen jopa naapurustossa olevan Da Marion, sillä kokit ovat selvästi satsanneet pöydän monipuoliseen tarjontaan.

Tällä kertaa Kalen! testiin päätyvät pasta carbonara-annos sekä Special Opera Pizza, ihan vain sen vuoksi, jotta selviää mitä kinkkua paikka käyttää tuotteissaan. Vaikka listalla on erikseen mainittu palvikinkku, toive aidosta pizzakinkusta pyörii mielessä.

Ensimmäisenä pöytään tuodaan herkulliselta näyttävä carbonara. Kermainen annos on täyttävä ja pasta on sopivan kypsää, juuri niin kuin kuulukin. Pekonin määrässäkään ei ole pihistelty. Vaikka annos ei täytä aidon ja alkuperäisen carbonaran kriteereitä, on annos kokonaisuutena maistuva ja hintansa arvoinen.

Pastan jälkeen on aika siirtyä pizzan pariin. Pettymykseksi tämäkin ravintola käyttää täytteenään halpaa suikalemakkaraa, jota ei edes nykyisin saisi kutsua kinkuksi. Pizza toimii kyllä kätevänä nälän sammuttajana, mutta sen suurempia makuelämyksiä se ei tuo testaajalleen. Koska alueella on paljon hyviä ja pitkät perinteet omaavia pizzerioita, kannattaisi pizzoihin panostaa hieman enemmän.

Paikan palvelussa ei puolestaan ole mitään moitittavaa. Tarjoilija osaa asiansa ja on selvästi asiakaspalvelun ammattilainen. Ensimmäisen kerran pizzeriassa koin ja näin tilanteen, jossa tarjoilija kiersi pöydissä välikäynneillä kysymässä ruoan maistuvuudesta – tästä voisi moni ottaa mallia.

Plan B

Missä: Torikatu 18, 90100 Oulu

Miljöö: Miellyttävä ja puhdas.

Mitä: Laaja-alaisesti ruoka-annoksia burgereista risottoihin.

Hinta: 9 – 12 euroa.

Toivomme: Pizzat kuntoon! Halvimmilla täytteillä ei pitkälle pötkitä.

Kiitämme: Paikka oli mukavan puhdas, asiakaspalvelu alueen parhainta, salaattipöytä ja paikan monipuolisuus – valinnanvaraa on paljon.

MAINOS

Kommentoi

Vihdoinkin jotain uutta oululaiseen ruokatarjontaan. Pizzaa halvoilla täytteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yleensä käy kyselemässä, että maistuuko, mutta sehän on yleistä ruokaravintoloissa ainakin oman kokemukseni mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja asiakas vastaa, että hyvin maistuu.
Ja kun pääsee koneen ääreen, alkaa valitus nimettömänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulkaas minä olen sellainen että perustan tietoni faktaan. Sellaiselta kuin oivahymy.fi- sivustolta voit tarkastaa känkkyläsi siisteystason jne. Plan B:n omistajien edellinen paikka ei saanut kiitettäviä vaan paljon korjattavaa näyttää olevan. Myös hygieniassa. Mitä siihen sanotte!!!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image