Syömäsä: Run­sau­den­pu­laa ja ai­ne­syl­lä­tyk­siä Konst o. Delin sun­nun­taib­runs­sil­la

Konst o. Delin sunnuntaibrunssi on niin runsas, ettei lautaselle mahdu kaikkia sortteja. Erityishyviä olivat balsamicomarinoidut herkkusienet sekä punajuurirösti vuohenjuustolla ja tahinijugurtilla. KUVA: Eeva Kauppinen
Kale! 28.10.2017 18:40
Eeva Kauppinen

Mukavaa, että Oulusta alkaa löytyä brunssivalikoimaa. Kilpailun kannalta omaperäisyys ja idearikkaus on positiivista. Kulttuuritalo Valveella toimiva Konst o. Deli tarjoaa tänä syksynä sunnuntaibrunssin, jossa pääosassa ovat kasvikset ja gluteenittomuus.

Brunssi on kuulunut Konst o. Delin ohjelmaan perustamisesta 2015 saakka. Yrittäjä on notkeasti reagoinut kulttuuritalon ohjelmatarjontaan eri brunssi-ilmeillä. On ollut jazzbrunssia, irkkubrunssia The Irish Festival of Oulun aikaan, New York -teemaa ja OuDance-brunssia tanssifestivaalilla.

Brunssin pitää olla runsas ja yllättävä sisällöllään. Silloin ruokailija tulee toistekin. Tälle teemabrunssille on kiva mennä nauttimaan enemmän kasviksia ja kutsua mukaan gluteeniton ystävänsä. Brunssin sisältö on uusi joka kerta.

Viime sunnuntain lajivalikoimassa kohtasivat tunisialaista alkuperää oleva shaksuka lehtikaalilla, Egyptistä lähtöisin oleva falafel sekä paikallinen peruna ja punajuuri. Punajuurirösti vuohenjuustolla ja tahinijugurtilla oli yksi maistuvimmista osista. Samoin raikas sitrus-perunasalaatti.

Shaksuka näytti kasvispaistokselta, ja siksi sen sisään upotettu kananmuna yllätti. Tuhtia evästä myös lihansyöjille. Ei jää nälkä, kun voi santsata niin paljon kuin napa sietää. Yllytän Konst o. Delin brunssin kimppuun myös niitä, jotka mahdollisesti siten menettävät kasvisruokaneitsyytensä.

Jälkiruokapöydän kruunasi pähkinäinen banaanikakku.

Valveella brunssi voi toimia näyttelyn, elokuva-, musiikki- tai tanssiesityksen johdantona. Silloin yhdistyvät brunssikulttuuri ja kulttuuribrunssi.

Kasvista ja gluteenitonta

Konst o. Deli, kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7. Avoinna arkisin 9–20, viikonloppuisin 10–18. Brunssi sunnuntaisin kello 11–15, kat­taukset 11 ja 13.

Miljöö: Kulttuuritalo Valveen sisäpihalla sijaitseva ruokapaikka tarjoaa pikkupöytiä, seurusteluryhmiä ja baarijakkarapaikkoja. Arkisin vilkas kulttuuritalo on sunnuntaina leppoisa.

Kiitämme: Yrittäjän not­keutta kokeilla eri brunsseja. Lähellä tuotetut raaka-aineet, tuoreus ja itse tehty ovat kaikki peukutettavia asioita.

Toivomme: Netissä brunssin kattauspäivät ovat viime keväältä. Facebookissa ote on aktiivisempi.

MAINOS

Kommentoi

Minä olen käynyt kerran brunssilla ja muutaman kerran lounaalla kyseisessä paikassa, gluteenittomuus ei ole kyllä ollut heidän juttunsa aiemmin, salaattiin olen saanut yhden näkkileivän ja kerran brunssilla oli gluteeniton karjalanpiirakka leivän korvikkeena, valitettavasti piirakka oli tosi vanha ja haisikin tunkkaiselle. Olen vehnälle, ohralle ja rukiille allerginen. Näiden ruokapaikkojen kannatttaisikin miettiä gluteenittomia valintoja että olisivat hyviä, koska jos isommastakin seurueesta jollakin on gluteeniton ruokavalio paikka valitaan sen mukaan missä hänelle on tarjontaa. Olen myös poistanut listaltani salaattipaikan jossa glut.leipä-
palasta peritään 1 euron lisähinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan eri mieltä runsaudesta. Haarukkaan verrattuna tuo on kyllä ihan mini mini mimni mini annos. Pienempi kuin mäkkärin hamppari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso miinus on, että brunssille pitää ilmoittautua etukäteen. Viime vuonna seurueeni käännytettiin pois. Tämä tieto kannattaisi sanoa heti alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brunssille on hyvä tehdä pöytävaraus. Ketään ei käännytetä pois syyttä ja ainoa syy on: täynnä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebook on netissä. Jutun kirjoittaja tarkoittanee että yrityksen www-sivuilla on vanhentunutta tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

80
JHL:n lakko Oulussa: Liikuntapaikkoja ja henkilöstöruokaloita suljettuna, ikäihmisten ja vammaispalvelun ruuat toimitetaan
33
Eläkeläisten nöyryytys saa loppua – taloudellinen turva on hyvän vanhuuden yksi iso tekijä Lukijalta
14
Oulu kilpailuttaa lastensuojelun toimijoita, jatkossa palveluntuottajilta edellytetään aiempaa enemmän laatua
12
Oululaisen Jukka-Pekka Metsävainion astrokuva valittiin Vatikaanin observatorion vuosikalenterin kanteen
10
Droonien käytöstä pitäisi säätää EU-tasolla, vaatii uhka-asiantuntija – "Kansallisista asetuksista tulee tilkkutäkki"
10
Ulkomailla rötöstelevälle on lottovoitto syntyä Suomeen - Suomi ottaa lähes kaikki ulkomailla vankilatuomion saaneet vastaan, haluaisi muiden toimivan samoin
9
Monessa kaupungissa yrittäjien avuntarjouksiin lakkopäivinä suhtaudutaan varauksella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

En ymmärrä mitä valtionvelka on. Ei siinä mitään ei nimittäin ymmärrä monikaan. Valtion velkaa ei ole tarkoituskaan maks... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image