Syömäsä: Ravintola Perla tarjoilee harvinaisen edullista, mutta silti monipuolista lounasta Etu-Lyötyssä

Perlan kookoskalakeitossa ja teryakihärässä on riittävästi makua. KUVA: Kalle Kvisk
Kale! 12.10.2019 22:27
Kalle Kvick

Lyötynkadulla sijaitseva Ravintola Perla tarjoilee lounasta ja Ala carte -listan ruokia kuutena päivä viikossa. Nettisivuilla ravintola kirjoittaa isoin kirjaimin käyttävänsä annoksissaan suomalaista lihaa, josta ruokapaikka ansaitsee ensimmäiset pisteet ja papukaijamerkit. Hyvän mielen tuo myös lounaan hinta, sillä näin monipuolista lounasta ei alle 10 euron hintaan löydä enää kovinkaan helposti.

Testipäivänä ruokalistalla on kookoskalakeittoa, spagetti carbonaraa, teryakihärkää perunoilla sekä jälkiruokana kiisseliä. Hintaan sisältyvät luonnollisesti runsas salaatti- ja leipäpöytä.

Ravintolan tilat ovat todella isot ja pöytäryhmiä on useita. Samassa tilassa toimii myös kahvio, josta pystyy ostamaan pieniä herkkuja, jos lounasruoka tuntuu liian tuhdilta. Ruoka on aseteltu perinteiselle lounaslinjastolle, josta ruoka kootaan itse lautaselle.

Kookoskalakeitossa on makua. Yleensä pakasteseistä tehty keitto ei maistu hyvälle, mutta kookos pelastaa kokonaisuuden. Sattumia on runsaasti. Kyytipoikana toimii tuore rieska aidon voin kera.

Sen sijaan pasta-annos ei ole onnistunut. Ruoka kyllä näyttää hyvältä, mutta kaikki maut puuttuvat. Lisäksi pasta on kylmähköä ja kananmunaa on käytetty selvästi liikaa. Edes maustepöydän mausteet eivät pelasta annosta.

Onneksi muutakin ruokaa on tarjolla. Teryakihärkä on maistuvinta lounasruokaa, mitä olen pitkään aikaan päässyt maistamaan. Teryaki vaikuttaa itsetehdyltä, ja härkä on todella mureaa. Perunat sopivat annokseen hyvin, etenkin kun ne on keitetty oikein. Pelot kumiperunoista eivät käy toteen. Allekirjoittanut on nopeasti santsaamassa lisää.

Jälkiruoaksi tarjolla oleva omena-kanelikiisseli tuo mieleen omat kotitaloustunnit vuosien takaa. Jälkiruoaksi varma valinta, sillä kiisseliin on hyvä päättää kokonaisuudessaan onnistunut ruokailu. 

Ravintola Perla

Missä: Lyötynkatu 7

Lounas: Arkisin klo 10.30-14, lauantaisin klo 12-16

Hinta: Buffetlounas 9,90 €, salaatti/keittolounas 8,50 €. Lauantaisin 17 €.

Kehumme: Härkäannos onnistunut, monipuolinen tarjonta.

Toivomme: Ruokien lämpötiloissa huolellisuutta.

MAINOS

Kommentoi

Teriyaki, ei teryaki. Aika oudolta kuulostaa kyllä yhdistelmä teriyakihärkä + perunat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perla ON hyvä mesta - kaikin puolin, myös ruoka on hyvää ja varsinkin laadukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran olen syönyt Perlassa ja tarkoitus oli syödä pizza mutta tarjolle tuotu ruoka ei ollut pizzaa. Pohja oli täysin epäonnistunut lättänä, ei lainkaan kohonnut ja päälliset olivat surkeita. Pizzaa ei saanut veitsellä leikatuksi. Samaa olen kuullut muiltakin Perlassa käyneiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perlan ruoka ei jätä kylmäksi, sillä hyvää on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
47
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
12
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
5
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image