Syömäsä: Perinteisellä grilliruualla on vankkaa kysyntää Ruskon jätekeskuksen kupeessa

Fish’n Chips -annoksessa on hyvin maustettuja ranskalaisia todella reilusti ja kebab-annoksellakin lähtee takuulla nälkä. KUVA: Kati Valjus
Kale! 19.5.2019 17:53
Kati Valjus

Ruskon jätekeskukseen menevän tien varresta löytyy Ruskon Grilli & Café, joka vietti alkukeväällä yksivuotissynttäreitään. Täytyy myöntää, että paikan sijainti kaatopaikan kupeessa tuntuu äkkiseltään hiukan hassulta, mutta eläpä mittään: perinteistä grilliruokaa tarjoavalle putiikille on selvästi kysyntää täällä, missä raskas kalusto kolistelee aamuvarhaisesta alkaen.

Ruskon Grilli & Café on sitäpaitsi yllättävän siisti grilliksi. Korkea ja valoisa liiketila, nätisti ja nykyaikaisesti sisustettu parikymmenpaikkainen ravintolasali ja ystävällinen palvelu, mitäpä sitä muuta tarvitaankaan. Rasvankäry ei lyö ovelta silmille, ja paikka on pidetty siistinä.

Ruskon grillin lista ei varsinaisesti tarjoa yllätyksiä. Kebabit leikataan täällä kokonaisesta kebab-vartaasta, joten testaamme Kebab fifty-fiftyn, joka sisältää kebablihan lisäksi puolet salaattia ja puolet ranskalaisia. Kebabit saa täällä myös tuplalihalla. Kebabin lisäksi tilaamme Fish’n Chips -annoksen.

Grillillä ei ole muita lounastajia, mutta vahva veikkauksemme on, että varsinainen kohderyhmä on syönyt lounaansa aiemmin kuin me, jotka olemme paikalla reilusti puolen päivän jälkeen.

Annokset tuodaan nopeasti pöytään. Grilliruoka on grilliruokaa, vaikka upporasvassa paistaisi. Ei siis välttämättä erityisiä gurmee-elämyksiä, mutta tasavarmaa, hyvää näläntappoa. Fish’n Chips -annoksessa on hyvin maustettuja ranskalaisia todella reilusti ja kebab-annoksellakin lähtee takuulla nälkä.

Muoviset astiat ja aterimet vähän laskevat tunnelmaa muuten niin siistissä ja ravintolamaisessa miljöössä. Oikeat aterimet ja lautaset olisivat pieni, mutta olennainen upgreidaus.

Ruskon Grilli & Cafésta saa myös aamiaista, aamiaismenusta löytyy peräti neljää eri sorttia Kevyt-Esasta munakasversioon, hintaan 5,90 euroa. Näppärä idea, sillä aamiaisnälkäistä kuskia lipuu ohitse varmasti heti kahdeksasta alkaen kun ovi avataan. Lounastajia ajatellen paikka ei ole kaukana Ruskon teollisuusalueeltakaan.

Ruskon Grilli & Cafésta löytyy kesäaikaan myös pieni patio. Paikassa on A-oikeudet ja santsikuppi kahvia kuuluu hintaan.

Ruskon Grilli & Café

Louhimontie 2–4

Avoinna: ma–pe kello 8–18, la kello 10–16

Mitä maksoi: Kebab fifty-fifty 7,90 euroa, Fish’n Chips 8,90 euroa.

Kiitämme: Siisti, nätisti sisustettu, valoisa ja rasvankärytön grilli.

Moitimme: Muovisia välineitä. Ruskon Grilli & Café ansaitsisi parempaa.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä artikkeli, asiallista tietoa Ruskon Grillistä. Mutta, grillissä ateria pitää syödä kertakäyttölautaset ja -aterimet kuuluvat asiaan. Täytyy käydä haukkaamassa lounas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin seikkaperäisesti kirjoitettu, hyvä!
Takuuvarma mesta, kun on puhe "roskaruuasta"!
Aamulla voisi ehkä aloittaa muutamaatuntia aiemmin, kun on töihin menijöitä , kuljetusalalla ym
klo 5aamulla olisi jo hyvä saada aamukaffeet !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta grilliruoka pitää syödä muovihaarukalla ja -veitsellä. Jos on jotain ns. parempaa välinettä niin grilli muuttuu ravintolaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta pääsee helposti top3 listalle oulun grilleistä. Annokset tehdään asijakasta ajatellen eikä mitenkään mäkkäri tyyliin. Hinnatkin on kohtuulliset. Monessa grillissä nykyään se on ongelma että perus makkaraperunat+juoma hinnat menee yli 10 euron. Minun mielestäni perus grilli annokset on saatava alle 10€ Suosittelen kaikille lämpimästi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image