Syömäsä: Kahvila Stockholmin ko­ti­ruo­ka­lou­naal­la saa lois­to­pal­ve­lua ja lo­hi­keit­toon­sa kylliksi sattumia

Kotiruokalounaan lihapullat ovat lihaisia, itse tehtyjä eikä tukkutavaraa. Perunamuusikin vaikuttaa itsetehdyltä. KUVA: Kalle Kvick
Kale! 3.6.2019 22:36
Kalle Kvick

Kahvila Stockholm vaihtoi reilu vuosi sitten omistajaa. Uuden omistajan myötä paikan lounastarjonta otti isoja harppauksia eteenpäin. Lounasta tarjoillaan arkisin 10.30–15 ja lauantaisin 12–15.

Lounaalla on tarjolla niin kotiruokaa kuin vaihtuvia keittoja ja salaattiannoksia. Lounaaseen kuuluu leipien ja levitteiden lisäksi jälkiruoka sekä kahvit ja teet.

Testipäivänä tarjolla on lohi- ja kasvissosekeittoa, lihapullia sienikastikkeella sekä kolmen juuston salaattia.

Alkuun Kale! testaa lohikeittoa sekä talon omassa keittiössä valmistettua siemennäkkäriä. Vaikka lounasaika on jo päättymässä, löytyy keiton seasta useita sattumia. Liemessä on makua ja sopivasti suolaa. Varma valinta siis, jos lohikeittoa tekee mieli.

Suolainen näkkäri on maistuva lisä aidon voin kera. Ensi kerralla pitääkin kysyä, voiko näkkileipää ostaa kotipakettiin.

Kotiruokalounaan lihapullat ovat lihaisia, itse tehtyjä eikä tukkutavaraa. Lihapullataikinaan on tosin pilkottu sipulia, josta voi olla montaa mieltä. Allekirjoittaneelle sipuli ei maistu. Lihapullien kastike on sopivan paksuista, joskaan sieniä ei kastikkeesta enää löydä. Perunamuusikin vaikuttaa itsetehdyltä, mistä kokki ansaitsee kiitoksen. Sivukorvalla kuulen, että paikan lounaat tehdään niin pitkälle itse kuin mahdollista.

Lounaspöydän salaatti on tosin hieman vaatimaton muihin lounaspaikkoihin verrattuna. Krutongeilla tai edes kahdella erilaisella lisukkeella kotiruokalounaan kokonaisuutta voisi pitää kiitettävänä.

Kotiruoan ja keiton lisäksi testiin pääsee päivän salaattiannos. Kolmen juuston salaatti kootaan kookkaalle pastalautaselle. Salaattipohja sisältää kurkkua, tomaattia, punasipulia sekä nimensä mukaisesti erilaisia juustoja. Mozzarellaa, fetaa ja cheddaria on salaatissa runsaasti, mistä Kahvila Stockholm ansaitsee kymmenen pistettä papukaijamerkin kera. Kuten kotiruokaan kuuluvan salaatin kohdalla, voisi tässäkin tapauksessa salaattipohja olla hieman monipuolisempi.

Erityisen maininnan ansaitsee kahvilan yrittäjä, joka taitaa asiakaspalvelun jalon taidon. En ihmettele yhtään, miksi paikalla on useita vakioasiakkaita. Osa heistä käy kuulemma päivittäin kahvittelemassa – joskus vain henkilökunnan takia. Ja se on helppo uskoa.

Kahvila Stockholm

Missä: Isokatu 37, Oulu

Lounas: arkisin klo 10.30–15, lauantaisin 12–15

Mitä maksoi: keittolounas 8,5 €, kotiruoka 10,90 €

Kehumme: Palvelu ja lohikeitto erinomaista. Itsetehdyt lihapullat. Kaksi keittovaihtoehtoa. Paikan sisustus on lisäksi todella kaunis.

Toivomme: Salaatteihin enemmän väriä!

MAINOS

Kommentoi

Kävimme vaimoni kanssa pe/la kahesa lounaspaikasa Oulusa syömäsä, niin oli tojella hyvät ruuat. Kyllä kannattaa Oulussa syyvä etelässä asuvanki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Suomessa kallista ulkona syödä. Mikä ihme sen tekee niin kalliiksi? Viljatuotteet ovat myös kalliimmat kuin Haaparannassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä aika vähän. Yleensä lounaalla menee n. 20 lihapullaa ja salaatti. Perunat saa jäädä jollekin muulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

9 euroa! Näin ne lounasyrittäjät aina vaihtuu. Toisaalta se, joka tyytyy 4 lihapullaan, maksaa sinunkin lounaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En saanut selvää, kootaanko itse lautaselle vai tuleeko valmisannos?
Salaatin saa ilmeisesti kootaitse.
Punainen väri puuttui nähdäkseni salaatista, mutta annos lautasella oli OK , mutta jos voi lisää hakea, niin miksipä sitä" kokopöytää" tyhjentää kerralla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinähän oli jo lohikeitto alla. Ja vielä salaatit. Kaikki eivät ole ahmatteja. Kohtuus kaikessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image