Syömäsä: In­no­va­tii­vi­ses­ti sisustettu Linnanmaan H2O Campus on värikäs ja leikkisä ruokapaikka

Porkkana-linssi-inkiväärikeitto on hyvää, ja malliesimerkki siitä kuinka kasviskeitto oikein maustettuna ilahduttaa raikkaudellaan ja keveydellään. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 8.12.2018 20:23
Kati Valjus

Kaupungin tuorein kahvilauutuus löytyy hiukan yllättäen Linnanmaan kampukselta. Luomu- ja lähiruokaan panostava Health to Organic -ketju on avannut uusimman kahvilansa yliopiston hallinnon päätyyn kulkevan käytävän varrelle.

Linnanmaan kampuksella on toki useita ravintoloita ja muutamia kahvilatoimijoita. Seinät vetävät sisäänsä pienen kaupungin verran ihmisiä joka päivä, joten uusille toimijoille on totisesti tilaa! H2O Campus on siis erittäin tervetullut uutuus.

Kahvilasta saa H2O-konseptin mukaisesti suolaista ja makeaa purtavaa sekä kevyttä lounasta. Lounasvaihtoehtoina on joka päivä salaattitori, keitto ja H2O-rulla. Rullat ja pikkupurtavat löytyvät pienestä vitriinistä, keitto ja salaatti linjastoista. 

Salaattibuffet on H2O-laatuun nähden yllättävän suppea. Savulohelle ja viininlehtikääryleille peukku, mutta muuten antimet ovat perustavaraa eikä esimerkiksi juustoja tai kasvisproteiineja löydy. Keittoa on sekä kasvis- että lihaversioina, mutta niiden ottaminen on hankalaa hiukan ruuhkaisessa linjastossa, jossa ei ole laskutilaa.

Porkkana-linssi-inkiväärikeitto on hyvää, ja malliesimerkki siitä kuinka kasviskeitto oikein maustettuna ilahduttaa raikkaudellaan ja keveydellään. Plussaa myös siitä, että keitto on pysynyt astiassa tarpeeksi kuumana. Oman keittiön sämpylät ja punajuurihummus kruunaavat keittoelämyksen.

H2O Campus on sisustettu innovatiivisesti. Sisustuksessa on käytetty kuormalavoja, käsittelemätöntä pintaa, värejä ja mielikuvitusta. Jopa katon ilmastointiputket on maalattu vihreiksi ja koko kahvila-alueella on oma lattiapäällysteensä muovimaton sijaan.

Valaistus on leikkisästi suunniteltu ja kahvilasta löytyy myös säkkituoleja löhöilyyn. Kahvilan pöydät levittyvät myös käytävälle, mutta käytäväpaikoilla miljöö ei toki ole enää ollenkaan niin viihtyisä kuin itse kahvilassa.

Käytävän puolella sijaitsee myös astioiden palautus, josta niin ikään puuttuu laskutila. Lähtökohtaisesti jo astioiden palautus aiheuttaa ruokalafiiliksen, eikä se mielestäni kuulu hyvin palvelevaan kahvilaan. Tarjottimen voin viedä tarjotinkärryyn jos sellainen on, mutta teepussien ja haarukoiden lajittelu ilman laskutilaa nostaa hien otsalle. Toivottavasti H2O Campus kehittää vielä asiakaskokemuksensa loppupäätä.

H2O Campuksen lounas on tarjolla kello 14 asti ja salaattitori kello 15 asti, mutta kahvilan muista antimista voi nautiskella pitkälle iltapäivään. Opiskelijat ja henkilökunta tuntuvatkin ottaneen paikan hyvin omakseen jo ensimmäisellä aukioloviikolla.

Health to Organic Campus

Paavo Havaksen tie 5, Oulun yliopisto

Avoinna: ma–to kello 8–17, pe kello 8–16

Mitä maksoi: Salaattitori (sis. keiton leivät, kahvin ja teen) 8,90 euroa. Pelkkä keitto 7,90 euroa.

Kiitämme: Leikkisä sisustus ja tunnelmallinen valaistus. Mukavaa, että yliopistolle saadaan uusia toimijoita.

Moitimme: Laskutilan puutetta niin linjastossa kuin astioiden palautuksessakin.

MAINOS

Kommentoi

H2O ei varsinaisesti ole uusi toimija kampuksella, koska H2O:n omistaa Uniresta, joka on operoinut yliopistolla iän kaiken. Kampuksen ravintolatarjonnalle voisi tehdä hyvää, jos sinne tulisi oikeasti uusia toimijoita. Kilpailu pakottaa parantamaan laatua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että kauheaa jos pitää astiat ihan itse palauttaa... just..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli tosi hyvä lounas kempeleellä kunnes pistivät kiinni. Ei varmaan saa tarpeeksi syöjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niimpä, Juvenes pääs halvalla kahvin hinnalla sisälle. No H2O kahvi on luomua ja itsejauhetuista pavuista tehtyä. Peukku sille. Juveneksen kahvi taas peukku alas vaikka ois kuin halpaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
12:49
Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"
46
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
43
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
35
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
23
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image