Kale!

Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä

Kun pita tuodaan pöytään, käy selväksi, ettei tämäkään annos aivan pienimmästä päästä ole. KUVA: Kati Valjus
Kale! 20.4.2019 18:36
Kati Valjus

Ideaparkista löytyy monenlaisia ketjuravintoloita, kuten kauppakeskuksissa tapana on. Ilahduttavasti mukaan on mahtunut myös muutamia yksityisiä ravintoloita. Yksi näistä on Chef’s Salad, Kebab & Pizza, jonka pitkä ja kapeahko liiketila jää ehkä helposti huomaamatta. Alun alkaen paikasta taisi saada salaattia ja kebabia, mutta nykyisellään sieltä saa siis myös pizzaa.

Lounastajan ottaa vastaan reilun kokoinen vitriini, josta näyttää löytyvän salaattilisukkeita laidasta laitaan. Paikan lounastarjoukseen kuuluu kuuden täytteen salaatti 9 eurolla. Hinta sisältää juoman ja jälkiruokakahvin tai -teen. Kebabrullat sekä pitakebabit ovat lounastarjouksessa niin ikään 9 euroa, joten päätämme salaatin lisäksi testata paikan falafel-pitan.

Salaatti kootaan reilun kokoiseen kulhoon, ja heti käy selväksi, että täällä ei lasketa kurkkuviipaleiden määrää. Tarjoilija kauhoo saaviin reilut määrät juustoa, viininlehtikääryleitä ja rucolaa. Lämpimiäkin lisukkeita on tarjolla, kuten uuniperunaa ja falafelejä. Höystämme salaattimme lämpimällä lohella. Annos näyttää järjettömän kokoiselta. Täällä todella saa rahalleen vastinetta!

Pitaleipäänsä saa valita kastikkeen majoneesista ja tsatsikista. Kun pita tuodaan pöytään, käy selväksi, ettei tämäkään annos aivan pienimmästä päästä ole.

Miljööltään Chef’s Salad, Kebab & Pizza on melko perus kebabbila. Ruokailijoita on lounasaikaan useassa pöydässä. Pöydät käydään nopeasti siistimässä ja annokset tuntuvat valmistuvan ripeästi. Muutama kävijä nappaa kainaloonsa noutopizzan.

Kesäaikaan Chef’s Salad, Kebab & Pizzan asiakaspaikat täydentyvät pikkuisella patiolla, joka sijaitsee käytännössä Ideaparkin parkkipaikalla. Harmi, ettei näkymä ole viihtyisämpi, sillä kauppakeskus ei olisi ollenkaan huono toimija tuomaan alueelle monipuolista ravintolaelämää, myös ilta-aikaan.

Oma sisäänkäynti mahdollistaa myös sen, että Chef’s Salad, Kebab & Pizza on avoinna myöhempään kuin kauppakeskus ja sen muut ravintolat. Päiväsaikaan ravintolan omasta ovesta on kulku kielletty, mutta henkilökunnan kaveriseurueet sitä kuitenkin näkyvät käyttävän. Tämä tekee asiakkaiden silmissä sekavan vaikutelman. Samat säännöt kaikille, hei!

Syömme sinnillä annoksemme melkein loppuun, vaikka vatsa on tullut täyteen jo ajat sitten. Fiksu syöjä olisi laittanut pitan heti kättelyssä puoliksi ja pyytänyt lopun kotipakettiin.

Chef’s Salad, Kebab & Pizza

Ideapark

Avoinna: ma-to 10–20, pe–la 10–21, su 12–21. Lounastarjous arkisin kello 10–15.

Mitä maksoi: Kuuden täytteen salaatti 9 euroa, falafelpita 9 euroa.

Hyvää: Reilun kokoiset annokset. Täältä ei lähdetä nälkäisenä.

Erityistä: Avoinna pitkälle iltaan vielä kauppakeskuksen sulkeuduttua.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Eipä tuu käytyä. Toisekseen annoskoot pitäs lakiasetuksella puolittaa, koskaläski disbetes/sydän-ja verisuonitautikansa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman kerran vuodessa haen yhden kebab annoksen, joka riittää hyvin ruokkimaan koko 5 henkisen perheemme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäs siinä, jos tärkeintä on saada syödä paljon ja halvalla. Kai nyt jokaisen äly kertoo, että silloin käytetään halpoja raaka-aineita, jotta työstä saa myös palkan. Halpa ei ole sama kuin huono, mutta kinkussa voi tosiaan olla vain 40% lihaa ja lihapullissa ja nugeteissa lihan kaltaisia aineita kuten kamaraa eli siannahkaa tai broilerin nahkaa. Niissä on proteiineja kuten lihassa ja ne ovat ihan laillisia raaka-aineita. Lukekaapa joskus tuoteselostuksia, joista selviää helposti, että miksi eri tuotteiden hinnat eroavat paljon toisistaan. Hygienian tasokkaan ei riipu hinnoista, vaan työntekijöistä ja siitä kuinka paikan omavalvonta toimii. Kullekin makunsa mukaan. Lukekaapa IS:n 24.3. julkaisema juttu Kouvolassa aloittaneesta intialaisesta ravintolasta. Suomessa ravintolaruokaan voi yleensä luottaa, mutta vain, jos ne tuntevat säännökset ja noudattavat niitä. Säännöksiä laaditaan meillä ja EU:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta Kalevassa on joku "lukihäiriöinen ", kaksoisvokaalin käyttö ei onnistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hygieni epäilyttää näissä ravintola ruuissa mutta voi kaupastakin saada ruuista jonkin "pöpön" mutta kun en luota mihinkään täydellisesti että saa puhdasta ruokaa kun syötävä on että en tiedä kun vesikin voi olla saastunutta ja s itten miettikääpä kuka on oikeassa mistä olisi tingattava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruokapaikka peltihallissa ei kuulosta houkuttelevalta, oli heillä oma sisäänkäynti parkkipaikalle tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on. Erityisesti jutun alku ja loppu on syytä tarkistaa kirotusvihreiden varalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä hiivatista löytyy näitä narisijoita, hei valoa välillä kehin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin päästään tästä jättikokoisten annosten ihailusta? Todennäköisesti monellakaan ei tule lämmitettyä näitä kebabsotkuja enää seuraavana päivänä. Ruokaa menee roskiin.

"Annos näyttää järjettömän kokoiselta." No, ei se pelkästään näytä siltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et kait ole niin uusavuton ettet osaa sanoa että saisinko 1. Lasten annoksen tai 2. Täytteen määrän puolitettuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kait kommentoija XXL väittänyt 1. Maailmaa pelastavansa tai 2. Itse ruokailevansa kyseisissä paikoissa? Et kait ole niin uusavuton ettet osaa lukea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen hain ja söin suurimman osan. Tänään loput, en edes lämmittänyt. Ihan ruuasta kävi.

Mutta järjetöntähän se on jos on tapana / varaa ruokaa roskiin heitellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Falafel ja kebab, voiko tästä päätellä ettei ole suomalaisten pitämä paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että teknologiakylän insinöörit käyvät jossain kebabbilassa ei kyllä ole mikään erityinen suositus.

Päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava paikka. Ei ole kyllä vatsan väänteitä ollut toisin kuin monessa muussa paikassa. Hyvät ruuat ja ystävällinen ja mukava henkilökunta. Vaikka sijaitsee toisella puolella oulua kuin mitä itse asun tulee silti käytyä juurikin tuolla syömässä. Harvassa paikassa frutti di mare on niin hyvä ja raikas. Tuoreet simpukat ja katkaravut kruunaa onnistuneen pizzan toisin kuin monessa paikassa missä jätän fruttin suosiolla tilaamatta vaikka lempi pizzani onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
43
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image