Syömäsä: El Sabor tarjoilee espanjalaisia herkkuja Len­to­ken­tän­tien kupeessa – Omassa keittiössä tehty cho­rizo­mak­ka­ra on keit­tiö­pääl­li­kön ylpeys

Lammasruukun punaviinikastike ja murea liha sopivat kuin nakutettu sysipimeään Suomi-iltaan. KUVA: Kati Valjus
Kale! 9.2.2019 23:36
Kati Valjus

El Sabor, suomeksi maku, on nimensä veroinen ravintola Vihiluodossa. Espanjalaisherkkuja tarjoava ravintola sijaitsee aivan Lentokentäntien kupeessa, Airport Hotel Oulun yläkerrassa. Ravintola on avoinna ilta-aikaan maanantaista lauantaihin.

Listalta löytyy monenlaista herkkua useassa hintaluokassa ja lapsille on omat, edulliset annoksensa. Koska olemme melkein Espanjassa, valitsemme tietysti tapas-tyyppiset alkupalat. Omassa keittiössä tehty chorizomakkara on ”El Saborin keittiöpäällikön ylpeys”, joten sitähän pitää ehdottomasti kokeilla. Lisäksi maistelemme manchego-juustoa ja kasviksia sisältävän tapaslajitelman herkkuja.

Jo alkupalat osoittavat, että tänne kannattaa vaivautua jo pelkän chorizonkin tähden. Lähialueella tuotetusta (muun muassa Kujalan tilan) lihasta valmistettu makkara peittoaa kaikki aiemmat chorizokokemuksemme. Aiolilla ja patatas bravasilla höystetty annos sopisi sellaisenaan myös pieneen nälkään. Manchego-juuston ja viikunahillon makuyhdistelmä toimii erinomaisesti myös.

Lähialueella tuotetusta lihasta valmistettu makkara peittoaa kaikki aiemmat chorizokokemuksemme. KUVA: Kati Valjus

Pääruoat, lammasruukku ja katalonialainen äyriäispata, zarzuela, eivät totisesti tuota pettymystä nekään. Zarzuelan lisukkeena tarjoillaan erillisessä kupposessa kermainen risotto, joka meinaa aidosti viedä kielen mennessään. Lammasruukun punaviinikastike ja murea liha sopivat kuin nakutettu sysipimeään Suomi-iltaan. Pääruokien esillepano valurautaisissa astioissa on kiva idea. 

Kokeilemme espanjalaista, alkoholitonta punaviiniä, eikä se paljoa kalpene holillisille ystävilleen, joten voimme lämpimästi suositella viinilasillista myös autoilijalle. Tosin, tarjoilijan sanoin: ”Voihan meille yöksikin jäädä.” Totta tosiaan, hotellissa ollaan. Koko lentokenttähotellin olemassaolo unohtuu paikalliselta helposti.

El Saborin miljöö on mukavan kotoisa ja värikäs, ei liian fiini, mutta kuitenkin siisti ja mietitty. Oranssi väri toistuu sisustuksessa ja antaa pirteyttä yleisilmeeseen. Ikkunasta näkyvät Oulun valot Kempeleenlahden toisella puolella. Palvelusta annamme niin ikään peukun, se on ystävällistä ja mukavaa.

Jälkiruokalista houkuttelee churroillaan, mutta valitettavasti niille ei ole enää vatsassa tilaa. Toisella kertaa!

El Sabor

Vihiluoto 10

Avoinna: ma–la klo 17–22.

Mitä maksoi: talon chorizo 7 euroa, tapaslajitelma yhdelle 7 euroa, zarzuela 21,50 euroa, lammasruukku 18,90 euroa.

Kiitämme: Aitoespanjalaista ruokaa, jonka makumaailma poikkeaa mukavalla tavalla kotoisista mauista.

Erityistä: Alusta loppuun El Saborin keittiössä valmistettu chorizomakkara valmistetaan kokonaisuudessaan lähialueella tuotetuista raaka-aineista.

MAINOS

Kommentoi

Vaik ei olla Espanjassa
maukasta, on ruokaa!
Meikä oli testaamassa
nyt lisää, heti tuokaa!
Vaik ei olla Espanjassa
niin maukasta on tää!
Makua on makkarassa
hyvä mieli, mulle jää!
Vaik ei olla Espanjassa
melkein, kuitenkin!
Padassa, nyt lihaisassa
jo sinne, matkustin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvää ruokaa. Ei kannata säikähtää nimiä. Tarjoilija kertoo kyllä mistä on kysymys.
Nam nam

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
35
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
32
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
21
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
18
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
12
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
9
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa
9
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image