Syömäsä: De Gamlas Hem tarjoaa laadukasta lounasta ja elämyksiä his­to­rial­li­ses­sa miljöössä

Elämysjohtaja Eeva Kourin mukaan hotelli-ravintola De Gamlas Hemin tärkeimmät tuotteet ovat laadukas ruoka ja hyvät unet. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 16.12.2018 22:43 | Päivitetty 17.12.2018 9:59
Maija Pylväs

Hotelli-ravintola De Gamlas Hemin lounaslista koostuu hyvin perinteisistä suomalaisista ruoista. Kalen! tiistain lounaslautaselle valikoituu päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera. Buffetlounaan hintaan kuuluu myös kahvi ja jälkiruoka, joka tällä kertaa on chili-suklaamoussea marjoilla.

Kenties talon arvokkaasta ilmeestä ja valkeista pöytäliinoista johtuen lounas tuntuu hyvällä tavalla enemmänkin illalliselta, vaikka kello käy vasta puoltapäivää. Ovi käy tiuhaan: uusi lounaspaikka on selkeästi herättänyt kiinnostuksen.

– Haluamme tarjota puhdasta suomalaista ruokaa modernilla twistillä. Meillä on myös omaa kahvia, joka valmistetaan Pauligilla Porvoossa. Kahvia löytyy tummapaahtoisena ja vaaleana, elämysjohtaja ja hotellin ravintolapäällikkö Eeva Kouri sanoo.

Lounaan lisäksi De Gamlas Hemissä on mahdollisuus iltaruokailuun sekä aamiaiseen. Juhlia varten löytyy henkilökunnan tarkoin kokoamat menut eri tyyppisiin tilaisuuksiin. Eeva Kourin mukaan talon tärkeimmät tuotteet ovatkin laadukas ruoka ja hyvät unet. Niiden ympärille halutaan luoda pienimuotoisia elämyksiä hotellissa majoittuville.

– Olemme kuitenkin lähes ydinkeskustassa, joten meidän pitää miettiä, mitä voimme tarjota näissä puitteissa. Se voi olla vaikkapa sitä, että annamme talvella turisteille pulkat matkaan ja opastamme, missä pääsee laskemaan mäkeä ja tarjoamme sitten kuumaa kaakaota. Tällainen voi olla elämys japanilaisille turisteille tai miksei muillekin.

Kalen! lounaslautaselle valikoitui päivän tarjonnasta sopivan rapsakoita muikkuja uunikasvisten ja salaatin kera. KUVA: Maija Pylväs

Pääkaupunkiseudulta Ouluun paluumuuttaneella Kourilla on pitkä kokemus tämäntyyppisestä asiakaspalvelusta kuin myös juhlien järjestämisestä. Kokiksi opiskellut ja ravintolajohtamiseen erikoistunut Kouri on työskennellyt niin golf-ravintolassa kuin suurten yritysten pääkonttoreissa.

– Juhlapalvelut on se minun intohimo. Elämysjohtajana minulla on lupa visioida, hän tiivistää työnkuvansa.

Kourin mukaan talon henkilökunta haluaa osoittaa pienilläkin teoilla sen, että kävijä on tervetullut.

– Otetaan takkia ja ojennetaan tuolia. Pieniä tekoja, jotka sopivat tämän rakennuksen tyyliin.

Marraskuun lopussa ovensa avannut De Gamlas Hem on kolmen oululaisen yrittäjäkaveruksen taidonnäyte. Arto Keränen, Timo Paakki ja Veli-Pekka Pohjola ovat remontoineet alun perin vanhainkotina toimineesta historiallisesta rakennuksesta majoitus- ja kokoustiloja tarjoavan 17 huoneen hotellin, jonka tyylikkääseen sisustukseen on jätetty kuitenkin sopivan paljon näkyville myös vanhaa ja alkuperäistä.

Kesäkautta varten talon Puistokadun puolelta löytyy iso terassi. Vaikka talo on jo valmis yöpyjiä ja ruokailijoita varten, pihapiiri rakentuu edelleen: pihaan on tulossa saunakabinettitilat sekä pari paikkaa hyvinvointialan yrittäjille vuokrattavaksi.

De Gamlas Hem

Missä: Kirkkokatu 54

Mitä: perinteistä suomalaista ruokaa modernilla twistillä

Avoinna: lounasbuffet ma–pe 10.30–13.30, lisäksi illallista ja aamiaista

MAINOS

Kommentoi

Jos kerran ravintola on jo avattu ja toiminnassa, niin miksi ulkoaidassa on sitten edelleen vanhentunut kyltti, joka kertoo tulevasta avautumisesta? Kannattaisi teettää uusi iso kyltti aukioloaikoineen, jossa toivotetaan asiakkaat tervetulleiksi avattuun ravintolaan. Tai jos kustannuksissa säästää, niin teipatkaa iso A3 kyltin päälle: "Ravintola avattu, tervetuloa!"

Menestystä yritystoimintaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin päivittäistä lounaslistaa, sillä olen vähän ruokarajoitteinen tereveyteni vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ripaus vanhaa ei ole näkyvä hirsiseinän pätkä. Päinvastoin, ne eivät ennenvanhaa näkyneet...
Tyylejä on monia, mutta ei kannata puhua ripauksesta vanhaa tyyliä...
Onnea yritystoimintaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä rahvas säikähdä, sillä näin kuvan perusteella näyttäisi siistiltä, huomaa yhtenäinen työasu, ruoka fressiltä.
Ei nämä asiat ole pahasta rahvaalekaan, pistäydypä aterioimassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku kysyi lounaslistoista ja hinnoista.Löytyvät ravintolan nettisivuilta👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea uudelle paikalle. Nimi tosin olisi voinut olla hieman kotimaisempi kun ei olla Vaasassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä omanlaisensa ravintolajuttu, kun ei kerrota mitään sen paremmin ruoan mausta kuin hinnastakaan. (Rapsakka ei ole makua ilmaiseva adjektiivi.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. Muistakin tarjolla olleista lounasruoista olisi voinut kertoa samoin kuin hintatasosta ja mihin aikaan lounasta on tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lounasajat on merkitty juttuun varsin selkeästi, kun jaksaa lukea jutun loppuun saakka: Avoinna: lounasbuffet ma–pe 10.30–13.30, lisäksi illallista ja aamiaista

Hintaa joutuukin jo sitten hakemaan ravintolan sivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhälle kaikki on kallista, kai tuolla normi ihmisillä on vara lounaalla käydä!? Eikai lounas hinnoissa niin isoja eroja ole, että pitää hinnat selvittää ennenku voi syömään mennä!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavan monipuolisen näköinen ruoka-annos tuossa kuvassa. Pitänee itsekin käväistä testaamassa ravintolan antimet joku päivä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Matti ja Teppo laulaa - se on mahtavaa- jne Ok-talo ,167 neliötä yksin. Oikein naurattaa ko ajattelee pikkukopperoasukke... Lue lisää...
on missä mällätä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image