Susanna Salo pääsi vaikeuksien kautta huip­pu­yli­opis­toon Bour­ne­mout­hiin

Opiskelu Bournemouthissa on Susanna Salon mukaan ajoittain raskasta, sillä päivät ovat usein pitkiä. KUVA: Susanna Salon kotialbumi
Kale! 20.5.2018 20:08
Kalle Kvick

Oululainen Susanna Salo, 23, jäi muutama vuosi sitten toistamiseen ilman korkeakoulupaikkaa. Vastoinkäymiset kääntyivät reilu vuosi sitten voitoksi, sillä Salo pääsi opiskelemaan animointia Englannin Bournemouthissa sijaitsevaan arvostettuun taideyliopistoon.

Kiinnostus taidetta ja animaatioita kohtaan on ollut osa Salon elämää jo lapsesta lähtien. Hän muisteleekin piirtäneensä paljon jo päiväkodissa. Myös animaatioiden katsominen oli yksi Salon lempi puuhista.

– Piirsin tarhassa todella paljon. Ala-aste aikoina saatoin koulupäivien jälkeen katsoa animaatioita värittäen samalla värityskirjaa. Varsinkin Disney-elokuvia ja Muumeja katsoin paljon. Myöhemmin päädyin katselemaan animea monen muun tavoin. Nyt se on jäänyt vähemmälle.

Erityisen paljon Saloa kiinnostivat videot, joissa näytettiin animaatioiden tekemistä ja kuvaamista.  Videoiden myötä kiinnostus alaa kohtaan kasvoi entisestään.

– Videoiden myötä löysin oikeastaan oman juttuni. Netistä aloin jossain vaiheessa etsimään lisätietoa alasta ja kouluista.

Susanna Salon koulua arvostetaan suuresti alan piireissä. Osa koulun opettajista on ollut mukana tekemässä Disney-elokuvia. Koulun tilastojen mukaan 98 prosenttia valmistuneista työllistyy oman alan töihin tai pääsee jatko-opintoihin puolen vuoden sisällä.  

Opiskelu Isossa-Britanniassa on Salon mukaan ajoittain raskasta, sillä päivät ovat usein pitkiä. Toisin kuin Suomessa, mahdollisuutta opintojen pitkittämiseen ei ole.

– Meidän linjalla opiskelevien tulisi olla yliopistolla aamukymmenestä iltaviiteen. Usein koululla menee myöhempään koulutehtävien johdosta. Luennot ovat meille pakollisia.

Koulun asuntolassa asuva Salo ei ole vielä toistaiseksi ehtinyt kaipaamaan kotimaataan.

– Koulu on vienyt niin paljon aikaa. Välillä tosin kaipaan omaa kieltä, koska välillä muiden keskusteluihin voi olla vaikea mennä mukaan.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Jos animaattorin ura kiinnostaa, niin ulkomaille kannattaa jäädä: siellä ne työt (ja rahat) on. Todella inspiroiva. Minäkin suunnittelen ulkomaille lähtöä lääkäriopintojen perssä. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipas kiva juttu. Siinäpä esimerkki miten avoimessa maailmassa pitää toimia. Reppu selkään ja maailmalle. Toivottasti Susanna saa työtä Oulun alueelta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko maksaa tuommoinen opiskelu ja asuminen siellä?

Ei taida olla ilmaista huvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikään ei ole ilmaista. Olkaamme kiitollisia, että Suomessa opiskelevalle opiskelu on maksutonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikeuksien kautta sai opiskelupaikan? Minkä vaikeuksien? Ei saanut ekalla kerralla haluamaansa opiskelupaikkaa?

Meidän yliopistoista löytyy aidosti inspiroivia, jotka ovat selättäneet lapsuuden kaltoinkohtelua, mielenterveys- ja päihdeongelmia ja monisukupolvisia sosiaalisia ongelmia. Miksi heistä ei tehdä juttuja?

Typerä juttu huonon otsikoinnin vuoksi. Kiva kuitenkin, että ihmiset tavoittelevat unelmiaan, tsemppiä jutun henkilölle opintoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
57
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
47
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
39
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
29
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
26
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Vaurauden esittelyn sijaan, varakas voi arvostaa omaa ja lähimmäistensä terveyttä niin paljon, että ostaa ison kalliin ... Lue lisää...
Motoman

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image