Si­sus­tusark­ki­teh­tuu­ria opiskeleva ou­lun­sa­lo­lai­nen Fanni Laukkanen tunnetaan nyt UUNO-tuolistaan

Sisustusarkkitehtiopiskelija Fanni Laukkanen ei haaveile tällä hetkellä mistään kovin ihmeellisestä. ”Paitsi ehkä siitä, että voisin tehdä tätä työtä ja elää hyvää arkielämää. Arkihan on elämässä tärkeintä, ja siihen liittyen haluan myös suunnitella hyvinvointia tukevia kalusteita.” KUVA: Maria Mielonen
Kale! 25.10.2019 21:44
Anna Pesonen-Smith

Oulunsalossa varttunut ja sen jälkeen maailmalla matkustanut Fanni Laukkanen, 26, asettui Helsinkiin opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria. Nyt hänet tunnetaan tuolistaan.

Fanni Laukkanen aloitti opintonsa Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sisustusarkkitehtuurin linjalla kaksi vuotta sitten. Sitä ennen hän oli hakenut ohjelmaan neljä kertaa.

Kun ovet Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin linjalle aukesivat, tuntui se ihanalta. Sillä hakukerralla Laukkanen oli ollut itsevarmempi ja rennompi asian suhteen.

– Olin ehkä siinä vaiheessa päästänyt irti pakonomaisesta ajatuksesta yhteen tiettyyn kouluun pääsystä. Olin ymmärtänyt, että monta reittiä voi johtaa samaan lopputulokseen ja hain muihinkin paikkoihin, Laukkanen sanoo.

Luovalle alalle kouluttautuminen ei tullut ihan tyhjästä. Laukkasen äiti on tunnettu kuvataiteilija Minna Immonen, jonka tuotantoa pyörittää perheyritys.

– Meidät lapsetkin valjastettiin yrityksen töihin ja olen kotona pienestä pitäen piirtänyt ja maalannut akvarelleilla. Ei ole tarvinnut lähteä erikseen minnekään harrastamaan, Laukkanen sanoo.

UUNO-tuoli, jolla Fanni Laukkanen istuu, on pyöreän muotoinen, ilmava tuoli, jonka saa nostetuksi helposti pöydälle siivouksen ajaksi. KUVA: Maria Mielonen

UUNO-tuoli valmistui jo Laukkasen ensimmäisenä opiskeluvuotena. Tehtävänantona oli ollut kahvilatuolin suunnitteleminen huonekaluputkesta.

Laukkanen teki työtä käskettyä ja lopputuloksena oli pyöreän muotoinen, ilmava tuoli, jonka saa nostetuksi helposti pöydälle siivouksen ajaksi.

– Ajattelin siinä paljolti käyttökokemusta. Ystäväni kännykkä varastettiin kahvilassa, minkä takia tuoliin tuli säilytystila. Lisäksi kaikki osat saa irti toisistaan ja voi kierrättää, Laukkanen kertoo tuolistaan, jonka joka ratkaisu on hyvin perusteltu.

Laukkanen lähetti tuolinsa ehdolle Protoshop-näyttelykilpailuun, johon se valittiinkin 117 työn joukosta. Tuoli oli esillä näyttelyssä osana viisipäiväisiä Habitare-messuja syyskuussa ja pääsi sitä kautta esille myös sisustuslehteen.

Nyt Laukkanen etsii tuolilleen valmistajaa. Laukkanen on kuullut kommentteja, että tuoli sopisi myös kirjastoon tai eteistuoliksi säilytystilansa vuoksi.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Uuno tuoli mahtavaa decingiä. Tällaista tuolia tarvitaan-taatusti.Tavallisesti tuolit vain istumista varten. Kova tarve tällaisista suunnittelijoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säilytystila käsilaukulle on tosi mahtava idea! Saa rentoutua, kun ei tarvitse vahtia laukkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa osaamista ja vielä Oulusta!! Mahtavaa Fanni, onnea ja siunauksia polullesi! Sinusta vielä kuullaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

53
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
52
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
6
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image