Sirkku Hahn vannoo luon­non­kos­me­tii­kan nimeen, kiinnostus poiki INARI Arctic Cosmetics -yrityksen

Sirkku Hahn vieraili Oulussa valtakunnallisen Kasvu Open -kilpailun valmennuspäivässä, jossa liike-elämän konkarit ohjasivat startup-finalisteja. KUVA: Ester van Dam
Kale! 25.10.2018 20:32
Anna Pesonen-Smith

Oululaislähtöinen Sirkku Hahn, 46, alkoi käyttää 10 vuotta sitten luonnonkosmetiikkaa. Hän törmäsi kuitenkin ongelmaan: markkinoilla oli vain niukasti tarjolla tehokkaita tuotteita.

Hahn työskenteli valmiiksi yritysmaailmassa. Hän halusi selvittää voisiko luonnonkosmetiikan vaikutusaineina käyttää samoja arktisia ainesosia kuin ”superfoodissa” elintarvikepuolella – vaikkapa antioksidanttipitoista mustikkaa.

– Alku oli hankala! Ensimmäiset tuotekehitystulokset olivat puutteellisia, ja jouduin etsimään uuden tiimin. Myös liikekumppani vaihtui, nykyisin Saksassa asuva Hahn muistelee.

Pitkällisen kehityksen tuloksena syntyneessä INARI Arctic Cosmetics -yrityksessä kumppanina on Nina Stenberg. Naiset jakavat samanlaiset arvot ja työskentelyperiaatteet.

– Kesällä 2018 pääsimme vihdoin valmistukseen ja saimme ensimmäiset jälleenmyyjät, Helsingin Stockmannin ja saksalaisia erikoisliikkeitä sekä verkkokauppoja.

Sirkku Hahn viettää Suomessa noin viikon kuukausittain. ”Työasioiden lisäksi tapaan perhettäni. Veljeni ja sukuani asuu edelleen Oulussa.”

INARI Arctic Cosmetics -yritys on mukana sadan parhaan joukossa valtakunnallisessa Kasvu Open -kilpailussa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
31
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
11
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image