Runssilla: Vihiluodon Kalan brunssi on kuin paras joulupöytä - erinomaisten kalaherkkujen eteen on nähty vaivaa keittiössä

Vihiluodon Kalan brunssilla tarjoillaan muun muassa loimulohta ja sienikastiketta, nieriää, kermaperunoita, majoneespohjaisia salaatteja, graavattua ja kylmäsavustettua lohta. KUVA: Kati Valjus
Kale! 26.8.2019 19:58
Kati Valjus

Vihiluodon Kala tarjoilee brunssia sunnuntaisin ja pyhäpäivisin. Tupoksen ABC:n kupeessa sijaitsevaan kalaravintolaan on Oulusta katsottuna hiukan matkaa, mutta sijainti nelostien varressa on silti likietuinen.

Brunssi sisältää päivän kalatarjonnan mukaan lämpimiä ja kylmiä kalaherkkuja peruna- ja kasvislisukkeilla sekä salaateilla.

Muista tähän mennessä testatuista Oulun seudun brunssipaikoista poiketen brunssi on katettu vitriinin taakse ja se annostellaan keittiöhenkilökunnan toimesta.

Ratkaisu tuntuu alkuun hiukan kömpelöltä, mutta saa hoksaamaan, että tällä tavoin säästytään ainakin noutopöytien jatkuvalta siistimiseltä sekä jossain määrin luultavasti myös hävikiltä.

Tarjoilija annostelee lämpimiä ja kylmiä kalaherkkuja lautaselle reilulla kädellä. On loimulohta ja sienikastiketta, nieriää, kermaperunoita, majoneesipohjaisia salaatteja, graavattua ja kylmäsavustettua lohta… noutopöydän vauhtisokeus meinaa iskeä, vaikkei itse ole annostelemassa, ja annostelua täytyy jo toppuutella.

Ruokarajoitteiselle systeemi on erinomaisen toimiva: henkilökunta kertoo kaikkien ruokien sisällöt tarvittaessa yksityiskohtia myöten. Toisaalta ruokia ei ole nimetty täälläkään, joten kaikkiruokainenkin asiakas saa udella sisältöjen perään. Silliä vai silakkaa, majoneesia vai kermaviiliä?

Vaikka annokset tehdään valmiiksi, lisää saa santsata. Ei siis ole kyse siitä, että brunssi sisältäisi vain yhden lautasellisen herkkuja – omalla kohdallani tosin raja tuli vastaan, enkä enempään pystynyt.

Kalaherkut maistuvat erinomaisilta. Lapsen makuun ne tosin tuntuvat olevan turhan suolaisia, mutta hän kiittelee mangorahkaa, minicroissantteja ja meloneja. Aikuisilla olo on kuin parhaassa joulupöydässä, eikä kaikkia sortteja edes pystytty maistelemaan.

Vihiluodon Kalan brunssin hinta on liki 25 euroa, joten on sillä toki hintaakin. Tuotantolaitoksen yhteydessä sijaitseva ravintola on arkkitehtuuriltaan hauska ja ravintolasali on toimiva ja valoisa. Ikkunat antavat nelostielle, joka nyt ei ehkä ole maisemista suloisin. Näyttää siltä, että sijainti valtatien varressa tuo ravintolaan asiakkaita: motoristeja näkyy vierailumme aikana useita.

Myöhemmin iltapäivällä ravintolaan odotetaan isompaa seuruetta ja useampi pöydistä on varattu. Ehdimme alta pois, mutta tämä on jälleen hyvä muistutus siitä, että brunssille kannattaisi varata pöytä etukäteen.

Lähdemme brunssilta vatsat kylläisinä. Koko loppupäivän janottaa.

Vihiluodon Kala

Rytiniementie 4

Brunssi tarjoillaan: sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 12–16.

Mitä maksoi: 24,90 euroa. Alle 12-vuotiaat lapset puoleen hintaan.

Kiitämme: erinomaisia, takuutuoreita kalaherkkuja joiden eteen on nähty vaivaa keittiössä.

Huomioitavaa: Samassa yhteydessä sijaitsevasta tehtaanmyymälästä voi ostaa kalaa myös mukaan.

MAINOS

Kommentoi

Nimenomaan vitriini "suojelee"tuotteet , ei ole kenenkään "räkimiä ja sorkkimia" ruokia. Hinta taas tuotteitten tasoon nähden aivan sopiva jopa edullinen vert. hampurilais ateria. Makuelämys joka ei hevillä unohdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvää ruokaa. Arkena listalta voi ottaa talon kalalautasen, johon saa valita mitä vaan tarjolla sattuu sinä päivänä olemaan. Vähän edullisempi, kuin brunssi, mutta paljon samaa tarjolla. Lohikeitto on edullinen ja todella laadukas :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laatu merkitsee aina. Kansanedustajakin saattaa maksaa itse. No ainakin avustaja, mikäli ei rahat riitä sen jälkeen tulee joku muu. Loppukädessä veronmaksaja. Keitto hyvää. Olisko pookkana lisukkeena vielä maukkaampi. Ehkä on ehkä ei. Rauman saaristossa Rekssaaressa oli 12,50. Hyvä sekin oli. Parempi Tupos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana ajatus, nuo kaikkien räpimät sottaiset brunssipöydär onkin todellä ällöttäviä, ruoka pysyy puhtaana noin. Kiitos vinkistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta hinta ja etäisyys pitää minut poissa. Hieman oudoksuttaa myös "tarjoilu", toki siinä voinee vähän esittää toiveita mitä minkin verran mutta mieluummin ottaisin itse. Ja ei, en ole pyramidinrakentaja vaan otan muutamaa lajia vähän kerralla ja käyn noutopöydässä monta kertaa. Tuleekohan tuollakin samalle lautaselle? Se on yksi kauheimpia asioita mitä Suomessa "buffeteissa" on...oikeassa noutopöydässä joka käynnille otetaan uusi lautanen etteivät maut sekoitu. No, halpispuffeteissa voi siivota lautasen välillä paperilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuu käytyä.Syynä on vanhanaikainen tapa laittaa annos lautaselle.Mikä semmonen brunssi oikein on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Buffet-tarjoilu on nykypäivänä se oikea vaihtoehto brunssille. Vanhanaikainen ruokapaikka ja sijainti on huono, kaukana kaikesta, ABC:llä ei käydä, kala-ateriat pitää valmistaa kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaiseksi pitäisi saada.

Nythän paha yrittäjä saattaa jopa tehdä voittoa tuolla hinnalla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annosteltu ruoka buffetin sijaan on vain auttamattoman vanhanaikaista eikä mitenkään edistä myyntiä. Sen takia moni menee brunssille toiseen paikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan sieltä saa laktoositonta ruokaa? Ihme homma kuin helppo ois tehdä kaikki laktoosittomaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa ja gluteenitonta , oli hintansa väärtti. Uskaltaa suositella vaativammallekin herkuttelijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image