Kale!

Runssilla: Vihiluodon Kalan brunssi on kuin paras joulupöytä - erinomaisten kalaherkkujen eteen on nähty vaivaa keittiössä

Vihiluodon Kalan brunssilla tarjoillaan muun muassa loimulohta ja sienikastiketta, nieriää, kermaperunoita, majoneespohjaisia salaatteja, graavattua ja kylmäsavustettua lohta. KUVA: Kati Valjus
Kale! 26.8.2019 19:58
Kati Valjus

Vihiluodon Kala tarjoilee brunssia sunnuntaisin ja pyhäpäivisin. Tupoksen ABC:n kupeessa sijaitsevaan kalaravintolaan on Oulusta katsottuna hiukan matkaa, mutta sijainti nelostien varressa on silti likietuinen.

Brunssi sisältää päivän kalatarjonnan mukaan lämpimiä ja kylmiä kalaherkkuja peruna- ja kasvislisukkeilla sekä salaateilla.

Muista tähän mennessä testatuista Oulun seudun brunssipaikoista poiketen brunssi on katettu vitriinin taakse ja se annostellaan keittiöhenkilökunnan toimesta.

Ratkaisu tuntuu alkuun hiukan kömpelöltä, mutta saa hoksaamaan, että tällä tavoin säästytään ainakin noutopöytien jatkuvalta siistimiseltä sekä jossain määrin luultavasti myös hävikiltä.

Tarjoilija annostelee lämpimiä ja kylmiä kalaherkkuja lautaselle reilulla kädellä. On loimulohta ja sienikastiketta, nieriää, kermaperunoita, majoneesipohjaisia salaatteja, graavattua ja kylmäsavustettua lohta… noutopöydän vauhtisokeus meinaa iskeä, vaikkei itse ole annostelemassa, ja annostelua täytyy jo toppuutella.

Ruokarajoitteiselle systeemi on erinomaisen toimiva: henkilökunta kertoo kaikkien ruokien sisällöt tarvittaessa yksityiskohtia myöten. Toisaalta ruokia ei ole nimetty täälläkään, joten kaikkiruokainenkin asiakas saa udella sisältöjen perään. Silliä vai silakkaa, majoneesia vai kermaviiliä?

Vaikka annokset tehdään valmiiksi, lisää saa santsata. Ei siis ole kyse siitä, että brunssi sisältäisi vain yhden lautasellisen herkkuja – omalla kohdallani tosin raja tuli vastaan, enkä enempään pystynyt.

Kalaherkut maistuvat erinomaisilta. Lapsen makuun ne tosin tuntuvat olevan turhan suolaisia, mutta hän kiittelee mangorahkaa, minicroissantteja ja meloneja. Aikuisilla olo on kuin parhaassa joulupöydässä, eikä kaikkia sortteja edes pystytty maistelemaan.

Vihiluodon Kalan brunssin hinta on liki 25 euroa, joten on sillä toki hintaakin. Tuotantolaitoksen yhteydessä sijaitseva ravintola on arkkitehtuuriltaan hauska ja ravintolasali on toimiva ja valoisa. Ikkunat antavat nelostielle, joka nyt ei ehkä ole maisemista suloisin. Näyttää siltä, että sijainti valtatien varressa tuo ravintolaan asiakkaita: motoristeja näkyy vierailumme aikana useita.

Myöhemmin iltapäivällä ravintolaan odotetaan isompaa seuruetta ja useampi pöydistä on varattu. Ehdimme alta pois, mutta tämä on jälleen hyvä muistutus siitä, että brunssille kannattaisi varata pöytä etukäteen.

Lähdemme brunssilta vatsat kylläisinä. Koko loppupäivän janottaa.

Vihiluodon Kala

Rytiniementie 4

Brunssi tarjoillaan: sunnuntaisin ja pyhäpäivinä kello 12–16.

Mitä maksoi: 24,90 euroa. Alle 12-vuotiaat lapset puoleen hintaan.

Kiitämme: erinomaisia, takuutuoreita kalaherkkuja joiden eteen on nähty vaivaa keittiössä.

Huomioitavaa: Samassa yhteydessä sijaitsevasta tehtaanmyymälästä voi ostaa kalaa myös mukaan.

MAINOS

Kommentoi

Nimenomaan vitriini "suojelee"tuotteet , ei ole kenenkään "räkimiä ja sorkkimia" ruokia. Hinta taas tuotteitten tasoon nähden aivan sopiva jopa edullinen vert. hampurilais ateria. Makuelämys joka ei hevillä unohdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvää ruokaa. Arkena listalta voi ottaa talon kalalautasen, johon saa valita mitä vaan tarjolla sattuu sinä päivänä olemaan. Vähän edullisempi, kuin brunssi, mutta paljon samaa tarjolla. Lohikeitto on edullinen ja todella laadukas :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laatu merkitsee aina. Kansanedustajakin saattaa maksaa itse. No ainakin avustaja, mikäli ei rahat riitä sen jälkeen tulee joku muu. Loppukädessä veronmaksaja. Keitto hyvää. Olisko pookkana lisukkeena vielä maukkaampi. Ehkä on ehkä ei. Rauman saaristossa Rekssaaressa oli 12,50. Hyvä sekin oli. Parempi Tupos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana ajatus, nuo kaikkien räpimät sottaiset brunssipöydär onkin todellä ällöttäviä, ruoka pysyy puhtaana noin. Kiitos vinkistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mutta hinta ja etäisyys pitää minut poissa. Hieman oudoksuttaa myös "tarjoilu", toki siinä voinee vähän esittää toiveita mitä minkin verran mutta mieluummin ottaisin itse. Ja ei, en ole pyramidinrakentaja vaan otan muutamaa lajia vähän kerralla ja käyn noutopöydässä monta kertaa. Tuleekohan tuollakin samalle lautaselle? Se on yksi kauheimpia asioita mitä Suomessa "buffeteissa" on...oikeassa noutopöydässä joka käynnille otetaan uusi lautanen etteivät maut sekoitu. No, halpispuffeteissa voi siivota lautasen välillä paperilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuu käytyä.Syynä on vanhanaikainen tapa laittaa annos lautaselle.Mikä semmonen brunssi oikein on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Buffet-tarjoilu on nykypäivänä se oikea vaihtoehto brunssille. Vanhanaikainen ruokapaikka ja sijainti on huono, kaukana kaikesta, ABC:llä ei käydä, kala-ateriat pitää valmistaa kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaiseksi pitäisi saada.

Nythän paha yrittäjä saattaa jopa tehdä voittoa tuolla hinnalla....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annosteltu ruoka buffetin sijaan on vain auttamattoman vanhanaikaista eikä mitenkään edistä myyntiä. Sen takia moni menee brunssille toiseen paikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan sieltä saa laktoositonta ruokaa? Ihme homma kuin helppo ois tehdä kaikki laktoosittomaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä saa ja gluteenitonta , oli hintansa väärtti. Uskaltaa suositella vaativammallekin herkuttelijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
180
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image