Runssilla: Roosterin rento ja suosittu sun­nun­taib­runs­si on Oulussa jo klassikko, jossa maistuu omatekoisuus

Valitsemme Roosterin brunssin varsin possupainotteisesta tarjonnasta lautaselle rapsakoita frittimuikkuja uusien pottujen ja voikastikkeen kera. KUVA: Kati Valjus
Kale! 25.6.2019 21:30
Kati Valjus

Jos en aivan väärässä ole, Rooster oli se, joka varsinaisesti rantautti sunnuntaibrunssit Ouluun. Vappu- ja äitienpäiväbrunsseja oli toki nähty, mutta ei tällaista jatkuvaa viikonloppubrunssikulttuuria.

Alkuaikoina jonot Roosterin brunssille saattoivat ulottua ulos Saaristonkadulle asti. Nytkin, kun saavumme brunssin ensimmäiselle kattaukselle täsmällisesti kello 11, kassalla on jo jonoa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei Rooster ole tänään aivan täyteen ahdettu. Olemme varanneet pöydän, sillä niin kehotetaan nettisivuilla.

Roosterin brunssi maksetaan siis tullessa kassalle. Noutopöytien alue on Roosterissa jokseenkin ahdas, mutta sopu antaa sijaa. Tarjoilujen esillepanossa on myös tiivistetty tyylikkäästi: esimerkiksi salaatit, kurkut ja tomaatit ovat nätisti yhdessä ja samassa astiassa.

Brunssin ruokaisa osio mukailee käytännössä Roosterin lounasta: on salaatteja ja pari-kolme lämmintä ruokaa. Tänään tarjonta on kovin possupainotteista: porsaan sisäfilettä, Viskaalin nakkeja ja pekoni-caesaria. Valitsemme mieluummin rapsakoita frittimuikkuja uusien pottujen ja voikastikkeen kera, ja jäämme miettimään, ettei kasvisruokailijalle ole lämpimien pöydässä paljoa syötävää.

Brunssi täydentyy aamiaispainotteisella pöydällä, josta löytyvät muun muassa croissantit, marmeladit, marjarahka ja briejuusto. Lisäksi on erillinen pöytä jälkiruoille sekä vohvelibuffet, jossa vohvelinsa voi itse paistaa ja koristella. Että kyllä näillä nälän saa siirtymään!

Roosterin brunssilla kaikki ruoat on nimetty ja erikoisruokavaliot ilmoitettu heti ruoan kyljessä. Mainio juttu! Pöydistä on täynnä noin kaksi kolmasosaa, mikä on juuri sopiva määrä noutopöytien ympärillä operoimiseen. Enemmästä väestä syntyisi jo ruuhka. Kaksi kattausta varmistelee sen, että noutopöytää ehditään myös siistiä ja täydentää ennen seuraavia tulijoita.

Roosterin ruoissa maistuu omatekoisuus, ja se on hyvä. Meitä ilahduttavat esimerkiksi feta-mansikka-melonisalaatti sekä itsetehty vaalea sangria. Marjarahka yllättää positiivisesti, se ei ole äklömakeaa, kuten ei myöskään ole jälkkäripöydästä löytyvä taivaallinen mustikkajäädyke.

Roosterin brunssilla on erikseen pari euroa huokeampi opiskelijahinta. Syömässä näyttää olevan väkeä lapsiperheistä eläkeläisiin. Erityisesti vohvelibuffet tuntuu vetoavan lapsiperheisiin.

Roosterissa on rento ja mukava tunnelma, brunssillakin. Siitä on muotoutunut monen oululaisen vakiokahvila, jossa riittää vilskettä arkenakin.

Kahvi on hyvää ja sitä on riittävästi. Roosterin noutopöydästä löytyy myös valmiiksi haudutettua, hyvää teetä. Melko harvinaista nykyään, muuten!

Rooster sunnuntaibrunssi

Torikatu 26

Brunssi tarjoillaan: sunnuntaisin kello 11–15. Pöytävaraukset kello 11 ja 13.

Mitä maksoi: 23 euroa, opiskelijat 21 euroa. 3–10-vuotiaat 11 euroa. Alle 3-vuotiaat veloituksetta.

Kiitämme: Teenjuoja kiittää valmiiksi haudutetusta, hyvästä teestä. Aika monessa paikassa joutuu operoimaan pussien kanssa. Pieni juttu, iso ilo!

Erityistä: Pöytävarauksia otetaan kahdelle eri kattaukselle. Näiden välissäkin voi toki tulla syömään, jos tilaa löytyy.

MAINOS

Kommentoi

Asuttiin Scandic. Tätä haluttiin, mutta hotellin todella runsas aamiainen noin 9 maissa. Siiis ei mitään ruokahalua ennen 5 iltapäivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"salaatit, kurkut ja tomaatit ovat nätisti yhdessä ja samassa astiassa." Ihanko tosi?! Jos siis on allerginen tomaatille, voi unohtaa salaattien ja kurkun ottamisen. Vaikea uskoa, että olisi tehty näin tyhmä ratkaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puistolan 20 e brunssi myös erinomainen. Merkintöjä gluteeniton tai laktoositon ei ikävä kyllä pistänyt silmään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image