Runssilla: Ravintola Nallikarin merellinen brunssi on runsas ja monipuolinen - sen maut vievät kielen mennessään

Ravintola Nallikari on Oulun näköalapaikka, jossa viihtyy säällä kuin säällä. Jos jonnekin aikoo kesävieraansa tuoda, niin tänne merelliselle brunssille. KUVA: Kati Valjus
Kale! 3.8.2019 19:49
Kati Valjus

Ravintola Nallikarin brunssilta on lupa odottaa laatua, joten saavumme paikalle toiveikkain mielin. Hyvältä brunssipöydässä näyttääkin, ainakin kalaa näyttää olevan tarjolla ilahduttavasti useampaa sorttia.

Brunssin oikeastaan ainoa puute pistää silmään heti alkumetreillä: ruoista ei ole minkäänlaisia nimi- tai sisältötietoja. Kysely tarjoilijalta lennättää paikalle kokin, joka vastaa kysymyksiin: kalamureke on haukea ja piirakka lohta ja kyllä, sisältää gluteenia. Valitettavasti olemme siinä mielessä vaativia asiakkaita, että joudumme teettämään saman juoksutuksen kolmeen kertaan ruokailumme aikana. Osa ruoista jää laktoosi- ja gluteenivammaisella ottamatta, koska emme enää kertakaikkiaan kehtaa. Sivusilmällä seuraamme, että ruokien sisältö kiinnostaa kyllä muitakin, mutta edes minkäänlaista listaa ei tosiaan löydy ravintolasta.

Ravintola Nallikarissa on erikseen valkoisten pöytäliinojen puoli – joka tänään on täyteen varattu – sekä huomattavasti kasuaalimpi ravintolasali. Se passaa meille oikein hyvin. Ravintolan tunnelma on kansainvälinen – viereisessä pöydässä puhutaan ranskaa, eikä se ole Oulussa aivan tavallista.

Brunssin kalat vievät kielen mennessään. Savusiika on leikattu ehkä turhankin reiluiksi annospaloiksi, ottaen huomioon, että kaikkea muutakin tekee mieli maistella. Erityisesti savustetut pikkukalat, mitä sitten ikinä ovatkaan, osoittautuvat lemppareiksi. Brunssin kalapöytä on niin runsas, että lopulta huomaamme, ettemme juurikaan koskeneet lämpimiin ruokiin.

Juomaksi on mehujen lisäksi tarjolla karpalosoodaa, johon ihastumme. Ei liian makeaa, vaan raikas vaihtoehto mehuille.

Jälkkäripöydästä löytyy muun muassa juustoja, jätskiä lisukkeineen ja tuoreita hedelmiä. Passionhedelmää ei muuten ravintolapöydissä turhan usein näekään.

Jäätelö on tuotu valmiina palloina kulhoihin, joten esillepano on hiukan uhkarohkeaa, mutta pallot näyttävät hupenevan ennen sulamista ja ainakin asiakas kiittää tällaisesta helposta ratkaisusta.

Jälkikäteen huomaamme, että erikoiskahvit olisivat olleet brunssin ostajalle puoleen hintaan. Tästä ei kassalla mainita, vaikka meidät ohjeistetaankin hyvin brunssipöydän ääreen.

Ravintola Nallikari on Oulun näköalapaikka, jossa viihtyy säällä kuin säällä. Jos jonnekin aikoo kesävieraansa brunssille tuoda, niin tänne. Ravintolalle osoitettuja parkkipaikkoja löytyy melkein oven edestä, ja Nallikariinhan polkaisee näppärästi myös pyörällä.

Ravintola Nallikarin brunssi

Nallikarinranta 15

Brunssi tarjoillaan: lauantaisin ja kesäsunnuntaisin kello 12–16

Mitä maksoi: 22 euroa. Alle 13-vuotiaat 11 euroa, alle 4-vuotiaat 6 euroa.

Kiitämme: Laadukas ja monipuolinen brunssi Oulun näköalapaikalla Nallikarissa.

Moitimme: Ruokien ja niiden sisältöjen nimeäminen jättää harmillisen paljon toivomisen varaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Onkohan ravintola tiennyt etukäteen, että toimittaja on tulossa syömään? Nallikarissa kiistattomasti Oulun huonoin ja kalleimmasta päästä oleva brunssi. Kaikki brunssit olemme kiertäneet viimeisen kahden vuoden aikana läpi. Valikoima oli suppea, paikka ja kattaus suorastaan epäsiisti, palvelu ynseää. Tämä kokemus viime kesältä. Toista kertaa ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei heti tuu ees mieleen mennä tuonne suuntaan syömään.
Poikasen kun kierrettiin työjelemässä etelä-suomessa tarkistettiin ajankuluksi noita vastaavia.
Aina, melkein aina hinta laatu suhde oli vinossa.
Miksi no niissä ei käy tarpeeksi porukka joka takais .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Makunsa kullakin, ja toimittajalle maistuu kaikki. Monesti olen itse aikalailla täysin eri mieltä näistä "syömäsä" paikoista. Esimerkiksi tämä, rajusti ylihintainen, pliisu tarjonta. Heikko salaattipöytä. Kalsea ja valju ympäristö,arkisin liki tyhjä lounasaikaan. Pari kertaa olen käyttänyt asiakkaitani tuolla syömässä, mutta omalla rahallani en tuonne menisi. Taloudellisesti paikka ei pärjää, tulos on miinuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”laktoosi- ja gluteenivammaisella”
Tyylikäs ilmaisu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ostan 22 eurolla L-kaupasta ison kassillisen hyvälaatuista ruokaa perheelle. Kyseinen paikka taitaa olla hyvätuloisille sinkuille, jotka voivat mennä ”hyvien ystävien” kanssa kuluttamaan aikaa, jotta uusista ja menneistä kaukomatkoista voidaan puhua (huom. Ei kuunnella)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ikävää, mutta enpä viitti sua moittia vaikka et toimikkaan samallatavalla kuin minä. Ihan jees oli brunssi. Kavereiden kans käytiin. Olivat juuri tulleet Saksasta kesäloma reissulle Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateellisen tilitystä. Ihan kuin se olisi sinulta jotenkin pois, että monet haluavat käydä ravintoloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nallikariin voi mennä brunssille arvausleikkitarkoituksessa. Varmasti laadukas ja monipuolinen ruokatarjoilu eikä hinta huimaa päätä. Kansainvälisyys on plussaa, ranskankielen ääntämistä voi toisella korvalla kuunnella oppimistarkoituksessa, ei muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kyllä brunssi oli sen verran suuri pettymys ettei toista kertaa enään tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois nyt voinut kertoa vähän niistä lämpimistäkin ruuista vai eikö testaajilla ollut nälkä? Pitäisi käydä ensin vähän reippailemassa niin ei tarvisi vain alkupaloista ja jälkiruuista kirjoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetella tuntemaan ne eri kalat ihan mausta (se on mahdollista), ettei tarvitsisi syödä isoja kaloja ja jotain pieniä kaloja. Ison kalapalan voi kyllä itsekin pienentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään on tapana pilata kala ja liha liiallisella maustamisella, joten tunnistaminen maun perusteella on lähes mahdotonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pilata maustamisella". Tai ehkä suomessakin makuja pikkuhiljaa avarretaan, ja muitakin mausteita kuin suolaa on alettu käyttämään. Tätä vain änkyrät meinaa hyväksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen työtön mutta voisin silti käydä tuolla kokeilemassa...
Köyhä on mielentila ei pysyvä ominaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

12:39
Ruukissa syntyi sunnuntai-iltana kaksipäinen sonnivasikka – Tilan isäntä: "1800 poi'itus­ta ta­ka­na, mut­ta tällaista en ole ennen nähnyt"
12:32
Vuoden Maaseutukasvoksi on valittu Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä
12:30
Irakilaiskaksosten jutun oikeuskäsittely alkoi valokuvien vertaamisella – hovikäsittely tökkinyt kaksi vuotta
12:11
Hupisaarten purot saavat lisää taimenasukkaita syyskuun alussa
12:01
15 vuoden takainen ajatus muuttuu todeksi – Rukalle kohoaa 20 iglun kylä: "Valmista pitäisi tulla marraskuun aikana"
11:57
Satakunnan lennoston lentotoimintaharjoitus järjestetään syyskuussa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa
11:21
Puita halaamalla voi saada hyödyllisiä mikrobeja – "Etsi mieluinen puu, ota hyvä halausote ja hengitä syvään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

209 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image