Runssilla: Grill it! tarjoilee yltäkylläisen ja maukkaan sun­nun­taib­runs­sin, josta voi nauttia pitkän kaavan mukaan

Grill it!:in brunssi on kaunis, värikäs ja maukas. Alkupaloja on monenlaista sorttia salaateista savuloheen, ja lämpimistä löytyy niin lohta kuin broileriakin. KUVA: Kati Valjus
Kale! 15.6.2019 18:15
Kati Valjus

Oulussa alkaa olla viikonloppubrunsseissa jo kivasti tarjontaa. Mikäpä onkaan sen mukavampaa kuin nauttia pitkästä brunssista perheen tai ystävien kesken, kiireettä. Kale! kokkeilee kesän aikana kaupungin brunssitarjontaa.

Brunssirima nousee heti korkealle, kun rantaudumme Grill it! -ravintolan sunnuntaibrunssille. Tarjoilija ohjaa pöytiin ja kyselee juomatoiveita, mutta silmämme vilkuilevat jo värikkään brunssipöydän suuntaan. Juomaksi näkyy olevan kahvin ja teen ohella omenamehua, se passaa.

Grill it!:in brunssi on kaunis, värikäs ja maukas. Alkupaloja on monenlaista sorttia salaateista savuloheen, ja lämpimistä löytyy niin lohta kuin broileriakin. Kasvisruokailijoita kehotetaan pyytämään pääruoka keittiöstä. Mahtavaa, että veget on näin huomioitu.

Kokonaisuuden kruunaavat omatekoiset soossit: on tilliaiolia (taivaallista!), avokadomoussea ja yrtti-jogurttikastiketta. Salaatin päälle saa lorauttaa sitruunavinaigretteä. Kylmissä ruuissa on muhevasti makua jo itsessäänkin, kuten marinoiduissa kasviksissa sekä tomaateissa ja pestomozzarellassa.

Juustot (kolmea eri sorttia) on pilkottu sopiviksi suupaloiksi, ja vaikka ne ovat jälkiruokapöydässä, niitä tulee napsittua jo pääruoan lisukkeeksi samoin kuin tuoreita hedelmiä. Ananaksesta on jaksettu leikellä kovat keskustat pois ja vesimeloninpalat ovat suuhunsopivia.

Samoin ovat jälkkäriksi tarjoiltavat pikkuruiset suklaabrowniet, jotka erilaisten koristelujensa ansiosta saavat erilaisia makuja: vadelmaa, mintunlehteä ja mustikkaa. Ja siltä varalta että jälkkärimahassa on vielä tilaa, tarjolla on myös suolaisella kinuskilla täytettyjä tuulihattuja.

Brunssi on sanalla sanoen yltäkylläinen. Sen 22,90 euron hinta (vihreällä kortilla 19,90) asettuu Oulun brunssien keskitasoon. Tänne kannattaa tulla nauttimaan ruoasta rauhassa ja pitkän kaavan mukaan.

Vanhan paloaseman yläkerrassa sijaitseva ravintola on miljööltään mukava, aurinko tuntuu tulevan sisään vähän joka ilmansuunnasta. Tärkeä osa brunssia on tunnelma. Kohteliaasta ja ystävällisestä palvelusta tulee fiilis, että nyt ei olla ihan peruslounaalla.

Erikoisruokavaliomerkinnät on otettu huomioon brunssimenussa, jossa on tarkasti jokainen ruoka lueteltuna. Lappusen tavaaminen osoittautuu kuitenkin hiukan hankalaksi, kun brunssipöydän äärellä alkaa olla jo tungosta. Selkein ja asiakasystävällisin tapa olisi, jos ruoan sisällön ja mahdolliset rajoitteet näkisi samalla, kun ruokia lappaa noutopöydästä lautaselleen. Vaatisi enemmän askartelua, toki, mutta myös palvelisi asiakkaita paremmin.

Grill it! sunnuntaibrunssi

Kauppurienkatu 24A

Brunssi tarjoillaan: sunnuntaisin kello 12–16.

Mitä maksoi: 22,90 euroa, S-etukortilla 19,90 euroa. Lapset 4–12 vuotta 9,95 euroa, alle 4-vuotiaat veloituksetta.

Kiitämme: monipuolista, raikasta ja tuoretta ruokailottelua. Erikoisruokavaliot otettu hyvin huomioon ja kasvissyöjille lämmin ruoka keittiöstä.

Erityistä: Taivaalliset soossit! Tilliaioli vei kielen mennessään.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko Kale(va) mitenkään tehdä jutun ravintoloista ja lounaspaikoista, joihin on helppo pääsy myös kulkemisesteisillä?!!

Kivisydän ei ole mikään ratkaisu, jos ei pysty kulkemaan pitkästi maan päällä haluamaansa paikkaan. Esimerkkinä vaikkapa kaupunginkirjaston lounaskahvila: ei mene sinne bussia, eikä kallioparkista ole nousua sinne päinkään - lähin taitaa olla Jumprun nurkalla, josta kulkemisesteisen ei ole helppoa kulkea rantaan asti...

Kirkkokadun ja Isonkadun ravintoloissa/kahviloissa on sama vika: ei saa autoa parkkiin lähelle, eikä kauempaa pysty vaivainen kulkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjaston vieressä on parkkipaikka, jos et ole vielä huomannut. Ei tarvi mennä kallioparkkiin. Liikuntarajoitteisena teillä varmaan on myös parkkilupa, joka antaa luvan pysäköidä lähemmäs ovea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:59
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
9:37
Punainen Risti järjestää Oulussa joulujuhlan vähävaraisille
9:19
Talvisodan syttymisestä tuli marraskuun lopussa 80 vuotta – puna-armeijan marssiopas vuodelta 1939 kertoo Neuvostoliiton suunnitelmista Tilaajille
8:51
Tutkija: Brexit-sopimuksen läpimeno vasta välietappi, niukka siirtymäaika johtaa ongelmiin seuraavaksi
8:44
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
8:24
Kolumni: Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn vastusti brexitiä sosialismilla ja möhli mahdollisuutensa tehdä historiaa
8:00
Enni Rukajärvi ja Rene Rinnekangas valmistautuvat X Gamesiin erilaisista lähtökohdista – Rinnekankaalla takana viikkojen pakkolepo, Rukajärvi kisaa joulun alla Tilaajille
49
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
39
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
25
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
14
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
13
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image