Runssilla: Coyoacánin tacobuffetin ydin ovat monen sortin soossit, joilla annoksiin saa erilaisia variaatioita

Coyoacánin tunnelma on tosiaan aivan omanlaisensa meksikolaismusiikkeineen ja koriste-esineineen. KUVA: Kati Valjus
Kale! 11.8.2019 14:46
Kati Valjus

Oulun brunssitarjontaan tuo mukavan, mausteisen lisänsä Hallituskadulla sijaitseva meksikolaisravintola Coyoacán. Tacobuffetin nimellä kulkeva brunssi on tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin.

Coyoacán on pikkuinen ravintola, joten pöytävaraus brunssille on paikallaan. Se onnistuu näppärästi sähköpostitse. Pöytämme kahdelle onkin varattuna heti ikkunan vieressä, komeiden koristepääkallojen välittömässä läheisyydessä. Coyoacánin tunnelma on tosiaan aivan omanlaisensa meksikolaismusiikkeineen ja koriste-esineineen.

Vesi- ja kahvikipot ovat täällä söpöjä emalisia.

Tacobuffet ei ole valtava, mutta siitä löytyy kaikki tarvittava. Tacoja, eli siis niitä lättyjä joita suomalainen kutsuu tortillaksi (mikä taas espanjaksi tarkoittaa piirakkaa), on tarjolla sekä vehnäisiä että gluteenittomia maissiversioita. Tacot ovat lämpiminä omissa astioissaan.

Lämpimäksi täytteeksi on tarjolla jauhelihapicadilloa, nyhtöpossua, kanaa mole verde -kastikkeella sekä nyhtökauraa pibil-kastikkeessa. Lämpimiksi lisukkeiksi voi ottaa vielä perunaa, kvinoaa ja maissia sekä kananmunaa salsa verdellä.

Alkuperäisiin meksikolaismakuihin pääsee sukeltamaan myös chimichangan eli uppopaistetun, pavuilla, paprikalla ja juustolla täytetyn tortillan muodossa. Pyydettäessä tästä on saatavilla myös vegaaninen ja gluteeniton versio.

Erikoisruokavaliot on osittain merkitty, eikä esimerkiksi lämpimien täytteiden perässä ole mainintaa laktoosittomuudesta ja gluteenittomuudesta. Oletamme näiden olevan molempia.

Coyoacánin tacobuffetin ydin ovat kastikkeet: niitä on tarjolla montaa sorttia: mangokastiketta, salsa verdeä, guacamolea, chipotlemajoneesia, pico de galloa… annoksiin saa siis kastikkeella monenlaista variaatiota, sekä raikkautta että mausteisuutta. Ja mikä parasta, kaikki soossit vaikuttavat omatekoisilta.

Salaatti ei revittele tuoreudellaan, mutta onneksi tomaattisalsa on makoisaa. Nyhtökaura pibil-kastikkeessa osoittautuu positiiviseksi tuttavuudeksi. Kastikkeista on vaikea valita suosikkia.

Maissitortillat osoittautuvat vehnäisiä näppärämmiksi sikäli, että pienen kokonsa vuoksi niiden kanssa pääsee maistelemaan useampia makuja. Ison vehnätortillan kanssa käy samoin kuin aina: se tulee pakattua turhan täyteen, ja kahdesta saa itsensä jo todella ähkyyn.

Brunssiin kuuluu kahvin kanssa myös pieni jälkiruoka, tänään mangomousse tai porkkanakakun pala. Seinällä oleva lista kertoo, että tequilaakin on täällä tarjolla heti montaa sorttia, jos sensorttista palanpainiketta kaipaa.

Coyoacánin viikonloppubrunssi

Hallituskatu 27

Brunssi tarjoillaan: lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16

Mitä maksoi: 19,50 euroa. Opiskelijoilta 18 euroa.

Kiitämme: Monen sortin kastiketarjontaa. Kompaktista brunssipöydästä löytyy monenlaisia tuhteja makuja.

Huomioitavaa: Coyoacán on pikkuinen ravintola, joten pöytävaraus brunssille on paikallaan.

MAINOS

Kommentoi

Olisi kiva tietää mille maistui liha vaihtoehdot ja mureustaso. Itse en perusta vege vaihtoehdoista. Nyhtökauraa syöneenä vaaka kallistunut nyhtöpossuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aitoja makuja. Ei mitään mikrouuni "santamariaa" jota ketju meksikolaisissa tarjotaan. Ihana paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6.12.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vakuuttaa välien olevan kunnossa SDP:n kanssa
6.12.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva: ”On ollut upeaa nähdä, miten ihmiset arvostavat tätä saavutusta”
6.12.
Pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne torui keskustelukulttuuria itsenäisyyspäivän vastaanotolla: "Puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä myös politiikassa"
6.12.
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
6.12.
Sosiaalinen media ja ajautuminen kupliin pelottavat teatterin ja elokuvan tekijöitä
6.12.
Pääministeriehdokkaat Sanna Marin ja Antti Lindtman pysähtyivät juhlimaan raskaan viikon jälkeen
6.12.
Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto toi Rukakeskuksen Ville Ahon puolisoineen Linnaan – Koillismaa kutsuu taas heti seuraavana päivänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Suomessa ei ole köyhiä. Jos joku on vähävarainen, niin se on oma valinta. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image