Reissusa: Yöt teltassa ja päivät jal­ka­pa­ti­kas­sa Rokualla

Rokuan luonnon rauhassa on mukava patikoida, mutta näkee enemmän, jos ottaa reissulle mukaan polkupyörän. KUVA: Rita Leinonen
Kale! 9.6.2018 13:08
Rita Leinonen

Minne matkustin

Vuoden 2018 retkikohteeseen eli Rokualle.

Milloin matkustin

12.-13.5.2018.

Matkareitti

Ajoimme Oulusta Rokualle autolla. Perillä patikoimme Rokuan polkuja jalan.

Majoitus

Nukuimme teltassa. Kansallispuistossahan ei saa yöpyä kuin siihen varatulla alueella, joten pystytimme telttamme hyvän matkaa kansallispuistoalueen ulkopuolelle.

Miten varasin

Lähdimme reissuun melko ex tempore. Rokualle lähdöstä oli ollut puhetta, mutta lähtö varmistui vasta edellisenä päivänä. Siihen asti muita kohteita oli vielä mietinnässä mukana.

Milloin varasin

Edellisenä iltana pakkasimme suurimman osan tarvittavista tavaroista rinkkoihin ja lähtöpäivän aamuna viimeistelimme pakkaamisen ja lastasimme tavarat autoon.

Ketä matkusti mukana

Reissasin kaverin kanssa.

Matkakulut

Telttamajoitus oli maksutonta, ja matkat maksoivat bensojen verran. Rokua on oiva retkikohde lähellä Oulua, eikä todellakaan tule kalliiksi päästä sinne.

Matkan plussat

Rokualla ei äitienpäiväviikonloppuna ollut ruuhkaa, joten saimme nauttia toistemme seurasta ja hiljaisuudesta ilman väentungosta. Sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi koko viikonlopun. Nukahdimme ja heräsimme lintujen lauluun. Rokualla on hyvät opasteet sekä reittien lähtöpisteille että reittien varrella loppumatkalle. Luonnossa ei ollut roskia, joten retkeilijät ovat muistaneet tuoda roskansa metsästä takaisin.

Matkan miinukset

Ainoa huono puoli reissussa oli se, ettemme tajunneet ottaa polkupyöriä mukaan. Rokuan reitit olisivat olleet hyvin poljettavissa myös tavallisella pyörällä eli maastopyörä ei siellä ole välttämättömyys. Pyöräillen olisimme ehtineet koluta enemmän reittejä ja nähdä siten isomman osan Rokuaa.

Millaista perillä

Aurinkoista, hiljaista, rauhallista. Seurasimme joutsenten elämää järvillä, ja kohtasimme kaksi vihaista ja sähisevää kyykäärmettä.

Vinkit

Jos mahdollista, pyörä kannattaa ottaa mukaan. Auton saa useaan paikkaan reittien lähelle, joten iso vesikanisteri autossa toimii kätevänä vesipullojen tankkauspisteenä.

Hintataso

Halvaksi tulee reissu, koska rahaa ei juuri tarvitse.

Tuliaiset

Päivetyksen, iloisen mielen ja ajatuksen siitä, että nyt tutustumatta jääneet reitit pitää mennä vielä katsastamaan myöhemmin tänä kesänä.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Rokualla on paljon kyykäärmeitä :( Tämä tuli yllätyksenä, koska maasto kuivaa jäkäläkangasta. Toki lampia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräily pitäisi kieltää Rokualla kokonaan, hiekkakankaat ei kestä. Juppidupit voisivat polkea kalleilla leluillaan jossain ihan muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
57
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
47
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
39
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
29
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
26
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Vaurauden esittelyn sijaan, varakas voi arvostaa omaa ja lähimmäistensä terveyttä niin paljon, että ostaa ison kalliin ... Lue lisää...
Motoman

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image