Kale!

Reissusa: Vaahtopäitä, lämmintä hiekkaa ja jokaiselle mieluisia elämyksiä all inclusive -lomalla Turkin Alanyassa

Helppo ja rento loma Turkin Alanyassa runsaasti mielekästä tekemistä. KUVA: Taina Kosola
Kale! 25.12.2019 8:08
Taina Kosola

Minne matkustin

Turkkiin, Alanyaan. Hotellimme sijaitsi keskustan tuntumassa.

Milloin matkustin

6.–13.10.2019

Matkareitti

Suora lento Oulusta Antalyaan ja sieltä bussilla Alanyaan noin 130 kilometrin matka.

Majoitus

Hotellimajoitus, Villa Sun flowers hotellissa.

Miten varasin

Deturin valmismatka.

Milloin varasin

10.6.2019

Ketä matkusti mukana

Hilkka-äiti sekä siskoni Paula, Virpi ja Vuokko.

Matkakulut

Pakettimatka, sisältäen lennot, hotellin, all inclusive 614 €/hlö.

Matkan plussat

Halusimme helpon, rennon loman. Saimme äidinkin mukaan matkalle, kun oli suora lento Oulusta eikä aikaa tarvinnut viettää lentoasemilla. Alanyasta löytyi mielekästä tekemistä ja näkemistä kaikille. Yksi tykkää löhötä, toinen uida, kolmas lenkkeillä, neljäs shoppailla ja viidettä kiehtoo historian siipien havina. Alanya tarjosi mahdollisuudet kaikkeen tähän ja vielä erittäin hyvän ruuan kaiken lisäksi. Turkkilaiset ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Suunpielet olivat itselläkin pääosin ylöspäin.

Matkan miinukset

Ainoastaan Turkin hyökkäys Syyriaan kesken loman säikäytti. Mutta paikalliset vakuuttivat, ettei se vaikuta Alanyaan. Rajalla rähistään tuon tuostakin. Rauhassa saimme lomailla.

Millaista perillä

Lämmintä oli juuri sopivasti 28-29 astetta koko viikon. Aamukuudelta yli kaupungin soi rukouskutsu. Joskus sain unen vielä senkin jälkeen. Aamupalan jälkeen ajelimme taksilla rannalle. Auringosta nautimme lounaaseen saakka. Päivällä retkeilimme kukkuloilla, jokiristeilyllä ja satamassa. Kaupat olivat auki aina klo 22:een asti. Shoppailut ehti tehdä auringon laskun jälkeen. Ruoka oli todella hyvää ja Alanyan hedelmäpuut takasivat tuoreet hedelmät joka syönnille.

Vinkit

Turkin liiroja kannattaa vaihtaa, niillä maksaminen on edullisempaa. Järjestetyillä retkillä pääsee näkemään paikallista elämää lähempää. Markkinoilla myydään samoja vaatteita ja tavaroita paljon halvemmalla. Parhaat näköalat yli kaupungin löytyivät ILoveAlanya-kyltin juurelta vuoristosta.

Hintataso

Taksikyyti on halpaa, ainakin jos on useita maksajia. Kyyti hotellilta rannalle maksoi 1 €/hlö. Vaatteet ovat edullisia. Neuletakki 8 €.

Tuliaiset

Feikki Adidas-pukuja, omenateetä, karkkia ja kahvia. Kahvi oli pahanmakuista.

Muuta

Ennen syyslomia hotelleissa on väljempää ja voi saada edullisemman pakettimatkan.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Kalen jutut ovat uskomattoman kritiikitöntä lässytiläätä ja näissä matka-artikkeleissa tunnutaan vierailevan diktatuuri ja/tai riistahallinnon maissa kuten Turkissa tai Dubaissa. Sponsoroivatko ko. valtion matkailuviranomaiset näitä reissuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisäksi tuliaissuositukset kuin suoraan paikallisesta junttilasta: "feikki-adidaksia" ... ei voi olla totta! No, Alanyan turistirysästä ei kyllä paljon muuta löydykään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on ihan sama vaikka polkuautolla pyörähtäisit Pudasjärvellä, niin siitäkään ei kaikki tykkäis. Saarnaajia tässä maassa piisaa. Niitä synnittömiä. Seuraava menestyssarja vois olla Koko Suomi Saarnaa. Siinä sais ilmiantaa naapureita ja työkavereita...jos ovat matkustelleet tahi nautaa syöneet ja uuen karhian bensa-auton laittaneet. Yleisö saisi sormea heristellä ja päätä puistella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajasin Turkin välittömästi pois etelänmatkakohdevalikoimasta Erdoganin tultua maan päämieheksi. En halua edes matkailutulojen muodossa tukea diktatuurihallintoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Turkki on ihan kiinnostava maa matkailla ja lyhyt matkakin. Ystävällisiä ihmisiä joten mikäs siinä.
On tullut käytyä tosi monta kertaa eri puolilla maata ja ei oo mitään pahhaa sanottavaa.
Ne "johtajat" on sitten asia erikseen...niitähän on melkein joka maassa samanlaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyt:
- ihmisoikeustilanne (kurdit, naiset)
- Turkin politiikka (Erdogan, hyökkäykset Syyriaan, Venezuelan presidentin Maduron tukeminen)
- uhkaileminen pakolaisten päästämisellä Eurooppaan, jos Turkille ei anneta apua turvavyöhykkeeseen (Mihin mahtaa tämäkin raha Turkin sisällä oikeasti päätyä?)
- Turkki lisää hiilivoiman käyttöä

Pääasia joillekin kuitenkin on, että "rauhassa saivat lomailla", vaikka "rajalla rähistään tuon tuostakin". Luulisi, että nykyaikana matkailu muuttuisi kaikin tavoin vastuullisemmaksi. Pitäisi huomioida laajemmin muitakin seikkoja kuin ilmastoasioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suuomessa pyllistetään kuitenkin rahan perässä kaikilla turisteille.
Jos emme päästäisi venäläisiä ja kiinalaisia sotkemaan Suomea🤢🤮🤑

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä kiinosta lähtiä lentokoneella minnekään... Mielummasti ajaa tiesel autolla lappiin tuntureille korpeen ja oleskelee siellä... Ei ole tunkosta ja ruuhkaa voitte vaikkapa kokkeilla :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkkiin? Ei kiitos. Matkustan vain sivistyneisiin, ihmisoikeuksia kunnioittaviin maihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä voit alkaa listaamaan. Listasta taitaa tulla kovin lyhyt. Joku mulk on aina vallassa, tai jotakin sorretaan keinolla tai toisella.

Vaan onhan näitä itselläkin: putinlandiat, trumpettilan maailmanpoliisi, Israelin jumalanvalitut, kiinan uiguurit ja niin edelleen. Enkä edes päässyt listalla rakettimiehiin saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi kerta riitti, ei enää koskaan mihinkään diktaattorin maahan, Venäjä mukaan luettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huolta, kunhan pääsee edullisesti hinkuvintulaan, vaikkakin massiivisella hiiilijalanjäljellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feikki adidasta? Ei tainnut matkaaja tietää syyllistyvänsä rikokseen.
Kommentit ketä kiinnostaa turkki yms voisi poistaa.
Näyttää kiinnostavan aika montaa kun on viitsitty juttu lukea ja kommentoida

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tulisi mieleenkään lähteä tuohon diktaattorimaahan ennen kuin valta on vaihtunut! Ja miksi ihmeessä ihmiset ostavat All inclusive-majoituksia? Paikalliset ravintolayrittäjät jäävät nuolemaan näppejään kun ruokarahat kilahtavat monikansallisten hotelliketjujen kukkaroon. Samaa pätee matkanjärjestäjän tolkuttoman hintaisiin retkiin - niillä ei todellakaan näe paikallista elämää. Tiukan aikataulun puitteissa turisteja vain kiidätetään paikasta toiseen. Järkevämpää on vuokrata auto ja kierrellä ympäristöä sillä tai palkata paikallinen taksi koko päiväksi - näin ei ole kiirettä mihinkään ja voi jäädä mielenkiintoiseen paikkaan pitemmäksi aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivat paikat varmaan, mutta rakastatteko Turkin itsevaltaista johtajaa myös? Ei voi olla toisten ihmisten hädästä välinpitämättömämpää väkeä kuin nämä Turkissa ravaavat ja sillä vielä kehuvat turistit.

Matkakohteen voisi hyvin valita toisin ja Kaleva voisi myös tehdä valinnan mitä matkakohteita nostaa esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä, että joku vielä nykyään kehtaa kertoa matkustaneensa Turkkiin, ja vielä kaiken kruunuksi ylpeilee piraattituotteiden ostamisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image