Reissusa: Rento reppureissu Kaakkois-Aasiassa

Sri Lankalla junamatkalla Nuwara Eliyasta Kandyyn. KUVA: Laura Kosola
Kale! 4.2.2018 22:03
Laura Kosola

Minne matkustin

Sri Lankalle; Colomboon, Tricomaleehen, Arugam Bayhin, Ellaan, Udawalaween, Nuwara Eliyaan, Kandyyn ja Negomboon. Malesiaan: Kuala Lumpuriin, Mersingiin, Pulau Tiomanille ja Langkawille. Singaporeen. Vietnamiin; Ho Chi Minh Cityyn ja Phu Quocille. Thaimaahan; Phuketiin, Ko Lantalle, Ko Mookille, Pattayalle ja Bangkokiin.

Milloin matkustin

3.9.-14.12.2017

Matkareitti

Matkustimme lentämällä Suomesta Bangkokin kautta Colomboon Sri Lankalle, sieltä Kuala Lumpuriin Malesiaan, sieltä Ho Chi Minh Cityyn Vietnamiin ja lopuksi Phuketiin Thaimaahan ja takaisin Suomeen Bangkokin kautta.

Singaporeen menimme Malesiasta bussilla. Maiden sisällä matkustimme lentämällä, junilla, takseilla, ilmajunilla, metroilla, tuktukeilla, lautoilla, pitkähäntäveneillä, mopotakseilla ja vuokramopoilla.

Majoitus

Majoituimme yhteensä 22 hotelliin, hostelliin ja resortiin.

Miten varasin

Omatoimimatka. Löysimme lennot netistä hakukoneella. Majoituksen varasimme yleensä booking.comista, mutta toisinaan myös paikan päältä hotellin respasta. Bussi-, juna- ja lauttamatkat varasimme netistä, asemalta tiskiltä tai matkatoimistosta.

Milloin varasin

17.1.2017

Ketä matkusti mukana

Matkustin kolmen ystäväni Ainon, Ruusan ja Niinan kanssa.

Matkakulut

Meno-paluu lennot Oulusta Bankokiin maksoivat 737€/hlö ja välilennot eri kohdemaiden välillä ja sisällä noin 500€/hlö. Majoitus maksoi noin 10€/hlö/yö eli noin 1030€/hlö.

Matkan plussat

Matka oli kokonaisuutena erittäin onnistunut ja monet asiat tekivät siitä mukavan. Yksi niistä oli mielenkiintoinen eksoottinen luonto ja sen vaihtelevuus. Näimme mm. vuoristoa, merta, paratiisisaaria, luononpuistoja, sademetsää ja viidakkoa. Ystävälliset ja avuliaat paikalliset ihmiset toivat reissuun oman lisänsä. Matkan mukavuutta lisäsivät myös lämpö (lähes koko reissun oli noin 25-35 astetta lämmintä) sekä kohdemaiden rento ja kiireetön ilmapiiri.

Matkan miinukset

Ylimääräinen säätäminen koetteli joskus kärsivällisyyttä. Toisinaan esimerkiksi bussimatkan varaaminen etukäteen oli todella työlästä huonojen nettisivujen vuoksi. Jos taas ei varannut matkaa etukäteen, ei välttämättä mahtunut bussiin. Lisäksi bussit saattoivat myöhästyä monta tuntia.

Vinkit

Kannattaa jättää reissusuunnitelmiin väljyyttä, niin voi muuttaa suunnitelmia matkan aikana tilanteen mukaan. 

Hintataso

Hintataso on huomattasti edullisempi kuin Suomessa. Tämän vuoksi pienelläkin budjetilla voi nähdä ja kokea paljon, syödä hyvin ja majoittua kohtuullisen tasokkaissa majapaikoissa.

Tuliaiset

Sri Lankalta siellä kasvatettua teetä, Malesiasta paikallista valkoista kahvia, Singaporesta koruja, Vietnamista pari taulua ja Thaimaasta mausteita.

Muuta

Suosittelen kaikille rennosta matkustamisesta ja reppureissaamisesta haaveileville reppureissua Kaakkois-Aasiaan!

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image