Reissusa: Oululaisen Nivalaisen Hannun edullinen omatoimiloma Kaakkois-Aasiassa

Golden Bridge Da Namg Vietnam. KUVA: Hannu Nivalainen
Kale! 1.1.2019 19:03
Hannu Nivalainen

Oululainen Hannu Nivalainen on kohta puolessa välissä tavoitettaan. Kaakkois-Aasian matkallaan hän rikkoi sadannen yöpymismaan rajapyykin.

Minne matkustin

Vietnam: Ho Chi Min City - Kambodža: Phnom Penh ja Siem Reap - Myanmar: Mandalay - Laos: Vientiane - Vietnam: Hanoi, Da Nang ja Ho Chi Min City.

Milloin matkustin

13.-28.11.2018

Matkareitti

Lentämällä kaikki muut paitsi Ho Chi Min City ja Phnom Cityn väli bussilla. Laivalla risteily Ha Long Baylla.

Majoitus

Lennot Skyscannerin ja hotellit Booking.comin kautta matkan edetessä.

Miten varasin

Omatoimimatka Skyscannerin ja Booking.comin kautta

Milloin varasin

6.9.2018

Ketä matkusti mukana

Matkustin yksin. Sai mennä oman aikataulun mukaan ja ei tarvinnut kierrellä kauppoja :)

Matkakulut

Lennot Oulu-Helsinki-Oulu 60€/Finnair. Menopaluulennot Helsinki-Pariisi-Ho Chi Min City 441€/Air France. Hotelli Ho Chi Min City/Saigon Inn 16€. Bussi Ho Chi Min City - Phnom Penh/Giant Ibis Buss 18€. Hotelli Phnom Penh/Suite Home Boutique Hotel&Spa 7€. Lento Phnom Pehn - Siem Reap/Cambodia Airways 48€. Hotelli Siem Reap /Grand Champei Residence 30€. Lento Siem Reap - Bangkok/Cambodia Airways 48€. Hotelli Bangkok/Don Muang Hotel 24. Lento Bangkok-Mandalay/Air Asia 78€. Hotelli Yadanarbon Mandalay 44€. Lento Mandalay-Bangkok/Air Asia 78€. Hotelli Bangkok/Don Muang Hotel. Lento Bangkok-Vientiane/Air Asia 87€. Hotelli Vientiane/S Park Design Hotel 38€. Lento Vientiane - Hanoi/Lao Airlines 96€. Hotelli Hanoi/Ibiz Hotel 27€. Halong Bay risteily, Athena Elegance Cruise Terace Suite 295€. Hotelli Hanoi/La Beaute De Hanoi 33€. Lento Hanoi-Da Nang/VietJet 42€. Lento DaNang-Ho Chi Min City/VietJet/53€. Hotelli Ho Chi Min City/Saigon Inn 14€.

Matkan plussat

Kaikki oli todella turvallista ja halpaa. Oli todella paljon nähtävää. Paikallinen liikenne oli todella vilkasta mutta kaikki ottivat toiset huomioon. Eli se oli tosi joustavaa. Yhtään kolaria en nähnyt tai  edes lommoa autossa.

Matkan miinukset

Roskien määrä. Luottokortti kävi vain harvoissa paikoissa.

Millaista perillä

Ho Chi Min Cityssä sotamuseo ja Củ Chi -tunnelit. Phnom Penhissä kuninkaan palatsi ja museo jossa oli historiaa Pol Potin teoista. Phom Pehnissä oli myös valtavan kokoinen Nagaworld kasino/hotelli yli 113.000 neliömetriä! Siem Reapissa Angkor Watin ja Ta Prohmin temppelit, jossa on kuvattu Tomb Raider. Myanmarissa oli todella vähän turisteja ja aitoa asiaa. Bangkokissa kävin Mahanakhon tornissa kävelemässä lasilattialla 314 m korkeudessa. Vientianessa oli todella hyvää ja edullista ruokaa. Laosissa ei ollut montaa turistia. Hanoi oli taas todella täynnä turisteja ja ravintoiloita. Hanoissa oli myös junarata joka meni vain 1 m päästä asuintaloista ! Hanoista tein parin päivän retken Halong Bay:lle. Todella hienot Karstivuoret nousee pystysuoraan merestä. Minulla oli laivan paras hytti jossa oli oma terassi laivan takana. Da Nangissa kävin upealla Golden Bridgellä joka sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Da Nangin keskustasta vuoristossa 1400 m korkeudessa. Sinne mentiin kondoli hissillä Sun World Resortilta.

Vinkit

Kannattaa ottaa US dollareita mukaan, sillä ne kävi monessa maassa maksuna. Myanmariin viisumi kannattaa ottaa etukäteen netistä. Muihin maihin sai viisumin rajalta. Vietnamiin joutuu ottamaan viisumin, jos käy naapurimaissa ja tulee taikaisin 30 päivän sisällä ensikäynnistä.

Hintataso

Huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Iso tuoppi maksoi monessa paikkaa 0,50€. Bussi Ho Chi Min Citysta lentokentälle 50 minuutin matkan maksoi 0,80€! Ruokailut maksoivat muutaman euron ja olivat todella hyviä. Hotellit ja lennot oli halpoja.

Tuliaiset

Kuten muillakin reissuillani ostin joka maasta tarran matkalaukkuuni. Tällä reissulla tuli täyteen 101 maata, joissa olen ollut yötä. Eli olen kohta puolessa välissä :)

Muuta

Suosittelen tämmöistä reissua perinteisen Kanarian loman tilalle. Paluumatkalla Oulun koneessa oli tuttavani, joka oli maksanut omasta 2 viikon matkasta kanarialle yli kaksi kertaa enemmän.

 

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Pitkää matkaa varten on varauduttava käteisellä. Toisaalta luottokorttejakin kannattaa ottaa useampi mukaan, (Esim. https://www.vertaalaina.fi/luottokortit.html). On aina riskinsä kantaa isoja määriä käteistä mukana. Aasiassa on kuitenkin halpa hintataso, joten onneksi eläminen siellä on halpaa ja ruoka hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image