Reissusa: Nemoa etsimässä ystävällisten ihmisten kii­reet­tö­mäs­sä Thaimaassa

Reissumme aikana Thaimaassa ei satanut juuri yhtään, vaan saimme todellakin nauttia auringosta. KUVA: Rita Leinonen
Kale! 21.1.2018 17:12
Rita Leinonen

Minne matkustin

Thaimaahan.

Milloin matkustin

6.-25.12.2017

Matkareitti

Lentäen Helsinki - Bangkok - Krabi ja takaisin samaa reittiä. Krabilta Koh Lantalle ja Koh Lantalta Khao Sokin kansallispuistoalueelle pikkubussilla.

Majoitus

Hotelleissa ja bungaloweissa.

Miten varasin

Lennot varasimme vertaa.fi-sivustolta ja ensimmäisen hotellin booking.com-palvelun kautta. Loput majoitukset varasimme paikan päällä.

Milloin varasin

Heinäkuussa 2017.

Ketä matkusti mukana

Olin reissussa siskon ja kaverin kanssa.

Matkakulut

Lennot Helsinki - Bangkok - Helsinki noin 500 euroa per henkilö ja lennot Bangkok - Krabi - Bangkok alle 100 euroa per henkilö. Majoitus hotellista riippuen noin 10 euroa per yö.

Matkan plussat

Paikallisten hyväntuulisuus ja palvelualttius. Englannilla ei välttämättä joka paikassa Thaimaassa pärjää, mutta reissumme aikana paikalliset olivat yhteisen kielen puutteesta huolimatta aina valmiita auttamaan ja neuvomaan. Lisäksi hyvää oli tietenkin lämpö, aurinko, meri ja kiireettömät päivät.

Matkan miinukset

Seurueemme kaikki jäsenet saivat matkan alkupäivinä vatsataudin maitohappobakteereista huolimatta.Onneksi sairastimme vuorotellen, joten aina oli ainakin yksi henkilö voimissaan huolehtimassa muista. Loma oli myös tarpeeksi pitkä, niin että sairastelusta huolimatta meillä oli aikaa myös nauttia lomasta. Korttimaksu ei toimi joka paikassa, minkä vuoksi käteistä olisi hyvä olla saatavilla runsaasti.

Millaista perillä

Lämmintä ja aurinkoista ja kaikin puolin ihanaa! Krabilla majoituimme Ao Nangissa, missä on aika paljon turisteja ja sen mukaisesti myös ruuhkaa ja sisäänheittäjiä. Koh Lantalla sen sijaan löysimme monia pieniä hiekkarantoja, joilla saimme olla melkein keskenämme. Koh Lantalla vuokrasimme skootterit, koska siellä liikennettä on sen verran vähän, että sekaan uskalsi mennä vasemmanpuoleisesta liikenteestä huolimatta. Koh Lantalta teimme snorklausreissun Koh Rokille ja onnistuimme näkemään Nemon kavereineen. Reissumme aikana ei satanut juuri yhtään, vaan saimme todellakin nauttia auringosta.

Vinkit

Tingata saa ja kannattaa, kunhan muistaa tehdä sen hymyssä suin. Seurueemme jäsenet lähtivät reissuun kuka milläkin rahanvaihtopolitiikalla, mutta helpoimmaksi, edullisimmaksi ja toimintavarmimmaksi vaihtoehdoksi osoittautui eurojen ottaminen mukaan käteisenä ja niiden vaihtaminen bahteiksi rahanvaihtokojuissa.

Hintataso

Edullisempi kuin Suomessa. Ravintoloissa voi syödä hyvin kahdella eurolla, oluen voi saada eurolla ja busseilla liikkuminen on suomalaisen mielestä käytännössä puoli-ilmaista. Budjettia ei juuri tarvinnut loman aikana miettiä.

Tuliaiset

Tekstiilejä ja koruja.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Thaimaassa asuneena kannatan liikkumista lavatakseilla (reittibussit) pidemmät matkat junalla, lentäminenkään ei siellä ole kallista. Pitkänmatkanbussit myös tosi halpoja. Hymyn ja kohtelijaisuuden taakse kätkeytyy rahan ansaitseminen. Siellä olet vain farangi joka tuo rahaa.. Kohteliaasti kyllä neuvotaan ja opastetaan siinä ei ole mitään pahaa. Kannattaa käydä myös luonnonpuistoissa, vaikka niissäkin on laitettu turistien liikkuminen helpommaksi ja tietenkin turvalliseksi.
Juomien kanssa ei kannata koskaan ottaa jäitä. Vatsataudit on riesana kun meillä on niin erilainen bakteerikanta kuin siellä, antibiootit saa suoraan apteekista tuohonkin vaivaan.
Hintataso on todella suomeen verrattuna halpa. Kannattaa kierrellä ympäri maata jos vain loma aikataulu sallii eikä vaan löhötä samalla rannalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eurot kannattaa vaihtaa pateiksi oikeissa/virallisissa pankeissa, ei koskaan missään rahanvaihtokojuissa. Turistirysissä useimmilla pankeilla on rahanvaihtotiski kadulle päin jolloin asiakas ei mene pankin sisälle, tiskit ovat yhtä hyviä rahanvaihtopaikkoja kuin pankit ilman tiskiä. Eri pankkien välillä on kursseissa vain pieniä eroja, mutta kurssit muuttuvat jonkin verran tunnista toiseen. Rahanvaihtokojuissa menettää aina vähintään 10% mutta usein luokkaa 20% verrattuna pankkeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin suosittelen Thaimaata.
Olen käynyt jo yli 20 kertaa.
Lennot Bangkokiin, josta hotel-
lin omalla taksilla Pattayalle.
Aluksi reissasin ympäri Thai -
maata, mutta viimeiset yli 10
kertaa olen ollut Pattayalla.
Mielestäni Pattaya on minulle
Thaimaan paras paikka ----
kaikin puolin . . . 😎. 👄 👙 👠
Ja uutta A - luokan reissua puk
kaa : )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EN - minun makuuni on enemmän Prhatueaengit eli myöhäisillan-yllätys tytöt, koska niillä on saattanut jäädä parta ajamatta hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image