Reissusa: Maisemat ovat kuin toiselta planeetalta, Suomeakin kalliimmassa Islannissa happy hour säästi konkurssilta

Gullfoss, Islannin kultainen putous. KUVA: Panu Hyppönen
Kale! 26.5.2019 11:11
Panu Hyppönen

Minne matkustin

Islanti, Reykjavik.

Milloin matkustin

25.-28.4.2019

Matkareitti

Finnairin lennoilla Oulu–Helsinki–Reykjavik–Helsinki–Oulu.

Majoitus

Hotelli Skuggi Reykjavikissa.

Miten varasin

Lennot Finnair plus -ohjelman palkintolennot, hotelli Black Fridayn tarjouksesta.

Milloin varasin

Lennot 18.8.2018, hotelli 24.11.2018.

Ketä matkusti mukana

Aliina Karppinen.

Matkakulut

Lennot 15 000 pistettä + 44€ / nuppi, hotelli 110€ / yö.

Matkan plussat

Parasta matkalla olivat maisemat, joiden kaltaisia emme olleet aiemmin nähneet missään. Hyvänä kakkosena geoterminen kylpylä Blue Lagoon, joka toki on täynnä muita turisteja ja ylihinnoiteltu, mutta siitä huolimatta ainakin kerran koettava.

Hotellin aamupala oli yksi parhaista missään. Erityisen kiva oli, kun tarjolla oli islantilaisia erikoisuuksia. Kalanmaksaöljykin oli erinomainen lisä, sananmukaisesti.

Matkan miinukset

Blue Lagoonin hinnoittelu kirpaisi jo etukäteen ja vielä enemmän sen jälkeen, kun sähköpostiin kilahti kolmea päivää ennen reissua ilmoitus siitä, että kylpylän (islanninkieliseen) ystäväkerhoon kuulumalla saa nyt sisäänpääsyn huhti-toukokuun ajan alle puoleen hintaan. Täysihintaiset liput oli tuossa vaiheessa jo ehditty ostaa ja peruutusmaksua olisi mennyt tietenkin se 50% maksetusta hinnasta.

Millaista perillä

Maisemat olivat kuin toiselta planeetalta eikä ihme, kun Islantia ei alun perin tällä planeetalla ole ollutkaan. Jylhiin laavakenttiin ei vielä muutaman päivän lyhyellä reissullamme ehtinyt turtua. Reykjavikissa ja Lounais-Islannissa tuntui lämpimämmältä kuin samoilla leveysasteilla Pohjois-Pohjanmaalla: koko ajan tuuli, mutta tuulesta puuttui Oulun tuulelle ominainen pistävyys.

Vinkit

Kannattaa liittyä netissä Blue Lagoonin islanninkieliseen ystäväkerhoon (Vinaklúbbur Bláa Lónsins) ja toivoa, että sähköposti kiikuttaa tarjouksia tarpeeksi hyvissä ajoin.

Hintataso

Löytyipä vihdoin Suomea kalliimpi maa! Konkurssin tosin voi välttää olemalla liikkeellä happy hour -aikaan, joskaan sekään ei yleisesti ottaen koske ruokia. Kaupassa ainoa asia, jonka havaitsimme olevan halvempaa kuin Suomessa, olivat kalanmaksaöljytuotteet.

Tuliaiset

Kalanmaksaöljyä, kuivattua turskaa, Omnom-suklaata, islantilaista olutta.

Muuta

Harvassa paikassa voi vaihtaa mannerta miltei yhdellä askelella, mutta Thingvellirin luonnonpuistossa se onnistuu.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

...maan tapaan. Kalaa vakuumipussiin, pottuja, vihanneksia...jne. Se sitten kuumaan lähteeseen ja odotellessa muutama Happy hour kalja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Islanti muistuttaa ihmiselle sen, että luonnonvoimat eivät ole hallittavissa. Maapallo voi helposti ravistaa ihmisen pinnaltaan...lopullisesti. Meistä ja lyhyestä historiastamme ei jää jälkeäkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stop. Ihminen on sosiaalinen ja älykäs. Maailmanloppua ei tule, joten voit huoletta keskittyä itsesi kehittämiseen. Ihmiskunnan pitkän historiankulun osittainen tuntemus antaa aihetta luottaa tulevaisuuteen ja pyrkiä hidastamaan ilmaston lämpenemistä, se ei ole vielä myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois jännää käydä katsomassa, millaisia ovat isot vesiputoukset ja geyisrit. Onhan se ihme, että maankamaran alla porisee kiehuvaa vettä. Maa on ihmeitä täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epävarmuus vie mielenkiinnosta ison osan. Tulivuorenpurkaus viivyttää paluulentoa, mutta pääsevän sieltä laivallakin. Ei houkuttele!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain syystä Islannin maisemat eivät ole minua koskaan sykähdyttäneet. Tulee jotenkin mieleen faustilainen inferno, ahdistava ja nihilistinen, jossa ainut merkki elämästä on joku heinäturpas laavalohkareiden välissä. Itse tykkään lomailla Välimeren maisemissa. Mutta makunsa kullakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mieltä avartavaa tutustua ihan erilaiseen maisematyyppiin. Islannin maaperä on tuliperäistä, karua -puita on hyvin vähän. Islannissa tuntuu välillä, kun olisi kuussa, kun ajelee laavakenttien välissä. Sää muuttuu minuuteissa sateisesta aurinkoiseen. Ja tukka hulmuaa tuulen tuivertaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kolumnisti tunne lentohäpeää saastuttaessaan maapallomme ilmakehää jonninjoutavalla ja itsekkäällä toiminnallaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse tuntea. Islanti tuottaa kasvihuonekaasuja rutkasti enemmän kuin yksi lento sinne. Varsinkin, kun sattuu tulemaan vielä iso purkaus.
Hankkikaa hiilikäpälöijät jotain tekemistä, tai soutakaa Islantiin, se on hieno maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika paljon pitää lentää jo saadakseen 15 000 pistettä! Hyvä, näin ilmastoahdistus vähenee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leppäkerttu?. Kerroppa minulle tietämättömälle, pitääkö noihin pisteisiin paljonkin lentää, kun en osaa yhtään sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pisteitä kertyy, kun lentää pitkiä lentoja sekä se on tarkoitettu usein ja säännöllisesti lentäen matkustaville. Pisteiden kertyminen edellyttää myös jonkinlaista jäsenyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok-juttu, mutta miksi piti otsikkoon nostaa alkoholinkäyttöön liittyvä sivujuonne, joka ei ollut ollenkaan jutun pääsanoma ? Ikäänkuin suomalainen selviäisi Islannin reissusta hengissä turvautumalla happy hour-tarjouksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Happy Hour on ihan universaali käsite ja toimii hauskasti tässäkin yhteydessä. Kieltolaki tuli ja meni, nyt eletään vuotta 2019.

Tämä oli mukava lukea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä!Vaikka kouluttamaton olenkin...aina joku löytää valittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:17
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
20:22
Poliisi on palauttanut Irakiin tänä vuonna 45 henkilöä – EIT:n ratkaisu vei maasta poistamiset tauolle, jonka kestoa ei toistaiseksi tiedetä
20:14
Fingrid: Talven pakkaskausien sähköpulan riski on kasvanut Suomessa – sähkö riittää, jos tuotanto ja markkinat toimivat normaalisti
20:07
Kempeleen talousarvioon esitetään yli puolen miljoonan euron määrärahamuutoksia
20:04
Kempele ostaa kymmenen hehtaaria maata Hakamaan pohjoisosasta
19:00
Massiivisesta maalimäärästä huolimatta Mika Pyörälä ei miellä itseään maalitykiksi: "Ei tällä laukauksella voi kutsua itseä sniperiksi" Tilaajille
18:47
Kempeleen kunnanjohtaja: Lähijuna voisi liikennöidä Limingasta Iihin jo 2020-luvun puolessa välissä – kysyimme, miten lähijunaliikennehanke nytkähtäisi eteenpäin Tilaajille
78
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
56
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
44
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
34
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
29
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
22
41 prosenttia pyöräilijöistä käyttää pyöräilykypärää, selvitti Oulun kaupunki – käyttö kasvanut erityisesti kahden viime vuoden aikana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image