Reissusa: Luontoa par­haim­mil­laan sekä maahisia ja itikoita Paltamon Kivesvaaran huipulla sijaitsevassa Jät­ti­läi­sen­maas­sa

Majoituspaikkana olleesta linnunpöntöstä voi ihailla maisemia suoraan sängystä. KUVA: Anna Nyberg
Kale! 4.8.2019 22:56
Anna Nyberg

Minne matkustin

Paltamon Kivesvaaran huipulla sijaitsevaan Jättiläisenmaahan. Kyseessä on vuonna 2012 entisen laskettelukeskuksen paikalle perustettu elämys- ja majoituskeskus.

Milloin matkustin

21.-23.6.2019

Matkareitti

Autolla Oulu–Kivesvaara–Oulu.

Majoitus

Jättiläisen rakentamassa linnunpöntössä.

Miten varasin

Majoitus varattiin booking.comin kautta.

Milloin varasin

10.3.2019

Ketä matkusti mukana

Aviomieheni Petteri.

Matkakulut

Bensat noin parikymppiä, kaksi yötä linnunpöntössä 218€, aamiainen kahdelle hengelle sunnuntaiaamuna 24€.

Matkan plussat

Jättiläisenmaa on mystinen maahisten ja muiden satumaisten olentojen maailma, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä Oulusta. Kainuun korpimetsien keskeltä noin kolmensadan metrin korkeuteen nousevan Kivesvaaran huipulla pääset aistimaan Suomen luontoa parhaimmillaan. Täällä jos jossain stressitasot laskevat ja arjen kiireet unohtuvat.

Matkan miinukset

Mikään ei ollut huonoa. Ainoastaan itikoita ja paarmoja olisi voinut olla vähemmän.

Kivesvaaran huipulta avautuu huikea maisema. KUVA: Anna Nyberg

Millaista perillä

Jättiläisenmaassa tarjolla on useita erilaisia yöpymismahdollisuuksia, joista ehdottomasti mielenkiintoisin vaihtoehto on kahdeksanneliöinen kahden hengen maisemamaja eli linnunpönttö. Linnunpöntön ikkunasta on esteetön näkymä suoraan rinteeseen päin ja maisemia voi ihailla vaikka sängyllä makoillen. Etualalla kimmeltää Kivesjärvi ja kauempana horisontissa siintää Oulujärvi. Sateen ja ukkosen jälkeen keskiyön aurinkoa ihastellessa hengitys suorastaan salpautuu luonnon kauneudesta. Miten ihmeellinen onkaan Suomen luonto.

Vinkit

Lähimpään kauppaan on matkaa yli 20 km, joten tämä on hyvä huomioida muonitusta suunnitellessa. Linnunpöntössä on pieni jääkaappi ja alueella on viihtyisä grillikatos eli nälkää ei tarvitse nähdä. Lisämaksusta on mahdollista tilata herkullinen, kotimaisista raaka-aineista valmistettu aamiainen, jolle perinteiset hotellien tusina-aamiaiset häviävät sata-nolla. Mikäli pieni linnunpönttö tuntuu liian eksoottiselta majoitusvaihtoehdolta, on tarjolla myös isompia luksuspönttöjä omalla saunalla ja keittiöllä.

Tuliaiset

Levännyt mieli ja lukuisia itikanpuremia.

Muuta

Kivesvaaran laelta avautuvia maisemia voi ihailla näköalatasanteella tai patikoimalla merkittyjä retkeilyreittejä, joita alueelta löytyy neljä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde on kivinäyttely. Noin 300 metrin pituisen polun varrelle on koottu esille yli neljäkymmentä kivinäytettä. Mistään pienistä kivistä ei ole kyse vaan suuret järkäleet esittelevät mielenkiintoisella tavalla Suomen ja erityisesti Kainuun kallioperän historiaa ja koostumusta. Knoppitietona kerrottakoon, että Kivesvaaran rinteiltä on löytynyt ihka oikea meteoriitti vuonna 1968. Lisävinkkejä alueen aktiviteetteihin kannattaa kysellä Jättiläisenmaan ystävälliseltä omistajapariskunnalta.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Upeaa Kainuun korpea. Mielenkiintoinen matkakertomus, täytyy tutustua kohteeseen. Kotimaan matkailua parhaimmillaan Lapin ohella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta miltä näyttää maisema kohta kun tuulimyllyt tulevat Vaalaan? Voi voi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, olen käynyt pari kertaa matkan varrella siellä ylhäällä. Ja koskaan se ei ole ollut auki...eli tiedoitusta myös sinne tien alkupäähän, että milloin ollaan auki ja milloin ei. Hienot maisemat, ja ruokakin tai ainakin kahvit ja pullat olisivat kelvanneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:56
Teknologiayritys QuietOn vaihtaa toimitusjohtajaansa – Rovion entinen toimitusjohtaja astuu oululaisyhtiön neuvonantajaksi
15:04
Omakotitalon Ylitorniolla palamaan sytyttänyt mies vangittiin – Poliisi: 24-vuotias syyllistynyt aiemminkin rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan
15:00
Kaleva oikaisee
14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee täydensi kritiikkiään vielä yölläkin Whatsapp-viestillä
100
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
93
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
86
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
73
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
44
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
37
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
35
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan pohjoisosassa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image