Reissusa: Krakova on sotahistorian harrastajan suosikki, jossa miltei kaikki kohteet ovat kävelymatkan päässä

Mariankirkko sijaitsee Euroopan suurimpiin kuuluvan torialueen Rynek Glownyn laitamilla Puolan Krakovassa. KUVA: Taneli Aho-Vinkka
Kale! 26.12.2018 19:04
Taneli Aho-Vinkka

Minne matkustin

Puolan Krakovaan.

Milloin matkustin

22.-26.10.2018

Matkareitti

Oulu - Helsinki ja Helsinki - Krakova mennen tullen Norwegianilla.

Majoitus

Hotelli Platinia Apartments aivan vanhan kaupungin kyljessä keskeisellä paikalla.

Miten varasin

Omatoimimatka. Varasin lennot lentobotti.fi- sivustolta (oululainen halpojen lentojen varaussivu) ja hotellit otin Norwegian hotelsilta.

Milloin varasin

15.8.2018

Ketä matkusti mukana

Vaimo.

Matkakulut

Menopaluulennot Oulusta Helsinkiin 70 €/henkilö, meno-paluulennot Helsingistä Krakovaan noin 80 €/henkilö. Hotelli 4 yötä 240 €.

Matkan plussat

Krakova on todella hieno paikka, jokaisen nurkan takana odottaa jokin hieno historiallinen rakennus. Kaupungissa on paljon historiaa toisen maailmansodan ajoilta. Pienen matkan päässä sijaitsevat Auschwitzin keskitysleirit joissa myös kävimme. Krakovassa sijaitsee myös nykyisin museona toimiva Schindlerin tehdas, joka tuli maailmankuuluksi Steven Spielbergin elokuvasta Schindlerin lista. Kazimierzin juutalaiskorttelit omalla tavallaan pysäyttävä kokemus. Eli todella paljon historiaa ja kaikkiin nähtävyyksiin pääsee kätevästi kävellen.

Matkan miinukset

En keksi juuri mitään huonoa sanottavaa, vaikutuin paikasta ja kaikki toimi kuten pitikin. Ehkä asiakaspalvelijoiden englanninkielen taso ei aina ollut riittävällä tasolla, mutta kaikista tilanteista selvittiin tavalla tai toisella.

Millaista perillä

Sää oli melko harmaata ja sumuista ajankohdasta johtuen. Ei kuitenkaan vielä liian kylmää. Liikennekulttuuriin tottuminen vei hetken aikaa, autot antoivat hyvin tilaa suojatietä ylittäville. Kaikissa vilkkaissakaan risteyksissä ei aina ollut jalankulkijoita helpottavia liikennevaloja.

Vinkit

Suosittelen ehdottomasti käymään. Näkemistä riittää useiksi päiviksi ja hintataso on todella halpa. Ajankohdaksi kannattaa valita kesä tai kevät niin säätkin suosivat. Kierrokselle Auschwitziin kannattaa varata opastettu kierros niin siitä saa paljon enemmän irti.

Hintataso

Lähes kaikki syötävä kaupassa tai ravintolassa noin puoleen hintaan Suomen hintatasoon verrattuna. Ostoskeskuksissa merkkivaatteet sen sijaan aika samoissa hinnoissa kuin täällä.

Tuliaiset

Lehmäkarkkeja eli krówkeja.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Hieno selostus! Rakastan vanhaa. Prahasta, Tallinnasta, Vilnasta ja Riikasta on jäänyt kans hyvä maku. Palauttakaahan Ouluunkin vanhaa rakennuskantaa niin tuon rahhaa teidän hotelleihin ja baareihin ja toreille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No en lähtisi ensimmäisenä katsomaan jotain keskitysleiriä, kyllä matkalta haluaisin jotain piristävämpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Historiallinen paikka. Tutustumisen arvoinen. Toisena menee jos ei enaimmäisenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi keväästä alkaen Krakowaan. WhizzAirin matkan hinta on noin 10 eur (alk).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image