Reissusa: Fii­lis­poh­jal­ta kannatti lähteä Alpeille au­to­har­ras­ta­jan reitille – vaellus vanhoilla pur­jeh­dus­ken­gil­lä

Maailman pisimmän riippusillan edessä Sveitsin Alpeilla. KUVA: Hannu Nivalainen
Kale! 12.11.2017 21:39
Hannu Nivalainen

Minne matkustin

Ajoreitti: Saksa (München, Ingolstad, Frankfurt, Stuttgart), Ranska (Mulhouse), Sveitsi (Randa), Italia (Lago Maggiore, Milano, Piemonte), Ranska (Nizza, Antibes, San Tropez, Villefranche-sur-Mer, Monaco), Italia (Portofino, Rapallo, Cinque Terre, Pisa, Firenze, Maranello, Garda-järvi), Itävalta (Insbruck), Saksa (München)

Milloin matkustin

15.-30.9.2017

Matkareitti

Münchenin kentältä otettiin vuokra-auto ja palautimme auton sinne. 

Majoitus

Münchenissä asuimme kaverini asunnossa. Matkalla varattiin päivän aikana seuraavaksi yöksi Booking.comin aplikaation kautta sitä mukaa kuin matka eteni. 

Miten varasin

Omatoimimatka. Lennot Skyscannerin ja hotellit Booking.comin kautta.

Milloin varasin

3.7.2017

Ketä matkusti mukana

Kahdestaan kaverini Markku Kaupin kanssa.

Matkakulut

Lennot Oulu-Hki-Oulu 111 €/hlö ja Helsinki-München-Helsinki 268 €/hlö. Majoitukset maksoi 59-112 € välillä per yö.

Matkan plussat

Tämä oli tosi autoharrastajan reitti. Kävimme 6 eri automuseossa  ja 1 automessuilla :) Münchenissä BMW, Ingolstadissa Audi, Frankfurtin Automessut, Stuttgartissa Mercedes ja Porsche, Mulhousessa maailman suurimmassa automuseossa (yli 400 autoa) ja sokerina pohjalla Maranellossa Ferrari.

Matkan miinukset

Autonvuokraus ei mennyt kuin Strömsössä. Vaikka olimme etukäteen maksaneet vuokrauksen vakuutuksineen, vuokraamo ei antanut autoa ennen kuin otimme lisävakuutuksen ja maksun toisesta kuskista.

Millaista perillä

Automusoiden lisäksi upeat maisemat Sveitsin ja Itävallan Alpeilla, Ranskan ja Italian Rivieralla sekä hienot moottoritiet. Cinque Terra oli myös kaunis paikka. Kävimme myös Jyrki Sukulan viinitilalla maistelemassa heidän viinejään. Auringosta nautimme Ranskan ja Italian Rivieralla. Milanon lähellä kiertelimme autolla Lago Maggioren ja Lago d´Ortan järvien ympäristössä. Löysimme muun muassa Alessin tehtaan myymälän. Oktoberfestit oli myös upea kokemus. 14 isoa telttaa ja suurimpaan telttaan mahtuu 10 000 henkeä. Ja meininki oli huikea. Litran tuoppi maksoi hieman alle 11€.

Vinkit

On mahtavaa matkustaa ihan fiilispohjalla päivä kerrallaan ja löytää upeita paikkoja. Kun varaa auton niin kannattaa selvittää että mitä kuuluu vuokran hintaan.

Hintataso

Muuten hieman edullisempaa kuin Suomessa, mutta Sveitsi oli kallis maa.

Tuliaiset

Perinteiset pinssit ja tarrat.

Muuta

Näimme Ilta-Sanomissa jutun maailman pisimmästä riippusillasta Sveitsissä ja heti päätin että tuolla pitää käydä. Luulin että pääsemme autolla sen sillan viereen, mutta ei se niin mennytkään. Vaan jouduimme vaeltamaan Alppien rinnettä noin 7 tuntia edestakaisin :) Ja ei tietenkään ollu vaelluskenkiä mukana, vaan vaellus tehtiin vanhoilla purjehduskengillä :D Ja ei tullut vesipullokaan mukaan :) Onneksi vanhalla työkaverillani oli Europahytten ravintola/motelli sillan yläpuolella, jossa nautimme isot oluet ja röstiperunat :P

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

93
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
42
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta
34
Ulkomaiset rekat verolle Suomessa, kotimaiselle raskaalle liikenteelle esitetty tienkäyttövero palautuisi käyttövoimaveron alennuksena

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Ay-liike pelkää kuollakseen neljää asiaa: Ensimmäinen on työehtosopimusten yleissitovuuden poistaminen. Toinen on se, et... Lue lisää...
Stella Polaris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image