Reissusa: Emmi ja Amanda va­paa­eh­tois­töis­sä Do­mi­ni­kaa­ni­sen tasavallan maaseudulla he­del­mä­se­son­gin alla

Paikallinen mies opastaa Amanda Tilvikselle, miten sementtiä tasoitetaan. Kosteassa ilmastossa rakentaminen on kevyttä. Rakenteilla oleva talo on tyypillinen maaseudun talo. KUVA: Emmi Tilvis
Kale! 26.1.2019 21:58
Emmi Tilvis

Minne matkustin

Matkustin Dominikaaniseen tasavaltaan. Aluksi lensimme pääkaupunki Santo Domingoon, mistä matkasimme kahden päivän päästä Rio Limpion kylään, joka sijaitsee maan länsiosassa lähellä Haitin rajaa. Rio Limpiossa sijaitsee kansainvälinen yhteistyökeskus Centro Verde eli Vihreä keskus, joka oli pääkohteemme.

Milloin matkustin

31.10.-22.11.2018

Matkareitti

Junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle, mistä lentokoneella Pariisin kautta Santo Domingoon. Loppumatka maaseudulle sujui ensin bussilla ja lopulta lava-autolla.

Majoitus

Santo Domingossa majoituimme hotellissa, perillä Rio Limpiossa Vihreässä keskuksessa mökkimajoituksessa. Ennen kotiinpaluuta olimme vielä muutaman yön rannalla hotellissa.

Miten varasin

Varasimme lennot ja majoitukset yhteistyössä muiden matkalaisten kanssa.

Milloin varasin

Elokuun lopussa.

Ketä matkusti mukana

Matkasin siskoni Amanda Tilviksen kanssa. Meidän lisäksemme Suomesta matkusti neljä muuta henkilöä, joista osa oli käynyt Rio Limpiossa jo aiemmin.

Matkakulut

Lennot maksoivat 880 euroa. Majoitus hotellissa noin 60 euroa yöltä kahden hengen huoneessa. Vihreässä keskuksessa ylläpito ja majoitus maksoivat 30 euroa yötä kohden, eli kuudeltatoista yöltä 480 euroa.

Matkan plussat

Paikan päällä Vihreässä keskuksessa oli erittäin kaunista ja värikästä luontoa. Sadekauden jälkeen hedelmäsesonki oli alkamaisillaan. Ruoka oli tuoretta ja terveellistä. Ylipäänsä Dominikaanisessa tasavallassa pidin musiikista, joka pauhaa kaikkialla.

Matkan miinukset

Maaseudulla moskiitot vaivasivat, eli jalat oli pidettävä koko ajan peitettynä, mikäli halusi välttyä kutinalta ja jalkojen turpoamiselta.

Millaista perillä

Vihreässä keskuksessa teimme erilaisia vapaaehtoistöitä, kuten pidimme englannin tunteja paikallisille nuorille, jotka käyvät Vihreässä keskuksessa puutyötunneilla. Keräsimme hedelmiä ja parantelimme sadekauden runtelemaa tietä. Osallistuimme myös rakennusprojekteihin. Iltaisin lämmitettiin Vihreän keskuksen suomalaista saunaa, ja monesti tuli laulettua ja soitettua kitaraa.

Vinkit

Dominikaanisessa tasavallassa vieraillessa kannattaa poistua rannoilta tutkimaan elämää maaseudulla. Maasta voi saada hyvin erilaisen kuvan.

Hintataso

Maaseudulla hintataso on hyvin alhainen, mutta toisaalta tuotevalikoima on hyvin rajallinen. Suurissa kaupungeissa hintataso on korkeampi, mutta edullisempi kuin Suomessa.

Tuliaiset

Tuliaiseksi ostin paikallista luomukahvia, rio limpiolaisten nuorten tekemiä puukäsitöitä ja rommia.

Muuta

Espanjan kielen taito on tärkeä Dominikaanisessa tasavallassa. Oli mukava päästä puhumaan kieltä, vaikka paikallinen puhetapa eroaakin aika paljon Espanjassa puhutussa espanjasta.

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Pääset poimimaan mansikoita ens kesälle mun tilalle jos maksat 40 e päivä plus asuminen ja ruoka tietenkin erikseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo luonnonsuojelijan hommaa lentää toiselle puolelle maailmaa luontoa tuhoamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:15
Miesten trapin finaalipaikat karkasivat suomalaisilta Hollolassa
18:03
Valtteri Bottas huilaa kotimaisemissaan ilman sopimusstressiä
18:00
Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy Tilaajille
17:00
"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan Tilaajille
15:33
Pyhäjärvellä ulosajo – yksi henkilö viety sairaalaan
15:21
Matkailuyhdistys haluaa kestävän kehityksen sertifikaatin Ruka-Kuusamon alueelle – Matkailuyrittäjät näkevät aluesertifikaatin hyvänä välineenä
14:30
Omakotitalo paloi Ylitorniolla lauantaina – viranomaiset vaitonaisia palon syystä
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
19
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image