Reissusa: Anna kierteli kan­sal­lis­puis­to­ja pitkällä bus­si­mat­kal­laan Turkista Puolaan

Göremen kansallispuisto Turkissa oli hieno kokemus. Kannattaa herätä aikaisin katsomaan auringon nousu ja kuumailmapallot. KUVA: Anne Peltokangas
Kale! 4.2.2019 16:27
Anne Peltokangas

Minne matkustin

Matkustin Turkista Puolaan bussilla.

Milloin matkustin

26.9.-1.11.2018

Matkareitti

Lensin Oulusta Helsingin kautta Bulgariaan ja takaisin lensin Varsovasta, Puolasta. Matkustin bussilla Burgas (Bulgari) - Istanbul (Turkki) - Göreme -Pamukkale - Istanbul - Sofia (Bulgaria) - Skopje (Makedonia) - Mavrovon kansallispuisto - Ohrid - Pristina (Kosovo) - Pejë - Uvac (Serbia) - Belgrad - Banská (Slovakia) -  Poprad - Krakova (Puola).

Majoitus

Majoituin hostelleissa. Yö hostelleissa maksoi 7-20 euroa.

Miten varasin

Omatoimimatka.

Milloin varasin

Varasin menolipun pari viikkoa ennen reissua ja paluulipun matkan varrella.

Ketä matkusti mukana

Matkustin yksin. Tykkään matkustaa yksin, koska aina voi vaihtaa suunnitelmia yllättäen. Tällä reissulla tarkoitukseni oli matkustaa Moldovaan ja Romaniaan, mutta päädyinkin Slovakiaan ja Puolaan loppumatkasta.

Matkakulut

Lennot: Oulu- Hki 30€, HKi- Burgas 60€, Varsova- Hki 60€, Hki- Oulu 50€. Majoitukseen, liikkumiseen ja elämiseen reissun aikana rahaa meni noin 2000 euroa.

Matkan plussat

Kävin joka maassa kansallispuistoissa tekemässä  4-8 tunnin kävelyitä. Lokakuussa Bulgariassa, Makedoniassa ja Kosovossa oli todella kaunista ruska-aikaan. Lokakuussa on hyvä matkustaa Etelä-Eurooppaan myös koska turisteja ei ole paljon ja majoitus on halvempaa.

Matkan miinukset

Kosovossa vaelluksella kompastuin kivikossa alamäessä ja nyrjäytin oikean ranteeni. Jouduin pitämään tukisidettä loppumatkan ja se vaikeutti rinkan kanssa matkustamista.

Millaista perillä

Oli mahtava reissu. Hienoja kansallispuistoja, kauniita kaupunkeja ja tapasin hostelleilla mukavia ihmisiä ympäri maailmaa.

Vinkit

Kannattaa ladata maps.me sovellus. Näppärä tilanteissa, kun on eksyksissä eikä ole verkkoyhteyttä saatavilla. Varsinkin Kosovossa ja Makedoniassa vaellusreitit on huonosti merkittyjä joten kannattaa ottaa kartta ja kompassi mukaan.

Hintataso

Hintataso oli paljon alhaisempi kuin Suomessa kaiken suhteen.

Tuliaiset

Siskon lapsille suklaata lentokentältä.

Muuta

Turkista jäi tämän reissun parhaimmat muistot. Istanbul oli ihana kaupunki, kiva sekoitus Eurooppaa ja Aasiaa. Göremen kansallispuisto oli myös hieno kokemus. Kannattaa herätä aikaisin katsomaan auringon nousu ja kuumailmapallot!

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Useimmille riittää tietenkin kotikaupunki, selvä se. Monen maailmankuva aukenee ulkomailla kuitenkin eri tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin päin viime heinäkuussa omalla autolla Suomesta Baltian kautta Puolaan, Krakovasta Zakopaneen Tatra-vuoriston yli kaksikilometrisille huipuille. Mahtavat vaellusmaastot. Muutenkin Puolassa on paljon näkemistä.
Takaisin Etelä-Saksan ja Hollannin kautta Pohjolaan. Mutta sehän on jo toinen juttu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme touhua, miksi niitä kansallispuistoja pitää kiertää? Nehän ovat juuri sitä varten, että niitä mennään katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin oululaisena olen ihmetellyt varsinkin kalen liitteitä, että onko kirjoitukset oikeaa murretta. Minusta oululaiset sanoo REISSUSSA, ei REISSUSA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

49
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
43
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
30
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Uudet nopeusvalvontalaitteet saadaan toimintaan kesälomakauden kynnyksellä – Teiden varsilla olevat tyhjät tolpat ovat sen sijaan jo aloittaneet työnsä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image