Reissusa: Anna kierteli kan­sal­lis­puis­to­ja pitkällä bus­si­mat­kal­laan Turkista Puolaan

Göremen kansallispuisto Turkissa oli hieno kokemus. Kannattaa herätä aikaisin katsomaan auringon nousu ja kuumailmapallot. KUVA: Anne Peltokangas
Kale! 4.2.2019 16:27
Anne Peltokangas

Minne matkustin

Matkustin Turkista Puolaan bussilla.

Milloin matkustin

26.9.-1.11.2018

Matkareitti

Lensin Oulusta Helsingin kautta Bulgariaan ja takaisin lensin Varsovasta, Puolasta. Matkustin bussilla Burgas (Bulgari) - Istanbul (Turkki) - Göreme -Pamukkale - Istanbul - Sofia (Bulgaria) - Skopje (Makedonia) - Mavrovon kansallispuisto - Ohrid - Pristina (Kosovo) - Pejë - Uvac (Serbia) - Belgrad - Banská (Slovakia) -  Poprad - Krakova (Puola).

Majoitus

Majoituin hostelleissa. Yö hostelleissa maksoi 7-20 euroa.

Miten varasin

Omatoimimatka.

Milloin varasin

Varasin menolipun pari viikkoa ennen reissua ja paluulipun matkan varrella.

Ketä matkusti mukana

Matkustin yksin. Tykkään matkustaa yksin, koska aina voi vaihtaa suunnitelmia yllättäen. Tällä reissulla tarkoitukseni oli matkustaa Moldovaan ja Romaniaan, mutta päädyinkin Slovakiaan ja Puolaan loppumatkasta.

Matkakulut

Lennot: Oulu- Hki 30€, HKi- Burgas 60€, Varsova- Hki 60€, Hki- Oulu 50€. Majoitukseen, liikkumiseen ja elämiseen reissun aikana rahaa meni noin 2000 euroa.

Matkan plussat

Kävin joka maassa kansallispuistoissa tekemässä  4-8 tunnin kävelyitä. Lokakuussa Bulgariassa, Makedoniassa ja Kosovossa oli todella kaunista ruska-aikaan. Lokakuussa on hyvä matkustaa Etelä-Eurooppaan myös koska turisteja ei ole paljon ja majoitus on halvempaa.

Matkan miinukset

Kosovossa vaelluksella kompastuin kivikossa alamäessä ja nyrjäytin oikean ranteeni. Jouduin pitämään tukisidettä loppumatkan ja se vaikeutti rinkan kanssa matkustamista.

Millaista perillä

Oli mahtava reissu. Hienoja kansallispuistoja, kauniita kaupunkeja ja tapasin hostelleilla mukavia ihmisiä ympäri maailmaa.

Vinkit

Kannattaa ladata maps.me sovellus. Näppärä tilanteissa, kun on eksyksissä eikä ole verkkoyhteyttä saatavilla. Varsinkin Kosovossa ja Makedoniassa vaellusreitit on huonosti merkittyjä joten kannattaa ottaa kartta ja kompassi mukaan.

Hintataso

Hintataso oli paljon alhaisempi kuin Suomessa kaiken suhteen.

Tuliaiset

Siskon lapsille suklaata lentokentältä.

Muuta

Turkista jäi tämän reissun parhaimmat muistot. Istanbul oli ihana kaupunki, kiva sekoitus Eurooppaa ja Aasiaa. Göremen kansallispuisto oli myös hieno kokemus. Kannattaa herätä aikaisin katsomaan auringon nousu ja kuumailmapallot!

Menisitkö uudestaan

Kyllä.

MAINOS

Kommentoi

Useimmille riittää tietenkin kotikaupunki, selvä se. Monen maailmankuva aukenee ulkomailla kuitenkin eri tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin päin viime heinäkuussa omalla autolla Suomesta Baltian kautta Puolaan, Krakovasta Zakopaneen Tatra-vuoriston yli kaksikilometrisille huipuille. Mahtavat vaellusmaastot. Muutenkin Puolassa on paljon näkemistä.
Takaisin Etelä-Saksan ja Hollannin kautta Pohjolaan. Mutta sehän on jo toinen juttu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme touhua, miksi niitä kansallispuistoja pitää kiertää? Nehän ovat juuri sitä varten, että niitä mennään katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin oululaisena olen ihmetellyt varsinkin kalen liitteitä, että onko kirjoitukset oikeaa murretta. Minusta oululaiset sanoo REISSUSSA, ei REISSUSA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

59
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
45
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
43
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
40
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
9
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
9
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image