Pikisaaren Designtori on oululaisen Johannes Helaman työvuoden tähtihetki

Johannes Helama sanoo, että suomalaiset ovat muotoilukansaa. Miltei jokaisen kotona on astioita ja huonekaluja, jotka ovat huippumuotoilua. KUVA: Ester van Dam
Kale! 16.8.2018 6:40
Anna Pesonen-Smith

On Johannes Helaman vuoden tähtihetki, kun vaatteet, korut ja sisustusmuotoilu pääsevät esille torstaina ja perjantaina Pikisaaressa Designtorilla.

– Oululaiset ovat ottaneet Designtorin omakseen niin hyvin, ettei sitä enää voisi olla edes järjestämättä. Olen puhunut pienten tuotemerkkien vallankumouksesta – sellaiset saavat kasvattaa tapahtumassa tunnettuuttaan, kertoo PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijoiden toiminnanjohtaja Johannes Helama, 38.

Designtori on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja viime vuosina sen kasvu on ollut voimakasta. Esillä on vaatteita, asusteita, koruja, sisustustavaraa, keramiikkaa ja huonekaluja.

–  Moni toimija on pidempään ollut olemassa ja kiertää eri tapahtumia. Ensikertalaiset pääsevät taas testaamaan tuotteitaan potentiaalisten asiakkaiden edessä, Helama kertoo.

Pikisaaressa on 48 myyntipöytää – tekijöitä ja tuotemerkkejä on enemmän, sillä jotkin pöydistä ovat jaettuja. Samalla tapahtumassa on paljon muutakin, kuten musiikkia ja aiempaa runsaammin ruokatarjontaa.

–  Ihmiset voivat sopia paikalle treffejä, eikä haittaa, jos toinen onkin puoli tuntia myöhässä. Nähtävää riittää odotteluajalle ja kaverin kanssa voi jatkaa. Jotkut ovat laittaneet maahan piknik-huovan ja asettuneet aloilleen, Helama kuvailee tapahtuman rentoa henkeä.

Designtori 16.–17. elokuuta Oulun Pikisaaressa, Pikisaarentie 13. Avoinna torstaina klo 15-22, perjantaina klo 14-20. Vapaa pääsy.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image