Palkittu oululainen mainoskuvaaja Onni Wiljami Kinnunen liikkuu työssään fantasian ja mielikuvien maailmassa

Mainosvalokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen on tarkka tekniikasta ja hän on profiloitunut tiettyyn tyyliin, jossa on fantasian piirteitä. ”Rehtiys on minulle tärkeää – haluan esimerkiksi kuviini tavallisia ihmisiä, jotka näyttävät aidoilta.” KUVA: Anna Pesonen-Smithe
Kale! 12.5.2019 17:17
Anna Pesonen-Smith

Oululaislähtöinen valokuvaaja Onni Wiljami Kinnunen, 38, palkittiin jälleen huhtikuun lopussa. Hän voitti tällä kertaa Commercial-sarjan uudessa suomalaisessa valokuvakilpailussa Finnish Photo Awardsissa ja tuli koko kisan toiseksi.

Kinnusen nykyisen elinkeinon mainoskuvaamisen lainalaisuudet saavat jotkut ihmiset kyselemään ”oikean” valokuvaamisen perään.

– Joskus asiakas tilaa talvella kesää ja kesällä talvea, ja työssä liikutaan fantasian sekä mielikuvien maailmassa. Toteutan nämä pyynnöt, Kinnunen sanoo.

Mainoskuvaus itsessään lähenee taiteen tekemistä. Kinnunen voi ensin luonnostella suunnitelmaa paperille, minkä jälkeen hän alkaa toteuttaa kokonaisuutta pala palalta.

– Hankin kuvattavan mallin lisäksi tälle vaatetuksen, muun rekvisiitan ja lavasteet. Käyn läpi omia arkistojani, jotka sisältävät kymmeniä tuhansia otoksia. Mietin uusia tarvittavia kuvauspaikkoja, Kinnunen luettelee.

Työtään varten hänen täytyy hallita muoto- ja muotikuvauksen, arkkitehtuurin, luonto-, esine- ja lehtikuvauksen paletti. Kuitenkin Kinnusen mukaan Suomessa kuvamanipulaatiota pidetään kuin syntinä ja kun käsitellyillä valokuvilla menestyy, eivät kaikki sitä hyväksy.

– Olen aiemmin tehnyt myös lehtikuvaa, mutta silloinkin useammalla salamalla valaisten. Vasta mainoskuvassa olen päässyt kunnolla pohtimaan, miten ratkaista tiukkoja haasteita, sillä tilaajilta tulee mitä mielikuvituksellisimpia toimeksiantoja. Siitä juuri nautin, Kinnunen perustelee mainoskuvan viehätystä.

Kinnusen luokse Ouluun studiolle lennetään pääkaupunkiseudulta säännöllisesti. Hän käy itse myös muissa pohjoismaissa työkeikoilla.  Isojen suomalaisyritysten lisäksi Kinnunen on toteuttanut myös Pelastusarmeijan kampanjan.

– Kuvalla vaikuttaminen on tärkeä aspekti, jota mielelläni hyödynnän enemmänkin eettisessä mielessä. Seuraava askel työrintamalla on edelleen kansainvälisemmille markkinoille siirtyminen, hän kertoo.

Onni Wiljami Kinnusen kuviin voi tutustua: https://www.onniwiljami.com/awards

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kuvat ovat hienoja, siitä ei ole epäilystäkään, mutta puheen valokuvauksesta voisi lopettaa. Kyse on Photoshoppauksen , ja tietenkin ideoiden hallinnasta,ei enää varsinaisesta valokuvauksesta, joka on vain sivujuonne, josta saadaan pala raakamateriaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image