Päivi Mäkelä kuvaa oululaisten katutyyliä – "Ihmisestä yleensä näkee, jos hän panostaa pu­keu­tu­mi­seen­sa"

Tyylistä ja pukeutumisesta kiinnostunut Päivi Mäkelä bongailee ja kuvaa kiinnostavasti pukeutuneita oululaisia. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 27.2.2018 21:58
Maija Pylväs

Jos oululainen Päivi Mäkelä, 30, pysäyttää sinut kadulla, olet todennäköisesti tehnyt häneen vaikutuksen. Inspiroivia tyylejä etsiskelevä Mäkelä kuvaa oululaisten asukokonaisuuksia ja julkaisee niitä Ouluuks-nimisellä katutyylisivustollaan.

– Idea oli kytenyt mielessä pitkään, ja kun kesällä 2016 jäin äitiyslomalle, aloin taas pyöritellä ajatusta katutyylisivustosta. Aluksi julkaisin kuvia Instagramissa ja Facebookissa ja myöhemmin tein myös omat nettisivut, Mäkelä kertoo.

Harrastuksensa pariin eli tyylejä metsästämään Mäkelä lähtee aina kun työkiireiltä ja lapsenhoidolta ehtii. Kohteeksi valikoituvat yksinkertaisesti he, joiden tyyli pistää jollakin tavalla silmään.

– Kyllä ihmisestä yleensä näkee, jos hän panostaa pukeutumiseensa. En myöskään halua kuvata vain sellaisia, jotka ovat minun tyylisiä, vaan kaikenlaiset tyylit kiehtovat.

Yleensä ihmiset suostuvat mielellään kuvattavaksi. Kuvauksen lomassa syntyy usein mielenkiintoisia keskusteluja pukeutumiseen liittyen.

– Kohteliaisuudella on tietysti hyvä lähestyä. Aluksi kerron ihmiselle, että näytät todella hyvältä, ja siitä juttu sitten lähtee. Jotenkin näen sen, jos ihminen on kiinnostunut pukeutumisesta, ja yleensä silloin hän on myös suostuvainen kuvattavaksi. Harvemmin kukaan kieltäytyy.

www.ouluuks.fi

www.instagram.com/ouluuks

www.facebook.com/ouluuks

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Kovin on yksipuolista tämä pukeutumiseen panostaminen, samaa massaa kaikki nämä ”huipputyylikkäät”. Persoonat puuttuvat, mutta kiva idea tämä kuvaaminen silti on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huomaa, ettei kovinkaan moni kommentoija ole edes vilkaissut Ouluuks-sivustoa ennen mielipiteensä ilmaisua. Itse tykkään Päivin ottamia kuvia katsella, vaikken itse jaksa kauheasti pukeutumiseen panostaa. Ei tarvitse olla merkkivaatteita ja viimeisen muodin mukaan. Mukava onkin nähdä erilaisia pukeutujia! Osa etsii vaatteensa kirpputorilta, joku mummolan vintiltä, kolmas merkkiliikkeestä. Pukeutumiseen panostaminen ei tosiaan tarkoita sitä, että kaikki pitäisi aina ostaa uutena ja viimeisen huudon mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puhtaat ja siistit vaatteet.ei tarvi olla merkki vaatteita,tarjouksista saa edullista . miehille tulisi olla pukeutumisoppia lehdissä muulloinkin kuin puvut mainioksissa juhlan alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle oli aivan uusi tieto, että "ihmisestä yleensä näkee, jos hän panostaa pukeutumiseen"!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykääpä vilkaisemassa kuvia. Siellä on myös kippikseltä, Prismasta ja Halpa-Hallista hankittuja tai kaverilta saatuja vaatteita tai asukokonaisuuksia. Mukavia kuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pukeutuminen on jollekin harrastus josta tykkää niin eihän se ole keneltäkään pois. Päinvastoin, raha kiertää. Itse en kuulu tuohon joukkoon, vaan olen toppahousuihmisiä, mutta se ei estä minua ihailemasta muiden pukeutumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tennarit, tiukat farkut, nilkat paljaana, avo päin. Kannattaisi seurata enemmän järkeä, kuin muotia näillä pakkasilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä kommentteja lukiessa tulee mieleen tarina ketusta ja pihlajanmarjoista.
Sosiaalisena olentona pääsääntöisesti jokainen haluaisi näyttä hyvältä ja hyväksyttävältä. Kriteeristö hyvältä näyttämisestä on sitten jokaisen omassa päässä. Joillekki. Pukeutuminen voi olla yhdelle harrastus siinä kuin toiselle puutarhan hoito, kumpikaan ei ole hengissäpysymisen kannalta välttämätöntä.

Toisekseen, jos vaatekaupasta sattuu kivoja vaatteitä löytymään, niin pitäisikö tieten tahtoen ostaa tuulipuku, jotta ei vain häiritsisi Kalevan kommentoijia?

Mitä jos suomessa siirryttäisiin yhden muodin malliin? Kaikilla olisi samanlainen mukava työpuku pohjoiskorean malliin, sitä tuntvat jotkut halajavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rumat ne vaatteilla koreilee. Muodin orjana oleminen on kallista ja pääsääntöisesti tyylitöntä, suorastaan mautonta. Kaikille ei sovi hoikan mallin päällä nähdyt vaatteet. Suomen sääolot ja tämänhetkisen lämpötilankin vuoksi on otettava se maalaisjärki käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muoti kuluttaa maapallon resursseja. Ostamalla ekologista materiaaleista valmistettuja laadukkaita (ei tarkoita hullunhintaisia merkkivaatteita) ja ajattomia vaatteita säästää luontoa, ja rahaa.
Muistakaamme, että motibloggarit, muotiteollisuus ja vaateliikkeet keräävät rahaa itselleen ja manipuloivat kuluttajien ajatuksia. Heidän rahanhimoosen vaikutusvaltansa ei pitäisi antaa yltää oman arvomaailman piiriin. Kenenkään ihmsen arvo ei todellakaan riipu muotivaatteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyylikkäästi pukeutuminen ei tarkoita epäekologista pukeutumista. Tyylikäs pukeutuminen ei tarkoita epäeettisesti valmistettujen vaatteiden hankkimista. Pitkälle pääsee jo kun katsoo vähän mitä minkäkin kanssa päälleen laittaa ja hankintoja tehdessä miettii mitä vaatekaapista ennestään löytyy. Tyylikäs ei tarkoita samaa kuin jatkuva trendipukeutuminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni olivat ihan sääoloihin sopivasti pukeutuneita ihmisiä. Siellähän oli päivämäärä, jotta voi ihan tarkistaa, onko pipottoman henkilön kuvauspäivänä ollut pakkasta minkä verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meitsikin kutoo villasukkia. Eikö oiskin jutun ainesta? No ei niin. Sama vaivaa vähän myös tätä "uutista".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Villasukista saisi tosi kiinnostavan jutun. Miten niiden tekeminen ja käyttö ovat muuttuneet vuosikymmeneltä toiselle ja mikä pitää ne pinnalla? Miksi käsitöiden suosio on jopa kasvanut ja millaisia villasukkia nykyään kudotaan, mikä on muotia villasukissa ja miten villasukkiin suhtaudutaan. Hyvä juttuvinkki toimittajalle! Ja tämä Ouluuks-juttu oli oikein kiinnostava, kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

53
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
26
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image