Oulun Työväen Näyttämöstä tuli Jarmo Lampulle melkein toinen koti – "Vaikka miten väsyttäisi, lavalla se unohtuu"

Oululainen Jarmo Lamppu on ollut mukana Oulun Työväen Näyttämön toiminnassa kymmenen vuotta. KUVA: Anna Raudaskoski
Kale! 25.11.2018 19:30
Anna Raudaskoski

Oululainen Jarmo Lamppu on ollut lähes kymmenen vuotta mukana Oulun Työväen Näyttämön toiminnassa. Harrastelijateatterissa on tullut nelikymppiselle oululaismiehelle  melkein toinen koti.

Näytelmäharjoitukset alkavat elokuun lopussa ja kestävät aina lokakuun ensi-iltaan asti. Esitykset jatkuvat  joulukuun puoliväliin.

Kolmatta vuotta syksyn komedioita tekevä Jarmo Lamppu ei kuitenkaan valita.

– Vaikka miten väsyttäisi, lavalla se unohtuu.

Harjoituskautena kotona ehtii siis lähinnä käydä välillä nukkumassa ja syömässä.

– Säännöllinen uintiharrastus jää vähemmälle, kertoo Jarmo Lamppu, joka on harrastanut näyttelemistä Intiön teatterilla lähes kymmenen vuotta.

Alussa työn ja aikaa vievän harrastuksen yhteen sovittaminen saattoi tuntua ylivoimaiselta, mutta siihen tottui. Lamppu aloittelikin esiintyjän uraansa OTN:n työpajaryhmässä, niissä kun harjoituksia oli huomattavasti vähemmän, ja pitemmällä aikavälillä.

Paja-ryhmistä Lamppu siirtyi tekemään farsseja. Oppiminen kuitenkin jatkuu, sillä oululaisen farssiteatterin kokeneelta näyttelijäkaartilta saa myös paljon.

– Kyllähän sen jo porukan taidoista huomaa, että osa tyypeistä on harrastanut näyttelemistä kolmekymmentäkin vuotta, Lamppu toteaa.

Kun esityskausi alkaa, teatterilla käydään esiintymässä perjantaista sunnuntaihin. Esiintymisen halu ja lavalla viihtyminen menevät harjoittelukauden väsymyksen edelle ja ovat tehneet harrastuksesta pysyvän.

– Olen ollut aina valmiina lähtemään mukaan näyttelemään, kun on pyydetty.

Oulun Työväen Näyttämöllä Ken Ludwig: Diivat, ohjaus Markus Packalén. Esitykset jatkuvat perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin 16. joulukuuta asti.

MAINOS

Kommentoi

OTN tekee jalat alta vievää katsottavaa kerta kerran jälkeen. Jos Lamppu unohtaa väsymyksen lavalla, niin katsomossa unohdan kaikki maailman murheet. Kiitos ja kumarrus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytiin tänään katsomassa Diivat. Täysi sali yleisöä nauroi vedet silmissä. Hyvä OTN👌

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

132
SAK:n kysely: Aktiivimalli rankaisee etenkin yli 55-vuotiaita, vaikeinta Pohjois-Suomessa - "Kyse pelkästä työttömyysturvan leikkauksesta ennestään pienistä tuloista"
127
Suomi kykenee yllättäen lyhentämään velkaansa ensimmäistä kertaa vuosikymmeneen, kertoo HS –  taustalla kertaerä, jota ilman velka kasvaisi yhä
91
Toimiiko kännykkäsi enää kolmen vuoden jälkeen? – Googlella on valta päättää älylaitteesi käyttöikä
66
Puheenaihe: Kannattaako veronpalautus kuluttaa jouluun kuten moni tekee? Merkillinen ajatus, kannattaisi lyhentää velkoja, sanovat talousasiantuntijat
21
Hukkumistilastot synkät niin koko maassa kuin Pohjois-Pohjanmaallakin, hukkuja on yleensä mies – Jos jää pettää, toimi näin
15
HS-gallup: Vihreiden kannatus kääntyi kasvuun Haaviston noustua puheenjohtajaksi, demareilla notkahdus
13
Koboltin vaarallisuus on akkuteollisuuden tiedossa – Euroopan ulkopuolelle siirtyvä tuotanto pelottaa, jos rajoituksia tiukennetaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Seuraavassa 11 syytä, miksi eläkejärjestelmämme on kestämättömällä pohjalla: 1. Työväestön määrä laskee ja Suomessa on ... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image