Oulun kan­sain­vä­li­ses­sä matkailussa 30 prosentin kasvu – eniten tulijoita Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä

Anna Meriruoho on iloinen siitä, että saa markkinoida työssään suomalaista luontoa, koska se on hänelle tärkeä paikka. KUVA: Ester van Dam
Kale! 2.8.2019 22:15
Mari Rytilahti

Oulun kaupungin matkailuneuvonnan palvelupäällikkö Anna Meriruoho kertoo, että tänä vuonna kansainvälisessä matkailussa on ollut 30 prosentin kasvu edelliseen vuoteen verrattuna. 

Ouluun suuntautuvassa matkailussa eniten rekisteröityjä yöpymisiä on heinäkuussa. Eniten ulkomaalaisia matkailijoita tulee Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Venäjältä. Suurin osa eli 85 prosenttia yöpyjistä on kuitenkin kotimaisia matkailijoita. Matkailuneuvonnan vilkkain kuukausi on elokuu.

– Silloin täällä käy paljon kotimaisia ja ulkomaisia opiskelijoita. Opiskelijat kysyvät erityisesti asunnonvälitysfirmojen yhteystietoja sekä karttoja ja kulkuyhteyksiä Oulussa. Ulkomaalaiset opiskelijat haluavat tietää, mitä he voisivat opiskeluvuotenaan tehdä Oulussa ja Suomessa yleensä. Myös keskieurooppalaisia matkailijoita käy elokuussa paljon, koska silloin on heidän lomakautensa, Meriruoho kertoo.

– Matkailuneuvonnasta saa asiakaspalvelua useammalla kielellä. Suomen kielen lisäksi meiltä löytyy ruotsin, englannin, saksan, ranskan, hollannin ja espanjan kielen taitoa, Anna Meriruoho sanoo.

Kesäisin kaduille jalkautuu myös kaksi kiertävää matkailuneuvojaa. Uutena asiana ovat heinä-elokuussa ohjattujen aktiviteettien viikko-ohjelma, jossa muun muassa tarjotaan opastettuja kävelykierroksia, fatbike-retkiä, kalastusretkiä ja melontaa.

Meriruoho suosittelee paikallisillekin muun muassa opastettuja kaupunkikierroksia, Hupisaarten uutta teatteria ja erikoisempia kahviloita, kuten Igloo Café ja Villa Hannala.

– Saunalautat ja erityisesti Tuiran rannalla oleva vapaaehtoisten ylläpitämä sauna ovat myös kokemisen arvoisia, kuten Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Höyhtyän ostarifestarit elokuun lopussa, Meriruoho sanoo.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Kun tunnetaan se seikka, että ulkomailta suuntautuva matkailu on kasvanut, täytyy tiedossa olla myöskin matkailijamäärä. No, paljonko se on, 50.000?
100.000, kenties vielä paljon enemmän?? Sanokaa nyt ihmeessä, voidaan ryhtyä noin kova kasvu huomioiden hankkimaan lisää kaupunkipyöriä turistilaumojen käytettäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Absoluuttisesti kv. yöpymisvuorokausissa on kasvua 9 100. Kuten aikaisemmin jo totesin oikea kasvuprosentti on 23, ei 30. Koska viipymä on vajaa kaksi vuorokautta, yöpyjien lisäys on noin 5 000 kpl tammi-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna (lähde: Tilastokeskus).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä kohtaa norjalaiset ja ruotsalaiset muuttuivat kansainvälisiksi? Jos käyn Haaparannalla, olenko kansainvälinen vieras, vai vierailenko kansainvälisten ihmisten maassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisiä ollaan kansainvälisen merialueen yläpuolella kansainvälisellä avaruusasemalla kansainvälistä laulaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaalaiset matkailijat eivät varmasti jätä niin paljon rahaa Ouluun. Kuin kymmenien "matkailun edistäjien" palkkakulut Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Torihotellin katto liian moderni? Vielähän ehtisi muuttaa. Ks. Byströmin talo yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Is.fi: Mikä on Suomen kaunein rakennus – äänestä nyt!
Oulun kaupungintalo listalla, mutta ei Oulujoen kirkko, Oulun suomalainen yhteiskoulu eikä Valve.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä äänestys. Ei näyttänyt Oulun kohteista kuvaa, eikä antanut äänestää kumpaakaan. Katseli noita kuvia Suomen kauneimmista rakennuksista, niin ei hääviltä näytä mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, että Ouluun lentelee ja ajelee paljon matkailijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Oulua yhtään hävetä nämä hiiliidioksiidi päästöt? Normi kansalainen on yhtä kuin paholainen jos tarvii käyttää omaa autoa. Kaikki ei ole valitettavasti samoilla kalkkiviivoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjäksi ei siis palvelua saa. Vaikka myös asukkaissa suurin ei-suomalainen ryhmä ovat venäläiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäpäin suomalaiset ovat niin suuri matkailijaryhmä, että palvelua olisi suomeksi? Ja sittenkin, onhan näitä: Tallinnan ja Tukholman lisäksi Espanjan Aurinkorannikolla, lukemattomissa lomakohteissa Kreikassa sekä Thaimaassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
82
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
59
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
31
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image