Oululaisten luot­to­kam­paa­ja Rane Isola luotsaa nyt Virhon liikettä Helsingissä

Oulun merituulta ei pääse ikävöimään, sillä Helsingissäkin käy viima, sanoo yhteensä 30-vuotista parturi-kampaajan uraa ja uuden toimintayksikön johtajuutta juhlistava Rane Isola. KUVA: Mauri Ratilainen / Compic
Kale! 13.1.2018 19:53
Anna Pesonen-Smith

Kun 20-vuotisen uran Oulun Virhossa tehnyt Rane Isola vuosi sitten irtisanoutui rakkaasta työpaikastaan, hän sai vastaukseksi ”positiivisen pommin”.

– Kerroin viime tammikuussa Liisa Virholle, että lähtisin lokakuussa. Siitä kuukauden päästä sainkin ehdotuksen lähteä luotsaamaan Virhon liikettä Helsinkiin, Isola kertoo.

Nyt Helsingissä vietetyn parin kuukauden jälkeen Isola voi todeta, että toiminta on lähtenyt pyörimään mainiosti – ”kiitos asiakkaiden, tuttujen ja tutuntuttujen”.

– Oulun merituulta ei pääse ikävöimään, sillä Helsingissäkin käy viima, yhteensä 30-vuotista parturi-kampaajan uraa ja uuden toimintayksikön johtajuutta nyt juhlistava Isola toteaa.

Katsoessaan uraansa taaksepäin hän muistaa kirkkaasti yhden trendin, jota ei odota ihan heti takaisin. Se on takatukka.

– Nyt käytetään tosi rajuja värejä, kuten sinisen eri sävyjä. Samoin oli 90-luvulla, Isola sanoo.

Hiusten muokkaaminen on taidetta, koska joka hius käyttäytyy eri tavalla. Vaikka kyse olisi ”vain” otsatukasta, sama kaava ei päde leikkaamiseen edes samassa päässä, kun välissä on aikaa vain yli kuukausi.

– Parasta työssä on jokapäiväinen asiakkaiden kohtaaminen. Se on rikkaus ja inspiraation aihe.

Isola on työskennellyt Virhon mukana myös Vatevan muotimessuilla ja yrityksen omissa esityksissä näytösmallien parissa.

– Nehän ovat taas huippujuttuja, että pääsee työskentelemään lavan takahuoneeseen. Yhtä nutturaa voi tehdä monta tuntia, ja sen esittely on minuutissa ohi. Olo on kuin olisi juossut maratonin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Rane teki jo ysärillä ihan ilmiömäisiä veistoksia hiuksista! Minullekin ihan mahtavan koripunosnutturan yksiin iltapukujuhliin ja vaikka ei minun morsiuskampausta, niin kaasoille oikeat taideteokset molemmille. Ja oli nuori poika silloin, eikä vielä Virholla. Oikein paljon onnea uralle edelleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isolasta mulla ei ole kokemusta, mutta Salon Virho ei palvele kunnolla kuin vakioasiakkaita. Kahden kokeilun jälkeen riitti. Pyysin ajan kampaajalle jolla on kokemusta kiharan tukan leikkaamisesta, mutta molemmilla kerroilla tukkani leikkasi harjoittelija jolloin tulos oli myös sen mukainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien pitää saada työkokemusta, oli ala mikä tahansa. Arvostan kaikkia, jotka ovat innostuneita ja motivoituneita oppimaan. Oppilailla on aina ohjaaja taustalla. Olisi hyvä, kun asiakas itsekkin ottaa kantaa silloin, kun työtä tehdään. Yhteisymmärrystä molemmin puolin ja kaikki on silloin tyytyväisiä. Meillä on vain hyviä kokemuksia Virholla käynneistä. Meillä on taas pitänyt saada kiharat suoraksi ja hyvin on onnistunut. Kiitos Taiju ja joskus muutkin.
Rane oli liukas liikkeinen ja hauska kaveri liikkeessä, joten hyvää jatkoa hänelle siellä Helsingissä. Olipa hieno ele omistajalta vastata työntekijän irtisanomiseen. Ottakaapa muutkin mallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ruotsalaisten teinipoikien perusteella pitäisi jotain arvioida niin sanoisin että takatukka on tulossa vahvasti takaisin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea työhösi. Loit ympärillesi positiivisuutta, joka lämmitti sivustakatsojaasikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image