Oululaisen Piritta Mäntyjärven elämä sai koskettavien kokemusten jälkeen uuden suunnan

Piritta Mäntyjärvi vastaa Oulun Ylioppilasteatterin uusimman Oulu River Antologia -näytelmän liikkeen ohjauksesta. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 7.12.2018 18:07
Maija Pylväs

Oululainen joogaopettaja ja henkinen ohjaaja Piritta Mäntyjärvi kannustaa kohtaamaan itsensä, vaikka se tekisikin kipeää. Hänen oma elämänsä sai uuden suunnan koskettavien kokemusten kautta.

Kymmenisen vuotta sitten Piritta Mäntyjärven elämässä tapahtui asioita, jotka laittoivat ajattelemaan astetta syvällisemmin ja koko elämä tuntui saavan uuden suunnan. Mäntyjärven ensimmäinen lapsi syntyi hieman etuajassa ja lapsella oli syntyessään reikä sydämessään. Samoihin aikoihin Mäntyjärven hyvä ystävä kuoli Kauhajoen koulusurmassa.

– Lyhyen ajan sisällä tuli useita kuolemanrajakokemuksia. Niihin vuosiin liittyi paljon sellaisia ikään kuin mystisiä kokemuksia, jolloin tuntui keskustelevansa jonkun korkeamman kanssa. Alkoi avautumaan toisenlainen maailma, Mäntyjärvi aloittaa.

Siitä alkoi myös Mäntyjärven jooga- ja meditaatiopolku. Kun hän aiemmin oli työskennellyt ryhmäliikuntavastaavana jyväskyläläisessä kuntokeskuksessa, kiinnostus alkoi kohdistua yhä enemmän kehon ja hengityksen kuuntelemiseen sekä tunteiden ja kehon yhteyteen.

Vuosien varrella Mäntyjärvi on ohjannut niin äijäjoogaa, luovaa tanssia kuin sydäntietoisuusretriittejä.

– Ykkösjuttu on ohjaaminen siihen, että jokainen löytäisi omaan ytimeensä. Että jokainen pystyisi kaikkien rooliensa ja naamariensa takaa tuntemaan oman itsensä, hän tiivistää.

Mäntyjärvellä on oma toiminimi ja lisäksi hän työskentelee työvalmentajana nuorten kanssa sekä on mukana Ilmaise itseäsi -nimisessä teatteri- ja liikuntahankkeessa. Tällä hetkellä työn alla on myös liikkeen ohjaaminen 7. joulukuuta ensi-iltansa saavassa Oulun Ylioppilasteatterin Oulu River Antologia -näytelmässä.

– On ollut mielenkiintoista nähdä, miten roolin ja draaman kautta voi avata omaa ilmaisua. Harjoituksissa pyritään ensin löytämään yhteys omaan itseen, minkä jälkeen yhteys toiseen esimerkiksi luottamuksen, aggression tai jonkun muun tunteen kautta. On ollut ilo huomata, miten hyvä jännitys ja adrenaliini luovat flow-tilaa ja voivat sitä kautta helpottaa stressiä.

Oulun ylioppilasteatterin Oulu River Antologia ensi-ilta perjantaina 7.12. klo 19 Valvenäyttämöllä. Muut näytökset lauantaina 8.12. ja keskiviikkona 12.12. klo 19.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image