Oululaisen Piritta Mäntyjärven elämä sai koskettavien kokemusten jälkeen uuden suunnan

Piritta Mäntyjärvi vastaa Oulun Ylioppilasteatterin uusimman Oulu River Antologia -näytelmän liikkeen ohjauksesta. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 7.12.2018 18:07
Maija Pylväs

Oululainen joogaopettaja ja henkinen ohjaaja Piritta Mäntyjärvi kannustaa kohtaamaan itsensä, vaikka se tekisikin kipeää. Hänen oma elämänsä sai uuden suunnan koskettavien kokemusten kautta.

Kymmenisen vuotta sitten Piritta Mäntyjärven elämässä tapahtui asioita, jotka laittoivat ajattelemaan astetta syvällisemmin ja koko elämä tuntui saavan uuden suunnan. Mäntyjärven ensimmäinen lapsi syntyi hieman etuajassa ja lapsella oli syntyessään reikä sydämessään. Samoihin aikoihin Mäntyjärven hyvä ystävä kuoli Kauhajoen koulusurmassa.

– Lyhyen ajan sisällä tuli useita kuolemanrajakokemuksia. Niihin vuosiin liittyi paljon sellaisia ikään kuin mystisiä kokemuksia, jolloin tuntui keskustelevansa jonkun korkeamman kanssa. Alkoi avautumaan toisenlainen maailma, Mäntyjärvi aloittaa.

Siitä alkoi myös Mäntyjärven jooga- ja meditaatiopolku. Kun hän aiemmin oli työskennellyt ryhmäliikuntavastaavana jyväskyläläisessä kuntokeskuksessa, kiinnostus alkoi kohdistua yhä enemmän kehon ja hengityksen kuuntelemiseen sekä tunteiden ja kehon yhteyteen.

Vuosien varrella Mäntyjärvi on ohjannut niin äijäjoogaa, luovaa tanssia kuin sydäntietoisuusretriittejä.

– Ykkösjuttu on ohjaaminen siihen, että jokainen löytäisi omaan ytimeensä. Että jokainen pystyisi kaikkien rooliensa ja naamariensa takaa tuntemaan oman itsensä, hän tiivistää.

Mäntyjärvellä on oma toiminimi ja lisäksi hän työskentelee työvalmentajana nuorten kanssa sekä on mukana Ilmaise itseäsi -nimisessä teatteri- ja liikuntahankkeessa. Tällä hetkellä työn alla on myös liikkeen ohjaaminen 7. joulukuuta ensi-iltansa saavassa Oulun Ylioppilasteatterin Oulu River Antologia -näytelmässä.

– On ollut mielenkiintoista nähdä, miten roolin ja draaman kautta voi avata omaa ilmaisua. Harjoituksissa pyritään ensin löytämään yhteys omaan itseen, minkä jälkeen yhteys toiseen esimerkiksi luottamuksen, aggression tai jonkun muun tunteen kautta. On ollut ilo huomata, miten hyvä jännitys ja adrenaliini luovat flow-tilaa ja voivat sitä kautta helpottaa stressiä.

Oulun ylioppilasteatterin Oulu River Antologia ensi-ilta perjantaina 7.12. klo 19 Valvenäyttämöllä. Muut näytökset lauantaina 8.12. ja keskiviikkona 12.12. klo 19.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:55
Rovaniemen poliisin viikonlopun tehtävät: rattijuoppoja, pyörävarkaita ja tulipalo, josta poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja
15:43
Sukupolvet kohtaavat äänestyspaikalla – Ylivieskassa jännitetään, paraneeko äänestysvilkkaus edellisistä eurovaaleista
14:44
Kerrostalon ulkovarasto syttyi tuleen Kajaanissa - asukkaat taltuttivat palon omatoimisesti
14:20
Mullassa piilee legionellan vaara – kotipuutarhureiden kannattaa tiedostaa tartuntariski ja suojautua pöllyävältä mullalta
14:05
Nelostiellä sattui kahden auton peräänajo - tilanteessa ei henkilövahinkoja, liikenne kulkee normaalisti
13:06
Lapin poliisia työllistivät viikonlopun aikana huumekuskit sekä mökkiporukan riitaisa illanvietto
12:43
Lätkäfinaali vs. EU-vaalit – Onko illalla väistämättä edessä hysteerinen kanavaralli?
197
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
56
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
43
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
34
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
29
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
29
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
20
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image