Oululaisen musiik­ki­tuot­ta­jan Ismo Koskelan takataskussa on tulevaisuuden tähtiä

Ismo Koskelan takataskussa on parikin lupaavaa tähdenalkua, joista ei voi vielä puhua enempää. Voimme jäädä vain jännityksellä odottamaan, mitä tuleman pitää. KUVA: Ester van Dam
Kale! 6.4.2018 20:19
Laura Tauriainen

Sen kuulee heti. Oululainen musiikkituottaja ja musiikkiluokan opettaja Ismo Koskela tietää saman tien, kun on löytänyt poikkeuksellisen laulajan. Sitten tehdään demo, ja lähetetään se levy-yhtiöön, Warner Music Finlandiin.

Koskelaan luotetaan ja hänen tuottamansa demot kuunnellaan aina. Näin hän on löytänyt Johanna Kurkelan ja Ellinooran, jotka ovat nyt koko kansan tuntemia artisteja.

– Johanna lauloi viisi sekuntia, kunnes pysäytin hänet ja päätin, että teemme demon. Se oli valmis kahdessa tunnissa, ja lähetin sen suoraan Warnerin Pekka Ruuskalle. Samalla viikolla Pekka lensi Ouluun ja löi Johannalle käteen kolmen levyn sopimuksen, Koskela muistelee.

Ellinooran kohdalla kävi samalla tavalla, kun nainen halusi äänittää Koskelan studiolla demon Voice of Finland -laulukilpailua varten.

– Ellinoora oli ennestään tuttu ja kuulin heti, että tyttö oli kehittynyt. Sanoin, että et sinä mihinkään Voiceen mene, vaan suoraan levy-yhtiölle. Minä ehdotin Warnerille, että antakaa Ellinooran tehdä biisinsä itse, ne kyllä uppoavat yleisöön. Se vaikutti varmasti osaltaan siihen, että hän pääsi tekemään omaa musiikkia.

Arjen sankari

Ismo Koskela on tuottanut myös valtaosan suomalaisen oppikirjallisuuden musiikista. Parikymmentä vuotta sitten Otava tilasi häneltä ensimmäisen musiikkituotannon matematiikan oppikirjaansa ja siitä kaikki lähti liikkeelle.

– Alussa meitä oli kaksi tuottajaa, mutta kun toinen palautti työt kuukauden myöhässä ja minä täsmälleen aikataulussa, vaihduin siinä vaiheessa Otavan oppikirjojen musiikkituottajaksi, Koskela kertoo.

Päivätyönään Koskela on varsinainen arjen sankari, nimittäin musiikkiluokan opettaja Teuvo Pakkalan koulussa. Tuottaminen onkin toivottu henkireikä kiireisen opettajan työn vastapainoksi.

– Musiikkiluokka on minulle ainoa oikea paikka. Tuottajan työ on yksinäistä. Lasten kanssa voi tehdä haastaviakin juttuja, ja se antaa paljon myös tuottajan työhön. Myös koulun työyhteisö on tärkeä, sanoo Koskela ja myöntää kahden työn, perheen ja vapaa-ajan yhdistämisen olevan haastavaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa työtä Ismo Koskela! Kiitos mm. Johanna Kurkelasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image