Oululaisen musiik­ki­tuot­ta­jan Ismo Koskelan takataskussa on tulevaisuuden tähtiä

Ismo Koskelan takataskussa on parikin lupaavaa tähdenalkua, joista ei voi vielä puhua enempää. Voimme jäädä vain jännityksellä odottamaan, mitä tuleman pitää. KUVA: Ester van Dam
Kale! 6.4.2018 20:19
Laura Tauriainen

Sen kuulee heti. Oululainen musiikkituottaja ja musiikkiluokan opettaja Ismo Koskela tietää saman tien, kun on löytänyt poikkeuksellisen laulajan. Sitten tehdään demo, ja lähetetään se levy-yhtiöön, Warner Music Finlandiin.

Koskelaan luotetaan ja hänen tuottamansa demot kuunnellaan aina. Näin hän on löytänyt Johanna Kurkelan ja Ellinooran, jotka ovat nyt koko kansan tuntemia artisteja.

– Johanna lauloi viisi sekuntia, kunnes pysäytin hänet ja päätin, että teemme demon. Se oli valmis kahdessa tunnissa, ja lähetin sen suoraan Warnerin Pekka Ruuskalle. Samalla viikolla Pekka lensi Ouluun ja löi Johannalle käteen kolmen levyn sopimuksen, Koskela muistelee.

Ellinooran kohdalla kävi samalla tavalla, kun nainen halusi äänittää Koskelan studiolla demon Voice of Finland -laulukilpailua varten.

– Ellinoora oli ennestään tuttu ja kuulin heti, että tyttö oli kehittynyt. Sanoin, että et sinä mihinkään Voiceen mene, vaan suoraan levy-yhtiölle. Minä ehdotin Warnerille, että antakaa Ellinooran tehdä biisinsä itse, ne kyllä uppoavat yleisöön. Se vaikutti varmasti osaltaan siihen, että hän pääsi tekemään omaa musiikkia.

Arjen sankari

Ismo Koskela on tuottanut myös valtaosan suomalaisen oppikirjallisuuden musiikista. Parikymmentä vuotta sitten Otava tilasi häneltä ensimmäisen musiikkituotannon matematiikan oppikirjaansa ja siitä kaikki lähti liikkeelle.

– Alussa meitä oli kaksi tuottajaa, mutta kun toinen palautti työt kuukauden myöhässä ja minä täsmälleen aikataulussa, vaihduin siinä vaiheessa Otavan oppikirjojen musiikkituottajaksi, Koskela kertoo.

Päivätyönään Koskela on varsinainen arjen sankari, nimittäin musiikkiluokan opettaja Teuvo Pakkalan koulussa. Tuottaminen onkin toivottu henkireikä kiireisen opettajan työn vastapainoksi.

– Musiikkiluokka on minulle ainoa oikea paikka. Tuottajan työ on yksinäistä. Lasten kanssa voi tehdä haastaviakin juttuja, ja se antaa paljon myös tuottajan työhön. Myös koulun työyhteisö on tärkeä, sanoo Koskela ja myöntää kahden työn, perheen ja vapaa-ajan yhdistämisen olevan haastavaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Hienoa työtä Ismo Koskela! Kiitos mm. Johanna Kurkelasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image