Kale!

Oululaisen e-urheilun ammattilaisen Miika Kinnusen luotsaama joukkue tähtää kauden päätteeksi MM-kisoihin

Miika Kinnunen alkoi aikoinaan pelata kavereiden kanssa huvin vuoksi. Kun kehittyy pelaajana, pääsee parempiin joukkueisiin, hän kertoo. KUVA: Ester van Dam
Kale! 6.9.2019 23:06
Mari Rytilahti

Oululainen Miika Kinnunen, 26, luotsaa Encen joukkuetta, joka voitti keväällä tämän vuoden ensimmäisen kauden Euroopan ammattiliigassa.

– Meidän joukkueemme on ollut kasassa nyt vuoden ajan, vuonna 2007 kilpailemisen aloittanut Kinnunen kertoo.

Kinnusen luotsaamaan joukkueeseen kuuluu neljä pelaajaa ja se pelaa Eurooppa-liigassa PUBG -nimistä selviytymispeliä. Peli on yksi suurimmista e-urheilun parissa pelattavista peleistä.

Pelikausi on jaettu kolmeen erilliseen kauteen, jotka ovat kestoltaan eri pituisia.

– Viimeinen kausi alkaa elokuun lopussa ja kestää kuusi viikkoa, Kinnunen sanoo. Lähes kaikki liigan pelit pelataan Saksassa.

Kinnunen on käynyt joukkueensa kanssa pelaamassa myös Ruotsissa, Valko-Venäjällä ja Iso-Britanniassa.

– Jos me sijoitumme tänä vuonna viiden parhaan joukkoon, niin me pääsemme kauden päätteeksi MM-kisoihin Pohjois-Amerikkaan. Siihen me tähtäämme, Kinnunen sanoo.

Hän harjoittelee päivittäin joko yksin tai joukkueensa kanssa.

– Joukkueena me harjoittelemme 5-6 kertaa viikossa, 3-4 tuntia kerrallaan. Tämän lisäksi pelaamme yksin saman verran. Yhteisharjoittelu tapahtuu internetin välityksellä, koska me kaikki asumme eri puolilla Suomea.

Kinnunen kannustaa jokaista peliurasta haaveilevaa käymään ensin koulut kunnolla loppuun.

– Itse olen opiskellut yliopistossa matematiikkaa. Tällä hetkellä minulla on Oulun yliopistossa vielä datatieteen opinnot jonkin verran kesken.

E-urheilun suosio kasvaa koko ajan. Kinnunen arvelee suosion perustuvan siihen, että nuoret aikuiset katsovat kisatapahtumia.

– He pystyvät hyvin samaistumaan lajiin, koska pelaavat itsekin tietokone- ja konsolipelejä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle.

MAINOS

Kommentoi

Mahtavaa, että oululainenkin on edustettuna e-urheilussa! Kovaa harjoittelua vaatii tuokin, ja itse luokittelen sen hyvinkin urheiluksi. Tuleehan noita seurattua. Tsemppiä vaan jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinlaisissa autoissa istuskelu ja pärtsäily se kyllä on urheilua vimosen päälle.
Maailma on täynnä vammaisia urheilulajeja...pääasia että saadaan sirkushuveja kansalle niin eivät polta autoja saati räjäyttele pommeja kaduilla ruotsin malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
180
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image