Oululainen suuhygienisti Riikka Ojanen vaihtoi alaa ja ryhtyi valmistamaan konvehteja

Riikka Ojanen perusti ChocoSomnian vajaa kolme vuotta sitten. Hän teki ensin suklaansa kotona, kunnes muutti huhtikuussa Myllytulliin omiin tiloihin. KUVA: Anna-Tuulia Hautala
Kale! 24.5.2018 20:59
Anna-Tuulia Hautala

Kun kolmenkympinkriisi koputteli olkapäälle, suuhygienisti Riikka Ojanen alkoi miettiä, haluaako hän hoitaa hampaita loppuelämänsä. Vaihtoehtoja pohtiessa ainoa järkevä idea tuntui olevan suklaa.

– Suklaa on aina ollut heikkouteni, Ojanen hymyilee.

Nyt Ojanen valmistaa suklaakonvehteja ja -levyjä ChocoSomnia-yrityksessään. Ensin hän mietti ryhtyvänsä suklaan maahantuojaksi, mutta ystävä kehotti tekemään suklaan itse.

– Sanoin heti, etten osaa. Sitten aloin miettiä, mistä tiedän, etten osaa, jos en edes yritä.

Niinpä Ojanen alkoi etsiä tietoa suklaan valmistamisesta. Nopeasti selvisi, että hankalana materiaalina pidetty suklaa totteli Ojasta. Uusi ammatti oli löytynyt.

Konvehtien tekemisessä menee pari päivää, suklaalevyssä muutama tunti. Konvehtien valmistuksessa temperointi pitää tehdä kaksi kertaa, alussa ja lopussa. Temperointi on suklaan lämmittämistä ja jäähdyttämistä tietyssä asteessa.

Muutaman asian hän on oppinut kantapään kautta. Juuri temperointi aiheutti pienen yllätyksen.

– Joskus ajattelin kiireessä, ettei se ole niin asteen päälle. Kaikki suklaat jäivät muotteihin kiinni, Ojanen hymähtää.

Nainen saattaa löyyä mauste- ja karkkihyllyjen edestä pohtimassa, mikä toimisi suklaassa. Hän tekee uusia makuyhdistelmiä sitä mukaa, kun saa ideoita.

– Koska opettelin kaiken nollasta, minulla ei ole valmista kaavaa, mikä maku sopii yhteen minkäkin kanssa. Kaiken, mitä voi syödä, voi laittaa suklaaseen!

Oulun yrittäjät valitsi suklaanvalmistaja Riikka Ojasen vuoden 2018 yksinyrittäjäksi.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Suuhygienisti päätti sitten antaa hammaspeikoille tilaisuuden ;D

No ei vaineskaan, hieno juttu että löytänyt oman juttunsa :) Onnea ja menestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

104
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
60
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
49
Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja - pääministeriltä kovasanainen tuomio
41
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
32
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
32
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
28
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image