Oululainen Superbeat ylpeänä esittää ensimmäisen pit­kä­soit­ton­sa – "Ulkomaille meno on meille tärkeää"

Superbeatin jäsenet Joonas Talvila (vas), Aleksi Jokilahti, Antti Orajärvi, Juho Mäki ja Matti Pennanen valmistautuvat ensimmäisen levynsä julkistuskeikalle. KUVA: Ester van Dam
Kale! 5.5.2018 21:39
Laura Tauriainen

Oululaisen Superbeatin ensimmäinen pitkäsoitto ’Those Are Not Young Thoughts’ ilmestyy 4. toukokuuta. Päällimmäisenä bändillä on mielessään helpotus, kun se hypisteli uunituoretta vinyyliä.

Sitten laulaja Joonas Talvila tunsi suurta ylpeyttä ja halusi esitellä levyn isälleen, joka oli aina kannustanut poikaansa musiikin saralle. Isän onnitellessa ja halatessa poikaansa, Talvilan äiti tutki levyn kansilehden kuvaa, jossa hänen poikansa on rock-klubin backstagella.

– Pakkoko sitä tupakkaa on polttaa? Tyhmän näköistä! tuhahti äiti.

Jutun kerrottuaan Talvila purskahtaa nauruun ja muut seuraavat perässä. Miehet  vakuuttavat saaneensa loputtomasti tukea perheiltään levyä tehdessään.

Levyä tehtiin koko viime vuosi eikä se valmistunut haasteitta. Suurin niistä oli kokonaisuuden hahmottaminen ja se, mitä yhtye haluaa levyllään sanoa.

– Lisäksi meidän ensimmäiset miksaukset hävisivät kokonaan, koska äänitysstudion tietokone kaatui. Käytännössä tämä levy on miksattu kahteen otteeseen, kertoo kiraristi Juho Mäki. Miehet sanovat nauraen toivovansa, että uusi miksaus oli kadonnutta parempi.

Levy on yhtyeen mukaan kaunis, mutta vihainen ja kertoo maailmanlopusta. Sen kuuntelu kannattaa aloittaa kappaleesta nimeltä Entertainment.

– Se on jotenkin tosi cool. Sen äänitys onnistui hyvin ja vaikka se on vuosi sitten kirjoitettu, niin olen edelleen liekeissä siitä, sanoo Talvila.

– Siinä yhdistyy raakuus ja pop-saundi, jotka kuvaavat hyvin musiikkiamme, jatkaa basisti Antti Orajärvi.

– Sitten, kun on sen kuunnellut, kannattaa kuunnella loputkin, kehottaa kitaraa soittava Matti Pennanen.

Yhtye sanoo olevansa Suomessa harvoja, jotka vielä tekevät englanninkielistä kitaramusiikkia. Tavoitteena on valloittaa maailma, tai ainakin Lontoo, jonne yhtye suuntaa syksyllä kotimaan kiertueensa jälkeen.

– Ulkomaille meno on meille tärkeää. Jos haluaisimme Suomessa mahdollisimman suurta suosiota, laulaisimme suomeksi, sanoo Talvila. Herrat kertovat myös palaavansa pian taas studioon, koska kappaleita on jo toisen levyllisen verran kirjoitettuna.

Sitä ennen Superbeatin omakustannelevyn julkaisua juhlitaan 45 Specialissa 19.5., ja keikkaan aiotaan panostaa täysillä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Poijjaat halloo? Vähä hymyä huuleen! Ei se musiikki noin vakava asia oo, vaikka huipulle tähtääki. 🙂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Yhtye sanoo olevansa Suomessa harvoja, jotka vielä tekevät englanninkielistä kitaramusiikkia." Olisipa hauska tietää mihin tämä väite perustuu. Suomessa on paljonkin "kitaramusiikkia" soittavia bändejä. Eipä toki siinä, tsemppiä maailmanvalloitukseen, ehkäpä tästä saadaan Oulun "toinen Satellite Stories", nyt kun kyseiset herrat ovat lopettelemassa komeaa uraansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toķkopa tuo kannattaa, ettei vaan parin vuoden päästä tulisi iso pettymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

101
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
73
Kolumni: Kannattaa yrittää ymmärtää Oskar Osalaa
70
Kelirikkokeväästä odotetaan normaalia, päällystetyt maantiet surullisessa kunnossa – "Teitä ei pystytä uusimaan, vaikka pitäisi"
64
Hailuodon siltahankkeen valmistelu etenee – kilpailutus alkanee syksyllä
39
Esikouluun jo 5-vuotiaana vai jatketaanko oppivelvollisuutta 18-vuotiaaksi? – Vihreät kannattaa molempia, perussuomalaiset ei kumpaakaan
37
Otto Karvinen korvaa pelikieltoon joutuneen Oskar Osalan illan Ilves-pelissä – Manner: ”Aina sattuu ja tapahtuu tällaisessa kamppailulajissa, kun tuon kokoinen pelaaja taklaa”
27
Kärpät kaatoi Ilveksen kolmannen kerran puolivälierissä – Oululaisten maaleista vastasivat Ville Leskinen ja Jussi Jokinen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image