Oululainen Superbeat ylpeänä esittää ensimmäisen pit­kä­soit­ton­sa – "Ulkomaille meno on meille tärkeää"

Superbeatin jäsenet Joonas Talvila (vas), Aleksi Jokilahti, Antti Orajärvi, Juho Mäki ja Matti Pennanen valmistautuvat ensimmäisen levynsä julkistuskeikalle. KUVA: Ester van Dam
Kale! 5.5.2018 21:39
Laura Tauriainen

Oululaisen Superbeatin ensimmäinen pitkäsoitto ’Those Are Not Young Thoughts’ ilmestyy 4. toukokuuta. Päällimmäisenä bändillä on mielessään helpotus, kun se hypisteli uunituoretta vinyyliä.

Sitten laulaja Joonas Talvila tunsi suurta ylpeyttä ja halusi esitellä levyn isälleen, joka oli aina kannustanut poikaansa musiikin saralle. Isän onnitellessa ja halatessa poikaansa, Talvilan äiti tutki levyn kansilehden kuvaa, jossa hänen poikansa on rock-klubin backstagella.

– Pakkoko sitä tupakkaa on polttaa? Tyhmän näköistä! tuhahti äiti.

Jutun kerrottuaan Talvila purskahtaa nauruun ja muut seuraavat perässä. Miehet  vakuuttavat saaneensa loputtomasti tukea perheiltään levyä tehdessään.

Levyä tehtiin koko viime vuosi eikä se valmistunut haasteitta. Suurin niistä oli kokonaisuuden hahmottaminen ja se, mitä yhtye haluaa levyllään sanoa.

– Lisäksi meidän ensimmäiset miksaukset hävisivät kokonaan, koska äänitysstudion tietokone kaatui. Käytännössä tämä levy on miksattu kahteen otteeseen, kertoo kiraristi Juho Mäki. Miehet sanovat nauraen toivovansa, että uusi miksaus oli kadonnutta parempi.

Levy on yhtyeen mukaan kaunis, mutta vihainen ja kertoo maailmanlopusta. Sen kuuntelu kannattaa aloittaa kappaleesta nimeltä Entertainment.

– Se on jotenkin tosi cool. Sen äänitys onnistui hyvin ja vaikka se on vuosi sitten kirjoitettu, niin olen edelleen liekeissä siitä, sanoo Talvila.

– Siinä yhdistyy raakuus ja pop-saundi, jotka kuvaavat hyvin musiikkiamme, jatkaa basisti Antti Orajärvi.

– Sitten, kun on sen kuunnellut, kannattaa kuunnella loputkin, kehottaa kitaraa soittava Matti Pennanen.

Yhtye sanoo olevansa Suomessa harvoja, jotka vielä tekevät englanninkielistä kitaramusiikkia. Tavoitteena on valloittaa maailma, tai ainakin Lontoo, jonne yhtye suuntaa syksyllä kotimaan kiertueensa jälkeen.

– Ulkomaille meno on meille tärkeää. Jos haluaisimme Suomessa mahdollisimman suurta suosiota, laulaisimme suomeksi, sanoo Talvila. Herrat kertovat myös palaavansa pian taas studioon, koska kappaleita on jo toisen levyllisen verran kirjoitettuna.

Sitä ennen Superbeatin omakustannelevyn julkaisua juhlitaan 45 Specialissa 19.5., ja keikkaan aiotaan panostaa täysillä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Poijjaat halloo? Vähä hymyä huuleen! Ei se musiikki noin vakava asia oo, vaikka huipulle tähtääki. 🙂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Yhtye sanoo olevansa Suomessa harvoja, jotka vielä tekevät englanninkielistä kitaramusiikkia." Olisipa hauska tietää mihin tämä väite perustuu. Suomessa on paljonkin "kitaramusiikkia" soittavia bändejä. Eipä toki siinä, tsemppiä maailmanvalloitukseen, ehkäpä tästä saadaan Oulun "toinen Satellite Stories", nyt kun kyseiset herrat ovat lopettelemassa komeaa uraansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toķkopa tuo kannattaa, ettei vaan parin vuoden päästä tulisi iso pettymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:07
Esperi Care kertoo tehneensä isoja muutoksia talven kohun jälkeen – hoitajaliiton mukaan laatu vanhusten hoivakodeissa on parantunut vain viranomaisten huomautuksesta
10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image