Oululainen Sana saavutti tavoitteensa X Factorissa: Kävi näyttämässä naamansa

Sana (vas.) ja Rela ovat raivanneet tiensä X Factor Suomen livelähetyksiin. KUVA: Janita Autio
Kale! 14.4.2018 20:34 | Päivitetty 15.4.2018 9:09
Anna Pesonen-Smith

Oululainen Sana eli Sanna Rönnberg, 28, on saanut X Factor Suomesta sen, mitä tuli hakemaan. Sanan tavoitteena oli päästä ensimmäiseen livelähetykseen asti. Toistamiseen Rönnberg ei lähtisi mukaan vastaavaan kilpailuun.

– Tietyt jutut ovat sellaisia, jotka voi kokea vain kerran. Kun käväisee näyttämässä naamaansa, niin kyllä joku bongaa, jos se on tarkoitus, Rönnberg sanoo luottavaisesti.

Hän löysi X Factor -kumppaninsa Relan eli Laura Wäreen jo vuonna 2009 Mikseri-sivuston kautta. Sanan ja Relan ensimmäinen yhteinen keikka oli vasta vuonna 2013, mutta se oli ikimuistoinen.

Kun keikka alkoi, Wärettä ei näkynyt missään. Hänen puhelimensakaan ei ollut päällä. Show oli pakko aloittaa.

– Sijoitin yhteiskappaleet esityslistan loppuun. Kun olin jo esiintynyt jonkin aikaa, näin, kun pitkä blondi juoksi lavaa kohti salin poikki ja heitteli samalla ulkovaatteita päältään, Rönnberg nauraa hullulle tilanteelle.

Wäre nousi lavalle, kätteli Rönnbergin ja he vetivät lopun keikan yhdessä. Rönnberg epäilee, että yleisö saattoi ajatella tapahtuman olleen lavastettu.

Rönnberg muutti Ouluun 12 vuotta sitten käytyään keikalla Pudasjärvellä. Pohjois-Suomi teki artistiin vaikutuksen.

– Oulu on sopivan kokoinen paikka, ihmiset ovat mukavia ja empaattisia. Kävelyllä voi käydä niin, ettei vastaan tule ketään. Hiljaisuus on rentouttavaa, Rönnberg kuvailee.

Kun hän vertailee ääneen Oulua ja synnyinpaikkaansa Espoota, tulee vähintäänkin etäisesti mieleen Dannyn ”Kuusamo”. Kyseisen kappaleen Rönnberg kuulee ainakin viikoittain, koska on töissä Sarkassa, jossa karaokeklassikko elää omaa elämäänsä.

X Factor Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30.


Juttua korjattu 15.4. kello 9.08: Sana on 28-vuotias, ei 30-vuotias kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Itse asuin sellaisella kulmalla Espoossa, jossa oli tosi hiljaista ja Oulu tuntuu paljon vilkkaammalta. Täällä Oulussa on kuitenkin se rauha aina lähellä. Espoossa sitä ei kaikkialla ole. Toisaalta ymmärrän hyvin, mitä Sana tarkoittaa. Itseänikin ahdisti Espoo suuresti. Ehkä hieman eri tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:29
Liigan kiekkokierroksen tulokset
21:19
Kale! kokkeilee: Fatbike pusertaa hien ensikertalaisen pintaan Lekatien lenkillä
21:14
Yksi ajokaista suljettu liikenteeltä Valtatie 21:llä Enontekiöllä – syynä raskaan ajoneuvon nostotyöt
21:09
Vaatiiko perustuslakivaliokunta sote-ilmoitusta EU:lle vai ei? Pontta ei tehty, mutta sanamuoto sitä suosii, arvioi professori
20:48
Vihiluodon kyläyhdistyksen ylläpitämä hiihtolatu ja retkiluistelureitti ovat taas käytössä – jään kunnossa on vielä toivomisen varaa
20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
130
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
56
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
41
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
34
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
30
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
29
Flunssapöpö iski nyt Jussi Jokiseen, Lasu ja Koblizek pelikunnossa – Kärpät pelaa viikonvaihteessa Itä-Suomessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image