Oululainen Sana saavutti tavoitteensa X Factorissa: Kävi näyttämässä naamansa

Sana (vas.) ja Rela ovat raivanneet tiensä X Factor Suomen livelähetyksiin. KUVA: Janita Autio
Kale! 14.4.2018 20:34 | Päivitetty 15.4.2018 9:09
Anna Pesonen-Smith

Oululainen Sana eli Sanna Rönnberg, 28, on saanut X Factor Suomesta sen, mitä tuli hakemaan. Sanan tavoitteena oli päästä ensimmäiseen livelähetykseen asti. Toistamiseen Rönnberg ei lähtisi mukaan vastaavaan kilpailuun.

– Tietyt jutut ovat sellaisia, jotka voi kokea vain kerran. Kun käväisee näyttämässä naamaansa, niin kyllä joku bongaa, jos se on tarkoitus, Rönnberg sanoo luottavaisesti.

Hän löysi X Factor -kumppaninsa Relan eli Laura Wäreen jo vuonna 2009 Mikseri-sivuston kautta. Sanan ja Relan ensimmäinen yhteinen keikka oli vasta vuonna 2013, mutta se oli ikimuistoinen.

Kun keikka alkoi, Wärettä ei näkynyt missään. Hänen puhelimensakaan ei ollut päällä. Show oli pakko aloittaa.

– Sijoitin yhteiskappaleet esityslistan loppuun. Kun olin jo esiintynyt jonkin aikaa, näin, kun pitkä blondi juoksi lavaa kohti salin poikki ja heitteli samalla ulkovaatteita päältään, Rönnberg nauraa hullulle tilanteelle.

Wäre nousi lavalle, kätteli Rönnbergin ja he vetivät lopun keikan yhdessä. Rönnberg epäilee, että yleisö saattoi ajatella tapahtuman olleen lavastettu.

Rönnberg muutti Ouluun 12 vuotta sitten käytyään keikalla Pudasjärvellä. Pohjois-Suomi teki artistiin vaikutuksen.

– Oulu on sopivan kokoinen paikka, ihmiset ovat mukavia ja empaattisia. Kävelyllä voi käydä niin, ettei vastaan tule ketään. Hiljaisuus on rentouttavaa, Rönnberg kuvailee.

Kun hän vertailee ääneen Oulua ja synnyinpaikkaansa Espoota, tulee vähintäänkin etäisesti mieleen Dannyn ”Kuusamo”. Kyseisen kappaleen Rönnberg kuulee ainakin viikoittain, koska on töissä Sarkassa, jossa karaokeklassikko elää omaa elämäänsä.

X Factor Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30.


Juttua korjattu 15.4. kello 9.08: Sana on 28-vuotias, ei 30-vuotias kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.


Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Itse asuin sellaisella kulmalla Espoossa, jossa oli tosi hiljaista ja Oulu tuntuu paljon vilkkaammalta. Täällä Oulussa on kuitenkin se rauha aina lähellä. Espoossa sitä ei kaikkialla ole. Toisaalta ymmärrän hyvin, mitä Sana tarkoittaa. Itseänikin ahdisti Espoo suuresti. Ehkä hieman eri tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mietipä aikuisten oikeasti, miksi Suomen tuloerot olisivat kasvaneet tai pienentyneet. Hallitus on muuttanut sosiaalitur... Lue lisää...
Naton otan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image