Oululainen nau­ru­joo­gaoh­jaa­ja Hanna Pietilä jakaa ilosanomaa: Tekonaurukin rentouttaa ja lisää mie­li­hy­vä­hor­mo­ne­ja

Oulun Nauruklubin vetäjä Hanna Pietilä kertoo nauravansa usein ihan yksikseenkin vaikkapa autoa ajaessaan. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 26.1.2019 20:09
Maija Pylväs

Oululainen naurujoogaohjaaja Hanna Pietilä levittää Oulun Nauruklubilla ilosanomaa.

– Naurujooga perustuu ilmiöön, että kehomme ei tunnista eroa tekonaurun ja oikean naurun välillä, mutta samat vaikutukset niistä saa. Stressihormonien taso laskee eli ihminen rentoutuu ja mielihyvähormonien määrä lisääntyy, Pietilä kertoo.

Hänen ohjaamiaan Nauruklubeja järjestetään kerran kuussa Oulunsalon kirjastossa. Klubi on kaikille avoin ja ilmainen aikuisten sosiaalinen leikkipaikka, jossa tehdään erilaisia harjoituksia.

– Huumorintajua ei tarvita, koska ei ole mitään vitsejä, vaan nauretaan ilman syytä. Kukaan ei siis voi jäädä jutun ulkopuolelle verrattuna sellaiseen tilanteeseen, että jossakin kahvipöydässä joku ei ymmärrä jotakin juttua.

Kokoontumisissa tehdään muun muassa tekonauruharjoituksia: hengitetään sisään ja uloshengityksellä nauretaan – tietynlaisia hengitysharjoituksia siis.

– Lisäksi leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Osallistuminen on ennen kaikkea rentouttavaa ja mahdollisuus olla murehtimatta sen tunnin ajan omia ongelmia.

Pietilän mukaan naurujooga voi helpottaa myös ihan fyysisiä oireita. Jotkut ovat kertoneet saaneensa helpotusta esimerkiksi päänsärkyyn ja niskajumeihin. Toinen on puolestaan kommentoinut, että aivan kuin olisi käynyt hierojalla.

– Siinä vissiin hytkyttää niin paljon. Varmaan monilla ihmisillä on sellainen kokemus, että kaverin kanssa on tullut nauruhepuli, mutta ei muisteta, mille on alun perin naurettu. Naurujoogassa voi päästä samaan tilanteeseen.

Seuraavat ilmaiset naurujoogat ovat ke 6.2. ja 6.3. klo 18–19 Oulunsalon kirjaston 2. kerroksen monitoimitilassa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Sipilän hallituksen takia taitaisi olla enempi käyttöä itkujooganohjaajille. Se olis vapauttavaa asiakkaalle kun yhdessä ohjaajann kanssa itkisiväts sitä kun jooga-asiakkalla ei ole varaa maksaa joogaohjauksesta kun hänen muutenkin elämiseen riittämätöntä työttömyysturvaa leikattiin 4,65% siksi kun työnantajat on niin passivisia palkkamaan uutta työvoimaa tekemään töitä joita ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

38
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
34
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
26
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
7
Lämpötila kipusi kevään ennätyslukemaan tänään Haapavedellä – Matalin maksimilämpötila mitattiin Hailuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image