Oululainen nau­ru­joo­gaoh­jaa­ja Hanna Pietilä jakaa ilosanomaa: Tekonaurukin rentouttaa ja lisää mie­li­hy­vä­hor­mo­ne­ja

Oulun Nauruklubin vetäjä Hanna Pietilä kertoo nauravansa usein ihan yksikseenkin vaikkapa autoa ajaessaan. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 26.1.2019 20:09
Maija Pylväs

Oululainen naurujoogaohjaaja Hanna Pietilä levittää Oulun Nauruklubilla ilosanomaa.

– Naurujooga perustuu ilmiöön, että kehomme ei tunnista eroa tekonaurun ja oikean naurun välillä, mutta samat vaikutukset niistä saa. Stressihormonien taso laskee eli ihminen rentoutuu ja mielihyvähormonien määrä lisääntyy, Pietilä kertoo.

Hänen ohjaamiaan Nauruklubeja järjestetään kerran kuussa Oulunsalon kirjastossa. Klubi on kaikille avoin ja ilmainen aikuisten sosiaalinen leikkipaikka, jossa tehdään erilaisia harjoituksia.

– Huumorintajua ei tarvita, koska ei ole mitään vitsejä, vaan nauretaan ilman syytä. Kukaan ei siis voi jäädä jutun ulkopuolelle verrattuna sellaiseen tilanteeseen, että jossakin kahvipöydässä joku ei ymmärrä jotakin juttua.

Kokoontumisissa tehdään muun muassa tekonauruharjoituksia: hengitetään sisään ja uloshengityksellä nauretaan – tietynlaisia hengitysharjoituksia siis.

– Lisäksi leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Osallistuminen on ennen kaikkea rentouttavaa ja mahdollisuus olla murehtimatta sen tunnin ajan omia ongelmia.

Pietilän mukaan naurujooga voi helpottaa myös ihan fyysisiä oireita. Jotkut ovat kertoneet saaneensa helpotusta esimerkiksi päänsärkyyn ja niskajumeihin. Toinen on puolestaan kommentoinut, että aivan kuin olisi käynyt hierojalla.

– Siinä vissiin hytkyttää niin paljon. Varmaan monilla ihmisillä on sellainen kokemus, että kaverin kanssa on tullut nauruhepuli, mutta ei muisteta, mille on alun perin naurettu. Naurujoogassa voi päästä samaan tilanteeseen.

Seuraavat ilmaiset naurujoogat ovat ke 6.2. ja 6.3. klo 18–19 Oulunsalon kirjaston 2. kerroksen monitoimitilassa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Sipilän hallituksen takia taitaisi olla enempi käyttöä itkujooganohjaajille. Se olis vapauttavaa asiakkaalle kun yhdessä ohjaajann kanssa itkisiväts sitä kun jooga-asiakkalla ei ole varaa maksaa joogaohjauksesta kun hänen muutenkin elämiseen riittämätöntä työttömyysturvaa leikattiin 4,65% siksi kun työnantajat on niin passivisia palkkamaan uutta työvoimaa tekemään töitä joita ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
22
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
21
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
19
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
17
Nelostiellä liikenneonnettomuus Oulussa Haarakankaan levähdyspaikan kohdalla – tilanteessa neljä loukkaantunutta, liikenne kulkee paikalla normaalisti
16
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image