Oululainen nau­ru­joo­gaoh­jaa­ja Hanna Pietilä jakaa ilosanomaa: Tekonaurukin rentouttaa ja lisää mie­li­hy­vä­hor­mo­ne­ja

Oulun Nauruklubin vetäjä Hanna Pietilä kertoo nauravansa usein ihan yksikseenkin vaikkapa autoa ajaessaan. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 26.1.2019 20:09
Maija Pylväs

Oululainen naurujoogaohjaaja Hanna Pietilä levittää Oulun Nauruklubilla ilosanomaa.

– Naurujooga perustuu ilmiöön, että kehomme ei tunnista eroa tekonaurun ja oikean naurun välillä, mutta samat vaikutukset niistä saa. Stressihormonien taso laskee eli ihminen rentoutuu ja mielihyvähormonien määrä lisääntyy, Pietilä kertoo.

Hänen ohjaamiaan Nauruklubeja järjestetään kerran kuussa Oulunsalon kirjastossa. Klubi on kaikille avoin ja ilmainen aikuisten sosiaalinen leikkipaikka, jossa tehdään erilaisia harjoituksia.

– Huumorintajua ei tarvita, koska ei ole mitään vitsejä, vaan nauretaan ilman syytä. Kukaan ei siis voi jäädä jutun ulkopuolelle verrattuna sellaiseen tilanteeseen, että jossakin kahvipöydässä joku ei ymmärrä jotakin juttua.

Kokoontumisissa tehdään muun muassa tekonauruharjoituksia: hengitetään sisään ja uloshengityksellä nauretaan – tietynlaisia hengitysharjoituksia siis.

– Lisäksi leikitään, lauletaan ja tanssitaan. Osallistuminen on ennen kaikkea rentouttavaa ja mahdollisuus olla murehtimatta sen tunnin ajan omia ongelmia.

Pietilän mukaan naurujooga voi helpottaa myös ihan fyysisiä oireita. Jotkut ovat kertoneet saaneensa helpotusta esimerkiksi päänsärkyyn ja niskajumeihin. Toinen on puolestaan kommentoinut, että aivan kuin olisi käynyt hierojalla.

– Siinä vissiin hytkyttää niin paljon. Varmaan monilla ihmisillä on sellainen kokemus, että kaverin kanssa on tullut nauruhepuli, mutta ei muisteta, mille on alun perin naurettu. Naurujoogassa voi päästä samaan tilanteeseen.

Seuraavat ilmaiset naurujoogat ovat ke 6.2. ja 6.3. klo 18–19 Oulunsalon kirjaston 2. kerroksen monitoimitilassa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Sipilän hallituksen takia taitaisi olla enempi käyttöä itkujooganohjaajille. Se olis vapauttavaa asiakkaalle kun yhdessä ohjaajann kanssa itkisiväts sitä kun jooga-asiakkalla ei ole varaa maksaa joogaohjauksesta kun hänen muutenkin elämiseen riittämätöntä työttömyysturvaa leikattiin 4,65% siksi kun työnantajat on niin passivisia palkkamaan uutta työvoimaa tekemään töitä joita ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
44
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
30
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
27
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image